رده بندی:
بخش اول / جابجایی های دانشجویی و متخصصان |
شماری از اعضای جمهوری خواه مجلس نمایندگان ایالات متحده همزمان با افزایش تنش بین واشنگتن و پکن بر سر شیوع ویروس کرونا خواستار تحقیق در مورد تلاش حزب کمونیست چین برای «نفوذ» در دانشگاه های ایالات متحده شدند. در نامه گروهی از اعضای جمهوریخواه مجلس نمایندگان به وزیر آموزش کابینه دونالد ترامپ آمده است: «نمی توانیم اجازه دهیم یک حکومت کمونیستی خطرناک با پول به نهادهای آموزش عالی ما دسترسی پیدا کند.»
WSJ: “Trump Administration Pushes to Extend Coronavirus Immigration Limits”
وال استریت ژورنال: دولت ترامپ: محدودیتهای مهاجرتی بیشتری در راه است!
دولت ترامپ محدودیتهای مهاجرتی را گسترش خواهد داد. بعضی از مشاوران رییسجمهور در تلاشند این محدودیتها ماهها یا حتی سالها ادامه یابند. فرمان جدید که در ماه جاری انتظار آن میرود صدور برخی ویزاهای کوتاه مدت، کاری را ممنوع خواهد کرد. پیشبینی میشود کلاس ویزاهای H1b, H2b و ویزاهای محققان و اجازه کار مرتبط با آن را تحت تأثیر قرار دهد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه شریف، بر اساس رده بندی سایت (Poets & Quants) دو دانش آموخته دانشگاه صنعتی شریف؛ مریم کوچکینژاد استاد دانشگاه نورت وسترن و علیرضا احمد سیماب، استاد دانشگاه اچ. ای. سی مونترال در بین چهل استاد برتر جوان زیر ۴۰ سال در دنیا در رشته مدیریت انتخاب شدند. سایت Poets & Quants از معتبرترین سایتهای آنلاین رشته مدیریت در دنیا است.
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در مورد آخرین وضعیت «سیروس عسگری» پروفسور ایرانی که در بازداشتگاه اداره مهاجرت آمریکا زندانی است و طبق برخی اخبار به کرونا مبتلا شده است، گفت: وزارت امور خارجه برای پیگیری وضعیت ایشان در داخل اقداماتی را انجام داده است، همچنین دفتر حافظ منافع ایران در واشنگتن نیز پیگیریهای لازم را در این زمینه انجام داده و از نزدیک از طریق مقامات قضایی آمریکا پیگیر وضعیت ایشان هستند. وی ادامه داد: قرار است امروز و فردا یک تست مجدد کرونا از ایشان گرفته شود و انشاءالله اگر تست ایشان منفی باشد تمام تدابیر لازم برای بازگشت ایشان به کشور فراهم است و به زودی به ایران باز میگردد.
