• خانه
  • انتشارات
  • رویدادها
  • پیمایش ها
  • گروههای کاری
    • حکمرانی مهاجرت
    • جابه جایی های تحصیلی
    • مهاجرت های اجباری و پناهجویی
    • مهاجرت های اقتصادی و کاری
  • اخبار و یادداشت های تحلیلی
  • درگاه داده ها و اطلاعات
    • نمایه مهاجرتی ایران
      • نمایه مهاجرتی ایران شماره دوم
      • نمایه مهاجرتی ایران شماره اول
    • اینفوگرافیک
  • تماس با ما
  • درباره ما
  • En
پیشخوان هفتگی مهم ترین اخبار مهاجرتی ایران و جهان (شنبه 20 دی 1399)
1399-10-27
آنچه در سال 2020 گذشت؛ رکورد بی سابقه بازگشت مهاجران فاقدمدرک افغانستانی از ایران
1399-10-27

پیشخوان هفتگی مهم ترین اخبار مهاجرتی ایران و جهان (شنبه 27 دی 1399)

رده بندی:

  • اخبار

منتشر شده توسط ادمین در 1399-10-27

بخش اول : جابجایی های دانشجویی و متخصصان

دیده بان علم ایران: افغانستان، عراق و لبنان، مبدا ۸۶ درصد دانشجویان خارجی دانشگاه‌های کشور

مشاور معاون علمی و فناوری رییس جمهور با بیان این که تعداد دانشجویان بین المللی در ایران طی سالهای تحصیلی ۹۱-۹۰ تا ۹۸-۹۷ رشدی ۴٫۵ برابری داشته است، اظهار داشت:۸۶ درصد دانشجویان خارجی دانشگاه‌های کشور از افغانستان، عراق و لبنان هستند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید   

ایسنا: رتبه‌بندی برترین دانشگاه‌های رشته “مدیریت کسب و کار” برای ۲۰۲۱ منتشر شد

به گزارش ایسنا،‌ نشریه “Poets&Quants” پیشروترین نشریه آنلاین برای اخبار آموزشی کارشناسی است که به تازگی پنجمین رتبه‌بندی سالیانه خود برای بهترین دانشکده‌های مدیریت کسب و کار سال ۲۰۲۱ میلادی برای مقطع کارشناسی را رتبه‌بندی کرده است. در این رتبه بندی دانشگاه‌های پنسیلوانیا، ویرجینیا و نیویورک اول تا سوم هستند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

خبرگزاری دانشجو: تعداد دانشجویان خارجی دانشگاه علوم پزشکی ایران در سال ۹۹ به ۳۰۰ نفر رسید

معاون بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: تعداد دانشجویان بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی ایران از حدود ۲۰ نفر در سال به حدود ۳۰۰ نفر در سال ۹۹ افزایش یافته است.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

ایسنا: رشد بیش از ۴۰۰ درصدی جذب دانشجویان بین‌المللی غیرمقیم در دانشگاه آزاد

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی از رشد بیش از ۴۰۰ درصدی تعداد دانشجویان بین‌المللی غیرمقیم ورودی امسال در مقایسه با نیمسال مشابه سال گذشته در دانشگاه آزاد اسلامی خبر داد.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

پایگاه خبری University Business : هشت گام بایدن برای بازگرداندن دانشجویان بین المللی

8 steps Biden can take to bring international students back

با کاهش ثبت نام دانشجویان بین المللی، هواداران از رئیس جمهور منتخب جو بایدن خواستار اقدام سریع برای بازگرداندن دانشجویان بین المللی هستند. تشکل جهانی برای پیشرفت دانشجویی بین المللی یا GAISA، از دولت بایدن-هریس می خواهد تصمیمات دوران ترامپ مانند ممنوعیت سفر مسلمانان را لغو کند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

بخش دوم: مهاجرت‌های کاری و اقتصادی

خبر آنلاین: رکوردزنی ایرانیان در بازار املاک ترکیه/ کاهش قیمت لیر، قیمت خانه را از ایران ارزان‌تر کرده است!

