• خانه
  • انتشارات
  • رویدادها
  • پیمایش ها
  • گروههای کاری
    • حکمرانی مهاجرت
    • جابه جایی های تحصیلی
    • مهاجرت های اجباری و پناهجویی
    • مهاجرت های اقتصادی و کاری
  • اخبار و یادداشت های تحلیلی
  • درگاه داده ها و اطلاعات
    • نمایه مهاجرتی ایران
      • نمایه مهاجرتی ایران شماره دوم
      • نمایه مهاجرتی ایران شماره اول
    • اینفوگرافیک
  • تماس با ما
  • درباره ما
  • En
جامعه ایران در آستانه ورود به فاز مهاجرت توده وار!
1399-10-13
پیشخوان هفتگی مهم ترین اخبار مهاجرتی ایران و جهان (شنبه 20 دی 1399)
1399-10-13

پیشخوان هفتگی مهم ترین اخبار مهاجرتی ایران و جهان (شنبه 13 دی 1399)

رده بندی:

  • اخبار
  • دسته‌بندی نشده

منتشر شده توسط ادمین در 1399-10-13

بخش اول : جابجایی های دانشجویی و متخصصان             

 مهر: دانشگاه علوم پزشکی مشهد به دانشجویان غیرایرانی بورسیه می دهد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر ابوالفضل خواجوی راد مدیر تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اعلام این خبر گفت: این دانشگاه برای دومین سال متوالی به دانشجویان غیر ایرانی واجد شرایط و علاقه مند به تحصیل در این دانشگاه بورس تحصیلی یک ساله اعطا می کند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

آنا: ارتقای جایگاه دانشگاه آزاد اسلامی با جذب دانشجویان خارجی

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی در سطح کشور و بین‌الملل یک برند معتبر است، توضیح داد: با توجه به جذب دانشجویان خارجی در این استان باید با تمام توان جایگاه دانشگاه آزاد اسلامی را ارتقا دهیم.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

ایسنا: رمز موفقیت آلمان در جذب دانشجویان خارجی با وجود تداوم شیوع کرونا

به گزارش ایسنا،‌ دانشگاه‌های آلمان اعلام کردند که هندی‌ها بیشترین سهم را در پذیرش دانشجویان خارجی در دانشگاه‌های این کشور دارند. گفته شده، بیش از ۸ هزار و ۳۰۰ فرد هندی در دوره‌های مختلف کارشناسی و کارشناسی ارشد دانشگاه‌های آلمان به عنوان دانشجو، متقاضی ادامه تحصیل شدند. مطالعات (QS)  نشان می‌دهد که دانشجویان هندی اغلب ترجیح می‌دهند برای تحصیلات تکمیلی به آمریکا بروند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

ایسنا: اعلام لیست دانشگاه های خارجی مورد تایید وزارت علوم

به گزارش ایسنا؛ اداره کل امور دانش‌آموختگان سازمان امور دانشجویان لیست جدید سطح‌بندی دانشگاه‌های خارج از کشور برای ادامه تحصیل بعد از سپتامبر ۲۰۲۱  در ۱۰۹ کشور جهان را منتشر کرد. بر این اساس در سال ۲۰۲۱ دانشگاه‌های ۱۰۹ کشور به روزرسانی و در سه گروه الف (ممتاز)، ب(خوب) و ج( متوسط) دسته بندی و تفکیک شده اند که بر اساس لیست منتشر شده، ۶۰۳ دانشگاه در گروه الف، ۸۱۸ دانشگاه گروه ب و ۱۱۰۵ دانشگاه در گروه ج قرار دارد.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

پای نیوز: دانشجویان مالزی ممکن است در ماه ژانویه برگردند

Malaysia’s students could be back in Jan

با توجه به پیش بینی انجمن کالج ها و دانشگاه های خصوصی مالزی که بیش از نیم دهه طول خواهد کشید تا بخش آموزش عالی مالزی از خسارات ناشی از کووید 19 رهایی یابد، ذینفعان بخش آموزش عالی در مالزی امیدوارند که پردازش ویزا در اوایل سال 2021 از سر گرفته شود و دانشجویان جدید بین المللی اجازه ورود به کشور را دریافت کنند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