بخش دوم: مهاجرتهای کاری و اقتصادی |
رصدخانه مهاجرت: “آمار تفصیلی درخواست و صدور ویزای شنگن برای ایرانیان: آلمان همچنان در صدر” مرکز اطلاعات و داده های کشورهای عضو شنگن هر ساله آمار درخواست و صدور ویزا توسط کشورهای عضو شنگن را ارائه مینماید. در سال 2019 تعدادی از کشورها آمار درخواست ویزای شنگن برای شهروندان ایرانی را ارائه نکردهاند. دادههای ارائه شده برای 14 کشور نشان میدهد که در سال 2019 حدود 171 هزار درخواست ویزای شنگن توسط شهروندان ایرانی ثبت شده است که در مقایسه با سال 2018 کاهش حدود 35 درصدی را نشان میدهد. کشورهای عضو شنگن از مجموع درخواستهای ارائه شده توسط ایرانیان با حدود 70 درصد آنها موافقت کرده و در مجموع حدود 118 هزار ویزای شنگن را در سال 2019 صادر کردهاند. همچنین در مقایسه با سال 2014 میلادی که با 17 درصد درخواست ویزای شنگن ایرانیان مخالفت شده بود شاهد افزایش قابل توجهی در نرخ رد درخواست ویزا در سال 2019 هستیم. متن کامل گزارش را اینجا بخوانید
Immigration Review Could Lead To New H-1B Visa Restrictions
فوربز: تجدید نظر در قانون مهاجرت می تواند محدودیت های جدیدی را بر ویزای H-1Bاعمال کند
دولت ترامپ ممکن است به زودی مجموعه دیگری از محدودیت های مهاجرتی را به منظور محدود کردن ویزاهای H-1B برای دانشمندان و مهندسان متولد خارجی پیشنهاد دهد. برخی از ناظران، این نمایش های عمومی برای محدود کردن مهاجرت را تلاشی برای خنثی کردن انتقادات نسبت به مدیریت دولت در بحران کروناویروس می دانند. با این حال محدودیت های جدید می تواند به شکل تعلیق ورود دارندگان ویزای H-1B که از خارج از کشور وارد می شوند و یا تحمیل شرایط جدید نسبت به ورود مهاجران باشد برآورده کردن این شرایط جدید دشوار خواهد بود. در همین راستا برخی از اقتصاددانان با خاطرنشان کردن تاثیر این تصمیمات اذعان داشتند که روش بهبودی از رکود اقتصادی جذب سرمایه گذاران بیشتر، کارآفرینان و افراد بسیار مولد است – نه اینکه آنها را به سمت کشورهای دیگر سوق دهیم.
مدیرکل دفتر نظارت بر عملیات هوانوردی سازمان هواپیمایی کشوری از برگزاری جلسات متعدد و اقدامات این سازمان در راستای اعتمادسازی به منظور از سرگیری پروازهای اروپایی به ایران خبر داد. در راستای از سرگیری پروازهای اروپایی به فرودگاه های کشور و بهره برداری از فضای آسمان جمهوری اسلامی ایران جهت پروازهای عبوری خود به مقاصد کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس، شبه قاره هند و جنوب شرق آسیا جلسات متعددی بین مقامات هوانوردی ایران و تعدادی از شرکت های هواپیمایی اروپایی به نمایندگی شرکت هواپیمایی لوفت هانزا برگزار شد.
یکی از مقامهای ارشد اتحادیه اروپا گفت، این اتحادیه بایستی هر زمان که ویروس کرونا تحت کنترل درآمد، به مساله “بازگشت به مرزهای باز” بیندیشد. به گزارش خبرگزاری رویترز، این اظهارات حاکی از فشار از سوی کمیسیون اجرایی اروپا به کشورهای اتحادیه است تا سفر در منطقه شینگن را که در نتیجه اقدامات یکجانبه برای کنترل و جلوگیری از انتشار ویروس کرونا متوقف شده بود، از سر بگیرند.
کمیسیون اروپا روز جمعه ۱۹ اردیبهشت (۸ مه) از اعضای اتحادیه اروپا خواست تا برای مبارزه با پاندمی کرونا ممنوعیت سفر به این اتحادیه را تا ۱۵ ژوئن تمدید کنند. به توصیه کمیسیون اروپا، کشورهای عضو بهتر است قبل از بازکردن مرزهای خود با بیرون از اتحادیه، گام به گام به گشودن مرزهای داخل اتحادیه اقدام کنند.
گسترش سریع کووید 19 در غرب و آفریقای مرکزی که بیش از 8000 نفر را آلوده کرده و منجر به کشته شدن بیش از 200 نفر شده است، کمبود تجهیزات محافظتی شخصی را تشدید کرده است. برای پوشش این کمبودها و به منظور ادغام مجدد مهاجران بازگشتی، 20 مهاجر بازگشتی در حال تولید 2000 لباس و پوشش کفش هستند. همچنین از ظرفیت مهاجران بازگشتی گامبیا در راستای اقدامات مهمی برای حساس کردن جامعه نسبت به کووید 19 استفاده شده است. از سال 2017، سازمان بین المللی مهاجرت در بازگشت و ادغام مجدد بیش از 5،000 گامبیایی مشارکت داشته است.