در حالی که طی ماه اخیر، خرید ملک در ترکیه توسط اتباع خارجی با کاهش 9 درصدی مواجه شده، ‌اما آمارهای رسمی منتشر شده از این کشور حاکی از آن است که ایرانی‌ها رکورد تازه‌ای در خرید املاک در ترکیه داشته‌اند؛ به گونه‌ای که شهروندان ایرانی با قرار گرفتن در رتبه اول خرید ملک در این کشور، در ۱۱ ماهه امسال با رشدی ۳۸ درصدی ۶ هزار و ۴۲۵ فقره ملک خریده‌اند. شهروندان ایرانی ماه‌هاست که تحت تبلیغات گسترده شبکه‌های فارسی‌زبان ماهواره‌ای و البته «سهولت خرید و فروش ملک در ترکیه» سرمایه‌های خود را به سمت این کشور سرازیر کرده‌اند. اصلی‌ترین «مشوق» ایرانی‌ها برای خرید ملک در ترکیه، اخذ اقامت و شهروندی این کشور با هزینه 250 هزار دلاری است که نسبت به بسیاری از دیگر کشورها، به صرفه‌تر است.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

ایسنا: حضور صاحبان سرمایه ایرانی در پلتفرم معاونت علمی/ رونمایی از سامانه همکاری با محققان بین‌المللی

رئیس مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری با تاکید بر اینکه اقتصاد ایران و دنیا به سمت اقتصاد دانش‌بنیان در حال تغییر رویکرد است، گفت: ما به منظور استفاده حداکثری از نیروی انسانی، پلتفرمی را تعریف کردیم و در آن ۹ هزار نفر از ایرانیان صاحب سرمایه و دانش و خلاقیت از این ظرفیت ما استفاده کردند. قلعه نوی ادامه داد: علاوه بر آن، ایران به لحاظ جغرافیایی کشوری مهاجرپذیر است، از این رو اجرای برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان بین‌المللی را در دستور کار قرار دادیم. وی با ابراز خرسندی از حمایت وزارت کشور به عنوان اصلی‌ترین مرجع تصمیم گیرنده در زمینه اتباع خارجی از این برنامه، خاطر نشان کرد: ما در زمینه همکاری با متخصصان و کارآفرینان بین‌المللی در ابتدای راه هستیم و لازم است که این برنامه تکمیل‌تر شود. همچنین در حاشیه این برنامه از سامانه برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان بین المللی که توسط مجموعه دیاران طراحی و اجرا گردیده است، رونمایی شد.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

دویچه وله: کوچ صدها هزار نیروی کار از بریتانیا در اثر کرونا

بریتانیا در ماه‌های گذشته به دلایل اقتصادی مربوط به بحران کرونا، با ریزش چندصد هزار نفری جمعیت روبرو بوده است. مطالعه‌ای که در “مرکز آمار اقتصادی” در لندن انجام گرفته، موضوع را به کوچ بی‌سابقه نیروی کار خارجی و کارگرانی مربوط می‌داند که در انگلستان به دنیا نیامده‌اند. این تحقیق عنوان می‌کند که بخش اعظم کارگران خارجی که در خلال همه‌گیری کرونا، بیکار شدند، ترجیح دادند به جای انتظار برای اشتغال دوباره، به زادگاه‌های خود برگردند. طبق تحقیق، شهر لندن که از هر پنج نفر سکنه آن یکی خارجی است، بیشتر از سایر نقاط انگلستان این کاهش را تجربه کرده است. نتیجه بررسی نشان می‌دهد که جمعیت لندن ۷۰۰ هزار نفر کمتر شده و این عقب‌گرد جمعیتی، می‌تواند در کل بریتانیا بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر باشد.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

بی بی سی: مقامات تایوان می‌گویند شهروندان می‌توانند از این پس برای گذرنامه‌های جدید درخواست دهند که در آن کلمه “تایوان بزرگ‌تر و نام رسمی “جمهوری چین” کوچک‌تر نوشته شده است.

مقامات می‌گویند این طراحی جدید برای جلوگیری از سردرگمی بین اتباع این کشور و شهروندان سرزمین اصلی چین است. دولت پکن این اقدامات را یک گام دیگر دولت تایپه برای جدایی و گسستن پیوند تاریخی خود با چین تلقی کرده‌اند. وقتی در ماه سپتامبر این طرح رونمایی شده بود، وزارت خارجه چین گفته بود این موضوع باعث تغییر در وضعیت تایوان به عنوان بخشی “غیر قابل انکار” از چین نخواهد شد. چین تایوان را یک استان جدایی طلب می‌داند، اما رهبران تایوان استدلال می‌کنند که کشورشان مستقل است.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

