• خانه
  • انتشارات
  • رویدادها
  • پیمایش ها
  • گروههای کاری
    • حکمرانی مهاجرت
    • جابه جایی های تحصیلی
    • مهاجرت های اجباری و پناهجویی
    • مهاجرت های اقتصادی و کاری
  • اخبار و یادداشت های تحلیلی
  • درگاه داده ها و اطلاعات
    • نمایه مهاجرتی ایران
      • نمایه مهاجرتی ایران شماره دوم
      • نمایه مهاجرتی ایران شماره اول
    • اینفوگرافیک
  • تماس با ما
  • درباره ما
  • En
پیشخوان هفتگی مهم ترین اخبار مهاجرتی ایران و جهان (شنبه 13 دی 1399)
1399-10-20
پیشخوان هفتگی مهم ترین اخبار مهاجرتی ایران و جهان (شنبه 27 دی 1399)
1399-10-20

پیشخوان هفتگی مهم ترین اخبار مهاجرتی ایران و جهان (شنبه 20 دی 1399)

رده بندی:

  • اخبار
  • دسته‌بندی نشده

منتشر شده توسط ادمین در 1399-10-20

بخش اول : جابجایی های دانشجویی و متخصصان             

دیده‌بان علم ایران: عضویت یک شیمیدان ایرانی دیگر در فرهنگستان علوم جهان

دکتر احمد شعبانی، استاد شیمی آلی دانشکده علوم شیمی و نفت دانشگاه شهید بهشتی به عضویت فرهنگستان علوم جهان (TWAS) انتخاب شد. در حال حاضر هزار و ۱۱۶ دانشمند از ۹۰ کشور در فرهنگستان علوم جهان که مقر آن در شهر ترییست ایتالیا است عضویت دارند که ۱۶ نفر انها از ایران هستند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

ایسنا: ایجاد بورسیه به یاد دانشجویان قربانی هواپیمای اوکراینی

دانشگاه “تورنتو” در یادبود دانشجویان قربانی پرواز تهران-کی‌اف یک صندوق برای اعطای بورس ایجاد کرد. دانشگاه تورنتو اعلام کرد: از دست دادن این عزیزان و تصمیم برای یادآوری این افراد،‌دانشگاه ما را بر آن داشت که یک صندوق ایجاد کنیم که بورسیه‌های تحصیلی مبتنی بر نیاز را به دانشجویان بین‌المللی از ایران اعطا کند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

عصر ایران: اعلام شرایط و ضوابط اعطای بورس تحصیلی متقابل ایران و چین

به گزارش ایسنا، بر اساس مذاکرات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با همتایان چینی خود، با اعطای تعدادی بورس متقابل در رشته های تحصیلی مختلف در مقاطع تحصیلات تکمیلی برای سال تحصیلی ۲۰۲۲ – ۲۰۲۱ موافقت شده است.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

مهر: افزایش حضور دانشگاه های ایران در رتبه بندی جهانی ISC

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، نتایج نظام رتبه بندی جهانی ۲۰۲۰-ISC در جلسه مجازی با حضور دکتر خاکی صدیق معاون آموزشی وزارت علوم و دکتر محمدجواد دهقانی سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام و رئیس مرکز منطقه‌ای اطلاع رسانی علوم و فناوری، معاون پژوهش و فنآوری پایگاه و مدیر گروه رتبه بندی ISC اعلام شد.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

افکار نیوز: تحصیل ۵۴ هزار دانشجوی خارجی در ایران

سالار آملی با بیان اینکه حدود ۴۰ دانشگاه بزرگ ایران در رتبه بندی جهانی تایمز قرار گرفته‌اند، افزود: از لحاظ اعتبار در میان کشور‌های جامعه اسلامی نمونه هستیم و کشور ترکیه با فاصله زیادی پایین‌تر از ما قرار گرفته است. همچنین جایگاه بالایی را در میان کشور‌های در حال توسعه کسب کرده‌ایم. او درباره تعداد دانشجویان خارجی در ایران گفت: حدود ۵۴ هزار دانشجوی خارجی در دانشگاه‌های سراسر ایران تحصیل می‌کنند که در این میان وزارت علوم بیشترین دانشجویان خارجی را دارد.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