بخش سوم: مهاجرتهای اجباری و پناهجوئی |
پناهنده (اسبق) افغانستانی در اصفهان و شریک کاری ایرانی وی در شرایط فعلی شیوع همه گیر کرونا، کار تولید لباس مردانه خود را به تولید لباسهای بیمارستانی و ماسک تغییر داده اند. علی جعفری تبعه افغانستان، 45 ساله، که در این تولیدی شریک است و سابقا پناهنده بوده است، روی زمین تولیدی پر از تکه های اضافه پارچه راه می رود و بر پیشرفت کار کارگران نظارت می کند. هدف آنها تولید روزانه 800 لباس بیمارستانی برای پزشکان و پرستاران در اصفهان، یکی از شهرهای متاثر از شیوع ویروس کرونا در ایران است. آقای جعفری می گوید: “در پانزده سال گذشته، این اولین بار است که به جای رسیدگی به کارهای اداری دفتر، صبح اول وقت به تولیدی می آیم و در کنار سایر کارگران به دوخت ماسک و لباس بیمارستانی مشغولم. خوشحالم که می توانم در امر مبارزه با ویروس کرونا در ایران سهمی داشته باشم.” از بین 220 نفر ایرانی و افغانستانی که در اين شركت مشغول به کار هستند، فقط 60 نفر همواره برای کار به تولیدی می آیند تا حدود 50،000 لباس بیمارستانی و 400،000 ماسک مورد تعهد که برای محافطت پزشکان و پرستاران می باشند و توسط وزارت بهداشت تائید شده اند، تولید شوند.
آقای ایوو فریسن، نماینده کمیسر عالی آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد در ایران گفت:”سرمایه گذاری در مشاغل پناهندگان که باعث شود بتوانند بر روی پاهای خودشان بایستند نه تنها کار درستی است بلکه کار هوشمندانه ای است و شرایط برد-بردی را ایجاد می کند که هم پناهنده، هم جامعه میزبان از آن بهره مند می شوند. همچنين شرايطي است كه مي تواند با افزايش ظرفيت های پناهندگاني كه – چنانچه وضعيت اجازه دهد – مايل به بازگشت به موطن خود هستند، حصول به راه حلهاي پايدار را تسهیل کند.”
به گزارش دویچهوله، تعدادی از کارگران افغان که قصد ورود غیرقانونی به ایران را داشتهاند، ادعا کردهاند که سربازان مرزبانی این کشور، دهها نفر را پس از یک شب بازداشت، به رودخانه هریرود انداخته و موجب غرق شدن آنها شدهاند. این افراد که جان به در بردهاند، میگویند مرزبانها به ضرب اسلحه، کارگران را مجبور کردند وارد آبهای این رودخانه شوند.
سخنگوی وزارت امور خارجه از آمادگی برای بررسی موضوع وقوع حادثه برای برخی شهروندان افغانستان در منطقه مرزی با ایران خبر داد. همانگونه که پیشتر توسط مقامات مختلف کشورمان بیان شد اخبار منتشره مبنی بر اینکه تعدادی از اتباع افغانستان توسط مرزبانان ایرانی مجبور به بازگشت به افغانستان با عبور از رودخانه هریررود شده و دچار حادثه شده اند را قویا تکذیب می کنیم.
مدیرکل اشتغال اتباع خارجی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از خروج اتباع خارجی غیرمجاز با شیوع بیماری کرونا خبر داد. شرکتهایی که از اتباع خارجی استفاده میکنند با وجود شیوع کرونا فعالیتهایشان کم شده اما فعال هستند. مدیرکل اشتغال اتباع خارجی وزارت کار گفت: سال گذشته ٢٠٠ هزار نفر از اتباع خارجی پروانه کار دریافت کردند که با شیوع بیماری کرونا و به دستور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی پروانه کار آنها به مدت دو ماه تمدید شد. وی گفت: برآورد ما این است که ۷۵۰ هزار اتباع خارجی در بازار کار ایران فعالیت می کنند و تنها نزدیک ۲۵۰ هزار نفر از آنها مجاز هستند و مابقی به صورت غیرمجاز اشتغال دارند.