بخش دوم: مهاجرت‌های کاری و اقتصادی

عصر ایران: طرح ممنوع الخروج کردن مسئولان نظام از کشور

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌های مجلس گفت: در صورت تصویب طرح ممنوعیت خروج مسئولان نظام از کشور، مدیران دو تابعیتی به مدت ۲ سال ممنوع الخروج می‌شوند. بر اساس این طرح مسئولین ارشد نظام تا سه سال پس از پایان خدمت، اجازه خروج از کشور را ندارند مگر این که دارای مجوز از نهاد‌های قضایی و امنیتی مانند وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه باشند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

عصر ایران: مقررات سفر ایرانی‌ها به ترکیه تغییر کرد

دولت ترکیه با جهش ویروس کرونا در جهان، قوانین جدیدی را برای سفر به این کشور تعیین کرد. طبق مقررات این کشور، ورود مسافر با تابعیت ایرانی با مجوز اقامتی و یا به صورت توریستی به ترکیه بدون مانع است. اما شیوع نوع جدید ویروس کرونا از انگلستان بار دیگر مقررات سفر را تغییر داده و حتی محدودیت‌هایی را در برخی مرزها ایجاد کرده است. آخرین بررسی‌ها نشان می‌دهد مرز هوایی ایران و ترکیه همچنان باز است و تردد مسافر بدون مانع انجام می‌شود اما ترکیه مقررات تازه‌ای را وضع کرده است. شهروندان ایرانی برای سفر به ترکیه به ارائه گواهی منفی تست کرونا تا ۷۲ ساعت قبل از پرواز ملزم شده‌اند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

یورونیوز: چه محدودیت‌های پسابرکسیتی جدیدی در انتظار شهروندان اروپایی و بریتانیایی است؟!

توافق پسابرکسیت میان بریتانیا و اتحادیه اروپا تغییرات گسترده و ملموسی را در روابط سیاسی، تجاری و فرهنگی دو طرف بوجود آورده است. تغییرات ایجاد شده از آن رو اهمیت دارد که از اولین ساعت‌های سال ۲۰۲۱ شرایط سفر، مهاجرت، ادامه تحصیل و روابط فرهنگی، هنری و علمی و برای شهروندان عضو اتحادیه اروپا و بریتانیا تغییر خواهد کرد. برای مثال شرایط برای فرانسوی‌هایی که قصد دارند پس از اول اکتبر ۲۰۲۱ به بریتانیا سفر کنند تغییر خواهد کرد به گونه‌ای که این افراد باید برای ورود به بریتانیا ویزا گرفته و پاسپورت خود را ارائه کنند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

یورونیوز: پدر نخست‌وزیر بریتانیا منتظر دریافت پاسپورت فرانسوی است!

استنلی جانسون، پدر نخست‌وزیر بریتانیا اعلام کرد که برای حفظ رابطه خود با اتحادیه اروپا در دوران پسابرکسیت، وارد روند قانونی درخواست پاسپورت کشور فرانسه شده است. استنلی جانسون، عضو سابق پارلمان اروپا که به رفراندوم برکسیت در ۲۰۱۶ رای منفی داده، به رادیو آرتی‌ال گفت که بخاطر پیوندهای قوی خانوادگی با فرانسه تصمیم گرفته شهروند فرانسه شود. آقای جانسون که ۸۰ سال سن دارد در این گفتگو که به زبان فرانسه انجام داده، تصریح کرد: «در واقع من فرانسوی هستم چون نه تنها مادرم متولد فرانسه بوده بلکه مادر بزرگ و جد مادریم نیز فرانسوی بودند. بنابراین باز پس‌گیری هویت سابقم من را خوشحال می‌کند.»