بی بی سی: افزایش هشت برابری خرید خانه در ترکیه توسط ایرانی‌ها

روزنامه دنیای اقتصاد چاپ تهران می‌گوید خرید خانه توسط ایرانیان در ترکیه نسبت به سه سال گذشته ۸ برابر شده است. بر اساس گزارش این روزنامه ایرانی‌ها مشتری اول خانه‌های ترکیه در گروه سرمایه‌گذاران خارجی هستند، به‌طوری که سهم آنها از کل خریدهای خارجی مسکن در این کشور طی ۹ ماه اول ۲۰۲۰ نزدیک به ۱۸ درصد گزارش شده است. دنیای اقتصاد می‌گوید در ۹ ماه اول سال گذشته میلادی ۶ هزار و ۴۴۵ واحد مسکونی در ترکیه به ایرانی‌ها فروخته شده است. این رقم در سال ۲۰۱۷ معادل ۷۹۲ واحد مسکونی بوده که نشان می‌دهد، حضور ایرانی‌ها در بازار مسکن ترکیه نسبت به سه سال پیش ۸ برابر شده است.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

یورونیوز: ده‌ها هزار فایل سوابق کیفری پلیس بریتانیا پاک و صدور ویزا تعلیق شد

بیش از ۱۵۰ هزار سابقه کیفری و داده‌های مرتبط با پرونده‌های جرائم شامل اثر انگشت،‌ سوابق دستگیری و مشخصات دی ان ای بر اثر یک خطای ناشیانه از پایگاه داده‌های پلیس بریتانیا حذف شد. این خطا که در جریان یک تمرین پاکسازی استاندارد روی داده ممکن است تبعات زیان‌باری به همراه داشته باشد؛ از جمله این خطرات می‌توان به تسهیل در آزادی مجرمان اشاره کرد؛ زیرا بسیاری از داده‌های بیومتریک موجود در سامانه‌ رایانه‌ای پلیس به کلی از بین رفته است. در همین راستا گفته شده است که سامانه اعطای ویزای بریتانیا نیز تحت تاثیر این ماجرا قرار گرفته و روند درخواست‌ها برای روادید به مدت دو روز به حالت تعلیق درآمد.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

یورونیوز: دانمارک گذرنامه واکسن کرونا صادر می‌کند

دولت مستقر در کپنهاگ اعلام کرد که در حال کار بر روی گذرنامه واکسن برای مسافرانی دانمارکی است و این مدرک به زودی در دسترس خواهد بود؛ به این ترتیب پیشنهاد سفر با گذرنامه واکسن که مدتی است در میان کشورهای اروپایی شنیده می‌شود، رنگ واقعیت به خود می‌گیرد.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

پایگاه خبری The Star: کانادا به خانواده قربانیان پرواز سرنگون شده اوکراینی اقامت دائم می‌دهد!

Family Members of Victims Killed When Iran Downed Flight 752 Will Be Allowed To Get Permanent Residency

مارکو مندیسینو، وزیر مهاجرت کانادا، اعلام کرد این کشور به خانواده‌های قربانیان هواپیمای اوکراینی که سال گذشته با شلیک موشک سرنگون شد اقامت دائم ارائه می‌کند. کانادا همچنین به خانواده‌های قربانیان پرواز ۳۰۲ اتیوپی نیز که در سال ۲۰۱۹ کشته شدند اقامت دائم می‌دهد.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

بخش سوم: مهاجرتهای اجباری و پناهجوئی

خبرآنلاین: در سال ۲۰۲۰ چندهزار نفر افغانستانی از ایران خارج شدند؟

طبق آخرین آمارهای سازمان جهانی مهاجرت، ایران در سال گذشته میزبان حدود ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر مهاجر بین‌المللی بود. ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از این مهاجران افغانستانی، ۸۴.۱ هزار نفر عراقی و ۲۷.۹ هزار نفر از این مهاجران پاکستانی بودند. ایران در سال ۱۹۹۰ میزبان حدود ۴.۳ میلیون نفر مهاجر بین‌المللی از کشورهای مختلف بود. اما پس از این سال تعداد مهاجران در ایران روندی کاهشی را تا سال ۲۰۰۰ طی کرد. تعداد مهاجران در ایران بعد از سال ۲۰۰۰ تقریبا عددی ثابت بوده است.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