دهها هزار نفر در کمپهایی به سر میبرند که گنجایش حداکثر ۳۰۰۰ نفر را دارند. وزیر کمکهای عمرانی آلمان در بازدید از کمپ لسبوس و موریا، تراکم جمعیت و استاندارد زندگی پناهجویان را شرمآور خواند. گرد مولر، وزیر کمکهای عمرانی آلمان در سفر به جزایر لسبوس و موریا، شرایط ضدانسانی هزاران پناهجو را از نزدیک مشاهده کرده است. او به چشم دیده که چگونه در یکی از این اردوگاهها ۲۰هزار کودک و زن و مرد در محیطی فاقد کمترین امکانات اولیه، در هم میلولند.
Italy Considers Permits For Undocumented Migrants To Fill A Big Farmworker Gap
برنامه ایتالیا برای اعطای اقامت موقت کاری به مهاجران فاقد مدرک و غیر قانونی به منظور پوشش شکاف نیروی کار با رسیدن فصل برداشت محصولات کشاورزی هر ساله در فصل برداشت محصول، کارگران فصلی از کشورهای رومانی و بلغارستان برای کمک به کشاورزان ایتالیائی وارد این کشور می شدند. امسال با توجه به محدودیت های کرونایی، این کارگران فصلی در خدمت کشاورزان ایتالیائی نیستند. به همین خاطر وزارت کشاورزی ایتالیا، پیشنهاد به خدمت گرفتن مهاجران فاقد مدرک ساکن این کشور را برای جبران کمبود کارگران فصلی را در این بخش داده است. علی رغم سیاست های ضد مهاجرتی دولت ایتالیا اما با توجه به نیاز به نیروی کار در دوره شیوع کرونا دولت این کشور در نظر دارد تا با اعطای مجوز اقامت کاری به مهاجران اجباری فاقدمدرک بخشی از شکاف موجود در تأمین نیروی کار خود در بخش کشاورزی را جبران نماید.
سایت گفتگو ( The conversation): چرا پناهجویان در دروان کرونا یک دارائی برای کشورها به شمار می آیند؟
با شیوع ویروس کرونا در سراسر جهان نگرانی از شیوع این ویروس در جوامع آسیب پذیر و به خصوص در میان پناهندگانی که در کشورهای در حال توسعه زندگی می کنند افزایش یافته است. در حالی که 85 درصد پناهندگان در کشورهای در حال توسعه زندگی میکنند، بخشی از آنها در کمپهایی سکونت ندارند که امکان اجرای فاصلهگزاری اجتماعی وجود ندارد. از طرف دیگر پناهندگان میتوانند به عنوان یک ظرفیت در مبارزه علیه شیوع ویروس کرونا مطرح گردند. بطور مثال در کمپ پناهندگان در اوگاندا، تعدادی از پناهندگان اقدام به دوخت ماسک کرده و همزمان به اطلاعرسانی در میان دیگر پناهندگان در زمینه ویروس کرونا پرداختهاند.
آوارگی بیش از 50 میلیون نفر در موطن خود!
شورای پناهندگان نروژ: تعداد آوارگان داخلی (IDP) در جهان به 50 میلیون نفر رسید. براساس آخرین آمارهای ارائه شده توسط شورای پناهندگان نروژ حدود 50 میلیون نفر از مردم جهان به دلیل جنگ و یا عوامل محیطی-اقلیمی در داخل کشورهای خود آواره شدهاند. همچنین در طول سال 2019 حدود 24.9 میلیون نفر از جمعیت جهان به دلیل عوامل اقلیمی و مخاطرات محیطی به صورت موقت با بلندمدت مجبور به ترک خانههای خود شدهاند.