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

یورونیوز: ترامپ ممنوعیت صدور گرین کارت و ورود کارگران خارجی را 3 ماه دیگر تمدید کرد

دونالد ترامپ، رئيس جمهوری آمریکا روز پنجشنبه دستور تعلیق صدور کارت سبز و همچنین انواع روادید برای ورود مهاجران به آمریکا را تا پایان ماه مارس تمدید کرد. آقای ترامپ در حالی در آخرین روز سال ۲۰۲۰ بار دیگر بر سیاست‌های ضد مهاجرتی خود تاکید کرد که جو بایدن، رئيس جمهوری منتخب بارها وعده داده تمام این محدودیت‌ها را لغو و فضا را برای مهاجران هموارتر از دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ خواهد کرد.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

یورونیوز: هجوم متقاضیان برای طرح مهاجرتی 90 روزه فنلاند ویژه متخصصان حوزه فناوری

بنا بر این طرح، به افراد متخصص در حوزه فناوری که واجد شرایط هستند ویزایی ۹۰ روزه اعطا می‌شود تا آنان بتوانند به این کشور شمال اروپا بیایند و پس از رسیدن در صورت تمایل ویزای خود را دائمی کنند. یوهانا هوره، از مرکز تجارت هلسینکی، که این برنامه را طراحی کرده است می‌گوید: «ما در صدر کشورهایی نیستیم که افراد دلشان بخواهد به آنجا بروند، اما این هم هست که می‌دانیم وقتی مردم به اینجا می‌آیند دلشان می‌خواهد بمانند.»

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

بی بی سی: بلیت پروازهای غیرمستقیم بین ایران و بریتانیا از 14 تا 82 میلیون تومان!

با وجود توقف پروازهای تهران به لندن، خبرگزاری‌ها از عرضه بلیت در آژانس‌های هواپیمایی خبر می‌دهند و سایت اقتصادنیوز که اخبار اقتصادی ایران را پوشش می‌دهد، می‌گوید قیمت بلیت این پروازهای دوطرفه برای هفته آینده از ۱۴ میلیون تومان تا ۸۲ میلیون تومان است. هفته گذشته در پی گزارش‌هایی مبنی بر مشاهده نوع مسری‌تری از ویروس کرونا در بریتانیا شماری از کشورها از جمله ایران، پرواز از مبدا و به مقصد این کشور را متوقف کردند. مقام‌های ایرانی هم اعلام کردند که با تشخیص وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پروازها بین ایران و بریتانیا به مدت دو هفته تعلیق می‌شود.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

بخش سوم: مهاجرتهای اجباری و پناهجوئی

دویچه وله: سازمان ملل: شمار پناهجویان در سال ۲۰۲۰ به ۸۰ میلیون نفر رسید

سازمان ملل متحد اعلام کرده است در حال حاضر شمار پناهجویان در سراسر جهان به ۸۰ میلیون نفر رسیده است. در مقایسه با سال پیش شمار پناهجویان ۱۰ میلیون نفر افزایش یافته و پاندمی کرونا نیز اوضاع را بدتر کرده است. کمیساریای عالی سازمان ملل متحد برای پناهندگان در سال ۲۰۲۰ به هفت میلیارد و ۴۰۰ میلیون یورو برای رفع نیاز پناهجویان نیاز داشته است اما تنها نصف این بودجه را دریافت کرده است.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

خبرگزاری تسنیم: صدور دستور ویژه برای بررسی موضوع اردوگاه عسگرآباد‌ / بازرسی ناجا ورود کرد

سردار کیومرث عزیزی در واکنش به سیلی زدن به یک زن افغانستانی توسط مامور ناجا اظهار داشت: پس از انتشار این فیلم در فضای مجازی، بلافاصله بازرسی کل ناجا به این موضوع ورود کرد و اصل جریان به زودی اطلاع رسانی خواهد شد.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

عصر ایران: دستور دادستان نظامی‌تهران برای بازداشت ماموری که به زن افغانستانی سیلی زد

دادستان نظامی استان دستور بازداشت ماموری را که با زن افغانستانی در اردوگاه عسگرآباد بدرفتاری کرد صادر کرد. به دنبال انتشار فیلمی در فضای مجازی درباره برخورد ناشایست یک مأمور نیروی انتظامی با یک خانم شهروند افغانستان در اردوگاه عسگریه ورامین، دادستان نظامی استان تهران بلافاصله دستور بررسی موضوع را صادر کرد.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

سازمان بهزیستی کشور: بهزیستی کرمان: ۹۰ درصد کودکان خیابانی اتباع بیگانه هستند

عباس صادق زاده مدیرکل بهزیستی استان کرمان گفت : طی سال گذشته تا کنون بیش از هزار کودک را از سطح چهار راه ها و خیابانها جمع آوری و ساماندهی کرده ایم که بالای ۹۰ درصد آنها از فرزندان اتباع بیگانه و غالبا غیرمجاز می باشند و علیرغم ساماندهی و انجام کارهای تخصصی بازهم بدلیل فرهنگ غالب بر خانواده های اتباع، به خیابانها برمیگردند