ایسنا: تسهیلات اقامتی به کارآفرینان خارجی/ فرصت ویژه برای بازگرداندن اتباع غیرقانونی بدون ثبت بیومتریک

مهدی محمودی در مراسم رونمایی از برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان بین‌المللی که به صورت آنلاین در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد، گفت: بر اساس برنامه همکاری با کارآفرینان و متخصصان بین‌المللی، به این افراد از حداقل سه سال تا اقامت دائم اعطا می‌شود که از سال گذشته فرآیند ثبت‌نام آنها آغاز شده و در حال حاضر ۷۰ پرونده در دست بررسی و ۳۰ اقامت به شکل تسهیلات ویژه و بلند مدت صادر شده است.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

یورونیوز: اردوغان به اروپا: با بحران مهاجرت مقابله می‌کنم ولی عضویت ترکیه را به جریان بیندازید

رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه در جریان دیدار ویدئویی با اورزولا فن در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا خواستار همکاری بیشتر در زمینه مبارزه با بحران مهاجرت در سال ۲۰۲۱ میان دو طرف شد و در عین حال بر بر لزوم صدور روادید(ویزا) کشورهای عضو اتحادیه اروپا برای اتباع ترکیه و برگزاری مذاکرات الحاق کشورش به این اتحادیه تاکید کرد.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

یورونیوز: برپایی اردوگاه جدید سازمان ملل برای آوارگان اتیوپیایی در سودان

کمیساریای پناهندگان سازمان ملل با برپایی چادرهای جدید در سودان پناهجویان اتیوپیایی را پذیرش می‌کند. از ماه نوامبر گذشته تا کنون بیش از ۵۶ هزار پناهجوی اتیوپیایی از بیم درگیری‌های مسلحانه میان دولت و شورشیان محلی در منطقه تیگرای این کشور به سوی سودان، واقع در همسایگی غربی اتیوپی، گریخته‌اند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

یورونیوز: پوتین از تشکیل کارگروهی برای حل اختلافات ارمنستان و آذربایجان خبر داد

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه روز دوشنبه در مسکو میزبان اولین دور گفت‌وگوهای الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور آذربایجان و نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان پس از جنگ قره‌باغ بود تا درخصوص مسائل مرتبط با این منطقه گفتگو کنند. منابع خبری یکی از مهم‌ترین محورهای گفت‌وگوهای روز دوشنبه را «تلاش برای پیشبرد صلح میان دو کشور ارمنستان و آذربایجان» و در ادامه «بازگشایی مسیرهای حمل و نقل در منطقه‌ای که حدود سه دهه صحنه درگیری میان دو کشور بوده است» ذکر کردند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

یورونیوز: ویدئویی از وضعیت پناهجویان گرفتار در اردوگاه لیپا در بوسنی و هرزگوین

نیروهای امدادی و سازمان های حقوق بشری می گویند پناهجویان گرفتار در اردوگاه غیرمجهز لیپا که در شمال غربی بوسنی و هرزگوین قراردارد از بیماریهای پوستی و تنفسی رنج می برند. هزار پناهجو اردوگاه لیپا در پی آتش سوزی ۲۳ دسامبر گذشته سردترین روزهای سال را بدون سقف بالای سر تجربه می کنند. نزدیک به ۸۵۰ نفراز ساکنان اردوگاه موفق به اسکان در چادرهای گرم شده اند و ده ها نفر همچنان در ویرانه های باقی مانده از ساختمان اردوگاه زندگی می کنند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

یورونیوز: آتش‌سوزی در اردوگاه پناهجویان‌ روهینگیا هزاران آواره را بی‌خانمان‌تر کرد

آتش‌سوزی گسترده در یکی از اردوگاه‌های آوارگان روهینگیا در جنوب بنگلادش بامداد پنجشنبه سرپناه بیش از ۳هزار نفر را از بین برد. شورای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد با تایید این خبر اعلام کرد در جریان آتش‌سوزی در اردوگاه نایاپارا در جنوب شرقی بنگلادش دست‌کم ۱۰ نفر زخمی شدند. حریق بیش از ۵۰۰ سرپناه دست‌ساز و ابتدایی را از بین برده است.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

