رده بندی:
سازمانهای دیاسپورای هزاره:
سازمانهای دیاسپورای هزاره طی نشر اعلامیهای، خواستار توجه جدی سازمان ملل به وضعیت بد مهاجران هزاره شده است و از کشورهای مهاجرپذیر و اعضای اتحادیهی اروپا خواسته است تا زمینه اسکان این مهاجران را زودتر فراهم کنند.
به گزارش بخش مانیتورینگ خبرگزاری صدای افغان (آوا): سازمانهای دیاسپورای هزاره امروز (دوشنبه، ۳۱ جوزا) با نشر اعلامیهای به مناسبت روز جهانی پناهندگان گفته است که پناهجویان هزاره در کشورهای اندونیزیا، یونان و ترکیه و سایر کشورها در وضعیت بد انسانی و حقوق بشری قرار دارند.
در اعلامیه توضیح داده شده است که از جمع هفتهزار و ۶۰۰ پناهجوی هزاره که در اندونیزیا بهسر میبرند، بیشتر آنان هشت سال پیش از سوی کمیسیاریای عالی سازمان ملل متحد به عنوان پناهنده به رسمیت شناخته شده، اما برای اسکان مجدد هنوز در این کشور منتظر ماندهاند.
سازمانهای دیاسپورای هزاره گفتهاند اندونیزیا بهدلیل اینکه به کنوانسیون مربوط به وضعیت پناهندگان سازمان ملل نپیوسته است، هیچ برنامهای برای حفاظت و اسکان پناهندگان مطابق حقوق بینالملل ندارد.
براساس اعلام این سازمانها، پناهندگان در این کشور هماکنون از حقوق ابتدایی بشری چون حق دسترسی به آموزش و حق کار محروم هستند.
در اعلامیه با اشاره به توقف انتقال پناهجویان از اندونیزیا به کشورهای دیگر جهان در جریان چهار سال اخیر تأکید شده است که این موضوع تأثیرات مخرب روحی و روانی بر این پناهجویان گذاشته است. این سازمانها گفته که در این مدت ۱۱ پناهجو خودکشی کردهاند.
همچنین در اعلامیه گفته شده است که هزاران پناهجوی هزاره سالها است که در وضعیت غیرانسانی در یونان بهسر میبرند. سازمانهای دیاسپورای هزاره افزودهاند که بسیاری از آنان در اردوگاه «موریا» در جزیرهی «لسبوس» این کشور در وضعیت شبیه زندان نگهداری میشوند.
این سازمانها گفتهاند: «کودکان این پناهجویان از آموزش محروم هستند. بیماریهای جلدی و روانی در میان آنان شیوع یافته است. آنان به دارو و درمان دسترسی ندارند.» براساس اعلام سازمانهای دیاسپورای هزاره، شماری از این پناهجوی در خرابهها و حتی در پارکها زندگی میکنند و از تمامی خدمات بشردوستانه هم محروم هستند.
در اعلامیه تأکید شده است که تعدادی از این پناهجویان بهشمول کودکان در معرض سوءاستفاده در پارکها و سایر محلات عمومی قرار گرفتهاند.
افزون بر اینها، سازمانهای دیاسپورای هزاره با اشاره به تهدیدات علیه هزارهها در پاکستان و افغانستان گفته که هزارهها در طول حداقل ۲۰ سال گذشته در پاکستان بهصورت سیستماتیک و هدفمند مورد حمله قرار گرفتهاند.
براساس آمار این سازمانها، در این مدت بیش از دوهزار نفر از هزاهها بهشمول زنان و کودکان در حملات هدفمند گروههای تروریستی در پاکستان کشته و هزاران نفر دیگر از این گروه قومی نیز زخمی شدهاند. سازمانهای دیاسپورای هزاره گفتهاند که اکنون نیز هزارهها در این کشور در دو منطقهای از کویته در وضعیت شبیه زندان زندگی میکنند.
این سازمانها در اعلامیه شان تأکید کردهاند که حملات بر هزارهها در پاکستان بارها از سوی سازمانهای حقوق بشری نسلکُشی اعلام شده است.
در اعلامیه گفته شده است که هزارهها در افغانستان نیز بهصورت تاریخی مورد ستم، تبعیض سیستماتیک، خشونت و نسلکُشی قرار داشتهاند. سازمانهای دیاسپورای هزاره افزودهاند که این گروه قومی با وجود حضور نیروهای خارجی در ۲۰ سال اخیر، همچنان قربانی خشونت گروههای تروریستی و تبعیض و بیتوجهی دولت در افغانستان بوده است.
این سازمانها گفتهاند که در شش سال اخیر، هزارهها هدف دهها حملهی تروریستی در کابل و سایر مناطق افغانستان قرار گرفتهاند.
سازمانهای دیاسپورای هزارهها تأکید کردهاند: «اکنون مردم هزاره در هیچ جای افغانستان امنیت ندارند. از محل زندگی خود به ولایتهای دیگر سفر نمیتوانند؛ چون گروههای تروریستی بهخصوص طالبان مسافران هزاره را در بسیاری از موارد در مسیر راهها از موتر پایین کرده و سپس کشتهاند».
همچنین در اعلامیهی این سازمانها گفته شده است که هزارهها در قلمرو حکومت افغانستان نیز مورد تبعیض قرار دارند.
با این حال، سازمانهای دیاسپورای هزاره از کمیسیاریای عالی سازمان ملل متحد و کشورهای مهاجرپذیر از جمله کانادا، استرالیا، نیوزلند، بریتانیا، امریکا و اعضای اتحادیهی اروپا خواسته است که زمینهی اسکان و جابهجای پناهجویان هزاره از اندونیزیا، ترکیه و یونان را به این کشورها فراهم کنند.
این سازمانها همچنین خواهان توجه ویژه در قوانین پناهندگی این کشورها برای پناهجویان هزاره شدهاند.
سازمانهای دیاسپورای هزاره گفتهاند که تمامی کشورهای جهان بهدلیل تهدیدات بلند امنیتی علیه قوم هزاره، اخراج اجباری پناهجویان هزاره را از کشورهایشان به افغانستان بهصورت فوری متوقف کنند.
منبع: اطلاعات روز