ایلنا: برگزاری هفتمین دوره آزمون زبان فارسی دانشگاهی برای دانشجویان خارجی

به گزارش ایلنا، هفتمین دوره آزمون سنجش استاندارد مهارت‌های زبان فارسی «سامفای دانشگاهی» در سه ماهه پایان سال ۱۳۹۹ با همکاری معاونت گسترش زبان فارسی و ایران‌شناسی مرکز همکاری‌های علمی بین المللی وزارت علوم و سازمان سنجش در دانشگاه‌های کشور برگزار می‌شود. آزمون سامفا یکی از ملاک‌های تحصیل در دانشگاه‌های جمهوری اسلامی ایران است. طبق آیین‌نامه‌های مصوب، تمام دانشجویان غیرایرانی داوطلب تحصیل در دانشگاه‌های کشور باید در این آزمون شرکت کنند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

خبر آنلاین: واحد پردیس بین الملل مشترک دانشگاه تهران و آبادان راه اندازی شد

شکراله سلمان زاده رییس دانشگاه علوم پزشکی آبادان با بیان اینکه با راه اندازی این پردیس تمامی دانشجویان از سراسر دنیا امکان نام نویسی در این پردیس دانشگاهی را دارند، افزود: برای فعالیت این پردیس بین المللی از تجربه بالای دانشگاه علوم پزشکی تهران و ظرفیت‌های منطقه‌ای بهره می بریم.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

آنا: راهکاری برای جذب دانشجوی خارجی توسط بسیج اساتید

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از ساری، حسین کرمانیان در جلسه شورای راهبردی دانشگاه آزاد اسلامی مازندران جذب دانشجوی خارجی را از برنامه‌های پیشرو دانست و اظهار کرد: باید به دنبال الگوی مطلوب جذب دانشجویان خارجی در دانشگاه با روشن شدن مواضع و دیدگاه‌ها باشیم و بسیج اساتید می‌تواند در این زمینه با ارتباط نزدیک با کنسولگری‌های کشورهای مجاور زمینه حضور این دانشجویان را فراهم کند.پ

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

پایگاه خبری STUDY International: دانشجویان بین المللی هم اکنون می توانند بیش از 40 ساعت در هر دو هفته کار کنند

International students can now work over 40 hours a fortnight

دانشجویان بین المللی دارای ویزای دانشجویی در استرالیا در صورت کار در بخش کشاورزی می توانند بیش از 40 ساعت در هر دو هفته کار کنند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

بخش دوم: مهاجرت های کاری و اقتصادی

اقتصادنیوز: هر مسافر چقدر می‌تواند ارز از کشور خارج کند؟

در حال حاضر هر مسافر می‌تواند تا سقف ۱۰ هزار یورو یا معادل آن به سایر ارزها وارد و نیز تا سقف ۵۰۰۰ یورو یا معادل آن به سایر ارزها از طریق مرزهای هوایی، تا سقف ۲۰۰۰ یورو یا معادل به سایر ارز از طریق مرزهای زمینی، ریلی و دریایی خارج کند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

ایسنا: اختلاف بر سر بیماران خارجی

صدور ویزای توریستی ایران برای خارجی‌ها با همه‌گیری ویروس کرونا متوقف شده است. وزارت خارجه می‌گوید فقط به بیماران خارجی و هیأت‌های تجاری ویزای ایران را می‌دهد. اما رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی می‌گوید سایت ویزای الکترونیکی ایران به روی آژانس‌ها بسته است و فقط تسهیل‌گران وزارت بهداشت می‌توانند برای بیمار خارجی ویزا بگیرند. از طرف دیگر رییس اداره گردشگری سلامت وزارت بهداشت معتقد است صفر تا ۱۰۰ کار بیماران خارجی را این وزارتخانه باید انجام دهد.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

یورونیوز: رتبه‌بندی اعتبار گذرنامه‌های جهان در سال 2021؛ فاصله پاسپورت ایران و افغانستان 9 پله شد

بر پایه رده‌بندی انجام شده برای گذرنامه کشورهای جهان که بر مبنای شاخص «هِنلی» صورت گرفته، گذرنامه ژاپن در ابتدای سال ۲۰۲۱ نیز همچون دو سال گذشته جایگاه معتبرترین پاسپورت جهان را حفظ کرده است. با استفاده از گذرنامه ژاپنی می‌توان به ۱۹۱ کشور جهان بدون نیاز به اخذ ویزا سفر کرد. دو رده بعدی نیز همچنان در انحصار دو کشور آسیایی است ولی در مقایسه با رتبه‌بندی آغاز سال ۲۰۲۰، پاسپورت ایران به رتبه ۱۰۱ تنزل کرده است.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