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

دویچه‌وله: آتش‌سوزی در اردوگاه آوارگان سوری در شمال لبنان

به دنبال آتش‌سوزی در یک اردوگاه آوارگان سوری در شمال لبنان، حدود ۴۰۰ نفر از ساکنان چادرنشین اردوگاه راه فرار در پیش گرفتند. کشمکش میان پناهجویان باعث سرایت آتش به خیمه‌های محل سکونت آوارگان شد. به گفته گروه‌های امداد سازمان ملل متحد در سرایت آتش به چادرهای اردوگاه چندین نفر زخمی شدند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

دویچه‌وله: ی‌پناهی پناهجویان اردوگاه لیپا در برف و سرمای بوسنی

پس از آتش‌سوزی و برچیده شدن اردوگاه لیپا در شمال غرب بوسنی صدها پناهجو بی‌سرپناه شدند و جانشان در خطر است. یک سازمان امدادرسانی بین‌المللی تعطیلی این اردوگاه یک روز پیش از کریسمس را اقدامی “غیرانسانی” می‌داند. اردوگاه لیپا، در حاشیه شهر بیهاچ جمهوری بوسنی و هرزگوین و نزدیک مرز کرواسی به دلیل کمبود امکانات و وضعیت بحرانی ساکنانش از مدت‌ها پیش در کانون توجه نهادهای امدادی و فعالان مدنی قرار داشت.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

یورونیوز: سفر به ناکجاآباد؛ پناهجویان اردوگاه سوخته بوسنی به جاده زدند

صدها پناهجوی آفریقایی و آسیایی روز سه‌شنبه در سرمای کنار جاده انتظار کشیدند تا از اردوگاهی سوخته در بوسنی به پادگانی نظامی منتقل شوند؛ انتظاری که به دلیل اختلاف نظر میان مقامات جمهوری بوسنی و هرزگوین برای تعیین مقصد بعدی آنها ساعت‌ها طول کشید.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

یورونیوز: لغو سفر به ناکجاآباد؛ پناهجویان با پای پیاده به اردوگاه سوخته بوسنی بازگردانده شدند

با تشدید اختلاف میان مقام‌های دولت جمهوری بوسنی و هرزگوین، پلیس از انتقال پناهجویان به یک پادگان نظامی واقع شده در ۳۲۰ کیلومتری لیپا جلوگیری کرد و پناهجویانی که برخی از آنها ۳۶ ساعت در اتوبوس معطل و بلاتکلیف مانده بودند، با اجبار راهی اردوگاهی شدند که در پی وقوع آتش‌سوزی چهارشنبه گذشته کاملا غیرقابل سکونت شده است.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

بی بی سی فارسی: انتقال پناهجویان روهینگیایی به جزیره‌ای در خلیج بنگلادش

بنگلادش در اقدامی که با انتقاد سازمان‌های حقوق بشری نیز مواجه شده است، پناهجویان روهینگیایی را به جزیره‌ای دورافتاده باشان‌چار انتقال می‌دهد. در آخرین مورد نیروی دریایی بنگلادش ده‌ها روهینگیایی را در هفت کشتی به جزیره‌ای در خلیج بنگال منتقل کرده است.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

اشتراک گذاری
0
ادمین
ادمین

مطالب مرتبط

1400-08-08

بازخوانی پرونده کوچ بزرگ: روایت اعداد از کوچ بزرگ خاورمیانه! (تحلیلی بر رفتارشناسی مهاجرت جمعی پناهجویان در 6 کشور منتخب منطقه)


بیشتر بخوانید
1400-07-23

روند صعودی بازگشت مهاجران فاقدمدرک افغانستانی در زمان هشت ماهه‌ی اول سال 2021


بیشتر بخوانید
1400-07-18

پرسشنامه روش‌های مهاجرتی (اپلای کاری و تحصیلی)


بیشتر بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ما را دنبال کنید

  • خانه
  • انتشارات
  • رویدادها
  • پیمایش‌ها
  • تماس با ما
طراحی و توسعه توسط 8web