یورونیوز: وزیر سابق مهاجرت دانمارک به دلیل جدا کردن زوج‌های پناهجو محاکمه می‌شود

اینگر استویبرگ که بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ میلادی وزیر مهاجرت دانمارک بود، به دلیل صدور دستور جدا کردن زوج‌های پناهجو در کشورش محاکمه می‌شود. حزب حاکم دانمارک پیش از این، مجلس این کشور را برای اعلام جرم علیه وزیر پیشین مهاجرت متقاعد کرده بود، رویه‌ای برای محاکمه یک مقام سیاسی که در سه دهه اخیر در دانمارک بی‌پیشینه بوده است.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

یورونیوز: کاروان مهاجران هندوراسی برای «زندگی بهتر در آمریکا‌» سفر مرگ را آغاز کردند

در آستانه تحلیف جو بایدن، صدها هندوراسی تصمیم گرفته اند تا با تشکیل کاروان های چندصد نفری با آرزوی «زندگی بهتر» با پای پیاده خود را به ایالات متحده برسانند. گروه اول که نزدیک ۳۰۰ نفر تخمین زده می شود، سحرگاه پنجشنبه، سن پدرو سولا، دومین شهر بزرگ هندوراس را به مقصد کورینتو در مرز گواتمالا ترک کردند. برخی از مهاجران با پرچم هندوراس سفر خطرناک خود را آغاز کردند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

یورونیوز: شمار پناهجویان گریخته از خشونت‌های آفریقای مرکزی ظرف یک هفته دوبرابر شد 

سازمان ملل متحد می‌گوید که تعدادی افرادی که از ماه دسامبر به دلیل تشدید خشونت‌ها در آفریقای مرکزی از این کشور گریخته‌اند ظرف یک هفته دوبرابر شده است. کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد روز جمعه با اعلام این مطلب یادآور شده که شمار پناهجویان گریخته از خشونت‌های آفریقای مرکزی طی یک هفته به دو برابر افزایش یافته و اکنون شمار این افراد به ۶۰ هزار نفر رسیده است.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

بی‌بی‌­سی­ فارسی: انتقال اجساد مهاجران افغان از ترکیه؛ وزارت خارجه: تیراندازی پلیس ترکیه سبب حادثه شده است

وزارت خارجه افغانستان اعلام کرده که اجساد پنج تن از مهاجران این کشور را که در یک حادثه ترافیکی در کشور ترکیه کشته شده بودند؛ به افغانستان منتقل کرده است. قبلا وزارت خارجه افغانستان اعلام کرده بود که تیراندازی پلیس ترکیه سبب حادثه بوده است. سال گذشته نیز وقوع یک حادثه ترافیکی در ایران که سبب مرگ سه تن شد و علت آن ابتدا “سرعت زیاد” خودرو اعلام شد. این حادثه بعد از آنکه اعلام شد پلیس ایران با تیراندازی عامل این حادثه بوده، واکنش زیادی را به همراه داشت.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

بی­‌بی‌­سی­ فارسی: ۲۶ پناهجوی افغان از آلمان اخراج شدند

شمار مقام‌های وزارت امور مهاجران و عودت کنندگان افغانستان تایید می‌کنند که گروهی متشکل از ۲۶ پناهجوی افغان پس از اخراج از آلمان وارد کابل شده‌اند. عبدالباسط انصاری، مشاور مطبوعاتی وزارت امور مهاجران به بی بی سی گفت با آنکه از چندی به این سو به دلیل شیوع کرونا، اخراج پناهجویان افغان متوقف شده بود اما این روند بار دیگر از سوی آلمان از سر گرفته شده است. به گفته او، پناهجویان اخراج شده کسانی اند که درخواست پناهندگی آن‌ها از سوی کشور میزبان رد شده بود.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

اشتراک گذاری
0
ادمین
ادمین

مطالب مرتبط

1400-08-08

بازخوانی پرونده کوچ بزرگ: روایت اعداد از کوچ بزرگ خاورمیانه! (تحلیلی بر رفتارشناسی مهاجرت جمعی پناهجویان در 6 کشور منتخب منطقه)


بیشتر بخوانید
1400-07-23

روند صعودی بازگشت مهاجران فاقدمدرک افغانستانی در زمان هشت ماهه‌ی اول سال 2021


بیشتر بخوانید
1400-07-18

پرسشنامه روش‌های مهاجرتی (اپلای کاری و تحصیلی)


بیشتر بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ما را دنبال کنید

  • خانه
  • انتشارات
  • رویدادها
  • پیمایش‌ها
  • تماس با ما
طراحی و توسعه توسط 8web