یورونیوز: شرایط جدید پرتغال برای صدور ویزای طلایی

مقامات پرتغالی تصمیم گرفته‌اند تا برنامه اقامت از طریق سرمایه‌گذاری موسوم به «ویزای طلایی» را تنها به سرمایه‌گذاری در مناطق کم جمعیت این کشور محدود کنند. این تصمیم در جلسه هیات وزیران گرفته شده و دولت می‌خواهد بدین وسیله در درجه اول به بازسازی شهرها و میراث فرهنگی و همچنین افزایش جلب توریست به مناطق کم جمعیت و کمترشناخته شده این کشور کمک کند و ثانیا با مشکل عمده بیکاری در این مناطق مبارزه کرده و ایجاد شغل کند. بنابراین، از این پس سرمایه‌گذارانی که می‌خواهند از اقامت پرتغال و آزادی جابجایی در بقیه کشورهای اتحادیه اروپا بهره‌مند شوند، دیگر نمی‌توانند در شهرهای بزرگ این کشور چون لیسبون و یا پورتو سرمایه‌گذاری کنند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

یورونیوز: تردد در محدوده شنگن و اتحادیه اروپا؛ مزه تلخ میوه برکسیت اندک اندک در دهان بریتانیایی‌ها می‌نشیند!

ورود به کشورهای عضو اتحادیه اروپا و شنگن پیشاپیش با محدودیت زیاد برای بریتانیایی‌ها، از جمله اجرای قوانین مربوط به شهروندان کشور ثالث در بحران کووید-۱۹ همراه شده است. همزمان شهروندان بریتانیایی که بصورت مکرر ناگزیر به اتحادیه اروپا سفر می‌کنند، از این پس با محدودیت‌های دوره اقامت روبرو خواهند شد. قوانین اقامتی برای شهروندانی که عضو پیمان شنگن نیستند، تنها اجازه اقامت حداکثر سه ماهه، در طول شش ماه، ۱۸۰ روز را می‌دهد.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

یورونیوز: افزایش حداقل دستمزد برای شاغلان دارای کارت آبی اتحادیه اروپا

کشورهای عضو اتحادیه اروپا که طرح اشتغال شهروندان غیراروپایی، موسوم به طرح «کارت آبی»، را در دست اجرا دارند میزان حداقل جدید دستمزد را برای این دسته افراد اعلام کردند. بنا بر گزارش‌های اعلام‌شده، حداقل دستمزدها در کشورهای اتحادیه اروپا بار دیگر افزایش یافته است و مقامات مربوطه از کارفرمایان اروپایی خواسته‌اند به هنگام استخدام شهروندان کشورهای غیر عضو، از طریق طرح کارت آبی، این حداقل‌ها را رعایت کنند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

بخش سوم: مهاجرت های اجباری و پناهجوئی

ایسنا: تحصیل نزدیک به ۵۷ هزار دانش آموز اتباع خارجی در مدارس استان اصفهان

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری اصفهان از تحصیل ۵۶ هزار و ۹۵۰ دانش آموز اتباع خارجی در مدارس استان اصفهان خبر داد و گفت: ۱۹ درصد دانش آموزان اتباع خارجی در مدارس غیردولتی و ۸۱ درصد در مدارس دولتی استان تحصیل می کنند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

ایرنا: ۲۰۲۰؛ سال تلخ و تجربه های گران پناهجویان در اروپا

سال ۲۰۲۰ و تجربه تلخ و گزاف جهان از شیوع بیماری ناشناخته و دردسرساز کرونا سبب شد تا رویدادهایی غم انگیزتر از دست و پنجه نرم کردن مهاجران در شرایط اردوگاه‌های وحشتناک و فاجعه بار در حافظه تاریخ ثبت شود. در سال ۲۰۲۰ اخبار بسیاری مرتبط با بحران مهاجرت از ظرفیت محدود پذیرش و قوانین سختگیرانه کشورهای اروپایی در بازگرداندن پناهجویان، سیل ورود مهاجران غیر قانونی، ثبت نشده و … در این منطقه را شنیدیم.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

ایرنا: گروگانگیران اتباع خارجی در چالدران آذربایجان‌غربی دستگیر شدند

فرمانده انتظامی آذربایجان‌غربی گفت: گروگانگیران اتباع خارجی در شهرستان چالدران با تلاش کارکنان نیروی انتظامی دستگیر شدند. سردار سرتیپ دوم مسعود خرم نیا افزود: در پی کسب خبری مبنی بر گروگانگیری اتباع خارجی در یکی از انبارهای شهرستان چالدران، رسیدگی به موضوع در دستور کار پلیس قرار گرفت.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری کرمان: تفاهم‌ نامه همکاری مشترک فی مابین اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری کرمان و معاونت درمان دانشگاه علوم‌ پزشکی کرمان

تفاهم‌ نامه همکاری مشترک فی مابین اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری کرمان و معاونت درمان دانشگاه علوم‌ پزشکی کرمان با حضور جناب آقای شفیعی مدیر کل امور اتباع و مهاجرین‌ خارجی استانداری کرمان جناب اقای دکتر هاشمیان معاون درمان دانشگاه علوم‌ پزشکی استان کرمان و جمعی از پزشکان متخصص دانشگاه علوم‌ پزشکی در تاریخ ۸ دی ماه ۹۹ منعقد گردید .

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

یورونیوز: «مانع‌تراشی مقامات فرانسوی در پوشش خبری پناهجویان» ؛ دو روزنامه‌نگار شکایت کردند

دو روزنامه‌نگار فرانسوی که مدعی‌اند در تلاش برای پوشش خبری و گزارش نحوه تخلیه اردوگاه پناهحویان در شمال این کشور با موانع مقامات دولتی و محلی روبرو شده‌اند، به دادگاه شکایت کردند. این شکایت در واقع نوعی اعتراض به کارشکنی و ایجاد مانع بر سر «اطلاع‌رسانی آزاد» است که به گفته دو روزنامه‌نگار شاکی به دلیل عدم صدور مجوز پوشش عملیات تخلیه اردوگاه‌های پناهجویان در سواحل شمالی و منطقه «پا-دو-کاله» در پیش گرفته شده است.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

بی­ بی ­سی­ فارسی: بوسنی: مهاجران در چادرهای یخ‌زده گیر افتادند

سازمان ملل هشدار داد که هزاران پناهجو و مهاجر فورا به یک پناهگاه مناسب نیاز دارند. این پناهجویان هفته‌هاست که فضای باز و در یخبندان زندگی‌شان را می‌گذرانند. حدود ۲۵۰۰ نفر در چادرهای بسیار معمولی و در نزدیکی شهر شمالی “بهیچ” خوابیده‌اند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

دویچه ­وله: افزایش کمک نقدی اتحادیه اروپا به پناهجویان در بوسنی و هرزگووین

شمار زیادی پناهجو در شرایط بسیار بغرنجی در بوسنی و هرزگووین به سر می‌برند. اتحادیه اروپا مصمم است، کمک‌های نقدی خود به این پناهجویان را افزایش دهد. اتحادیه اروپا اعلام کرد که بار دیگر سه میلیون و ۵۰۰ هزار یورو برای اسکان بهتر پناهجویان در بوسنی هرزگووین هزینه می‌کند. قرار است این مبلغ در اختیار دولت این کشور قرار بگیرد.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

اشتراک گذاری
0
ادمین
ادمین

مطالب مرتبط

1400-08-08

بازخوانی پرونده کوچ بزرگ: روایت اعداد از کوچ بزرگ خاورمیانه! (تحلیلی بر رفتارشناسی مهاجرت جمعی پناهجویان در 6 کشور منتخب منطقه)


بیشتر بخوانید
1400-07-23

روند صعودی بازگشت مهاجران فاقدمدرک افغانستانی در زمان هشت ماهه‌ی اول سال 2021


بیشتر بخوانید
1400-07-18

پرسشنامه روش‌های مهاجرتی (اپلای کاری و تحصیلی)


بیشتر بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ما را دنبال کنید

  • خانه
  • انتشارات
  • رویدادها
  • پیمایش‌ها
  • تماس با ما
طراحی و توسعه توسط 8web