دکتر سمیرا عسگری، زیستشناس محاسباتی و محقق پسادکتری دانشکده پزشکی هاروارد برنده جایزه بسیار معتبر تحقیقات نیچر شد. به گزارش خبرنگار دیدهبان علم ایران، عسگری در تحقیقاتش تلاش میکند چگونگی ایجاد تنوع ژنتیکی طی تکامل بشر و این که این تنوع ژنتیکی چگونه به تنوع فنوتیپی تبدیل میشود را شناسایی کند.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام از حضور ۱۲ محقق ایرانی در فهرست پژوهشگران پراستناد دنیا در سال ۲۰۲۰ خبر داد. این فهرست شامل گروهی از پژوهشگران حوزه های موضوعی علمی مختلف بوده که در طول یک دهه گذشته با انتشار مقالاتشان توانسته اند بیشترین تعداد استنادها را دریافت کنند. این پژوهشگران براساس فعالیتشان در ۲۱ رشته موضوعی انتخاب شده اند. همچنین پژوهشگرانی که در چند رشته به صورت همزمان (Cross-Field) فعالیت می کردند نیز تحت یک رشته جداگانه طبقه بندی شده اند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران از تدوین و راه اندازی رشته فوریت های پزشکی با پذیرش دانشجویان خارجی و ارائه به صورت مجازی خبر داد. این دوره برای اولین بار از ترم آینده برای دانشجویان کشور افغانستان به صورت مجازی در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار می شود.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تایمز هایر اجوکیشن، بر اساس یک نظرسنجی صورت گرفته، تعداد دانشجویان بینالمللی که آموزش خود را در دانشگاههای ایالات متحده امریکا آغاز میکنند نسبت به سال گذشته ۴۳ درصد کاهش یافته است و همه گیری ویروس کرونا نیز این موضوع را سرعت بخشیده است.
به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، حامد محققپور رئیس دانشگاه آزاد امیدیه گفت: دانشگاه آزاد این شهرستان اولین واحد نفتی آزاد در سراسر کشور است و عمدتا رشتههای فنی و مهندسی که مرتبط با نفت و شیمی هستند و ۶۰ دانشجوی خارجی در دانشگاه تحصیل میکنند.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) گفت: در فهرست پژوهشگران برتر دنیا، نام ۱۳ کشور اسلامی مشاهده میشود و بر این اساس سهم کشورهای اسلامی حدود سه درصد (۲٫۸۵درصد) پژوهشگران برتر دنیا است. به گزارش دیدهبان علم ایران، دکتر دهقانی خاطرنشان کرد: کشور عربستان با ۱۲۰ نفر، مالزی با ۱۷ نفر، ایران با ۱۲ نفر و ترکیه با ۱۱ نفر بیشترین تعداد پژوهشگران پراستناد دنیا در میان کشورهای اسلامی را دارند.
International Students Want to Return to China
دانشجویان بین المللی ثبت نام شده در دانشگاه های چین که با احتمال دوری یک ساله از کشور روبرو هستند، بیش از پیش از پیش خواهان ادامه تحصیلات خود به صورت حضوری هستند.
گزارشها حاکی از آن است که امارات متحده عربی صدور ویزا برای اتباع ایران و افغانستان و یازده کشور دیگر را که عمدتا کشورهای مسلمان هستند، متوقف کرده است.
The Migration Surge Is Coming
موج مهاجرت در راه است. میلیونها مرد، زن و کودک در کشورهای در حال توسعه برای فرار از فقر، گرسنگی، بیکاری، خشونت، جنایت، نقض حقوق بشر و بحرانهای زیست محیطی به شدت به دنبال مهاجرت هستند.
State Dept. To Pilot ‘Visa Bond’ Program to Deter Overstays
وزارت امور خارجه آمریکا در یک طرح آزمایشی شش ماهه، از دسامبر به ماموران کنسولی سفارتخانههای آمریکا اجازه میدهد متقاضیان ویزای توریستی از چند کشور از جمله ایران را به گذاشتن وثیقه ۵ تا ۱۵ هزار دلاری برای گرفتن ویزای توریستی مجبور کنند. اینها کشورهایی هستند که میزان ماندن اتباعشان در آمریکا پس از انقضای ویزایشان بیش از ۱۰٪ بوده. دولت بایدن خواهد توانست این طرح را لغو کند.
Much of the Arab World Is Short Of Doctors
زمانی سیستم مراقبتهای بهداشتی لبنان برای ثروتمندان جزو بهترین سیستمهای درمانی خاورمیانه بود. پزشکانی که در کشورهای غربی تحصیل کرده بودند، در بیمارستانهای خصوصی این کشور کار میکردند. بسیاری از بیماران ثروتمند از کشورهای عربی برای معالجه به این بیمارستانها میآمدند. اما امروزه بسیاری از این پزشکان مهاجرت میکنند.
COVID-19 Disrupts Migration of New Talent to Canada
اقتصادهای بزرگ جهانی امروز مراکز دانش مبتنی بر نوآوری هستند. برای پیشبرد نوآوری، اقتصاد نمیتواند تنها از دانش و مهارت محلی استفاده کند. بلکه باید بتواند به استعدادهای بزرگ جهانی دسترسی پیدا کند. دانشجویان و استعدادهای جهانی تاثیر بسزایی بر اقتصاد کانادا داشتهاند با این وجود بروز پاندمی کرونا چالشهایی بر سر ورود این افراد به این کشور ایجاد کرده است.
کمیسیون اورپا روز سه شنبه برنامه جدید «ادغام مهاجران در جوامع اروپایی» را ارائه کرد. این طرح قرار است در هفت سال آینده در دستور کار اتحادیه اروپا در زمینه مهاجرت قرار گیرد. این طرح تنها شامل مهاجرانی میشود که پیشاپیش در کشورهای عضو اتحادیه اروپا اقامت گزیدهاند. کمیسیون اروپا قصد دارد در چهار زمینه مهم «ادغام مهاجران» را تسهیل کند. آموزش، کار، بهداشت عمومی و نهایتا دسترسی ارزان قیمت به مسکن.
کانادا محبوبترین مقصد برای مهاجرت بوده و پاسخ دهندگان از ۳۰ کشور برای سفر به آن کشور ابراز تمایل کردهاند، از جمله شهروندان کشورهای بریتانیا، مکزیک و فرانسه.
After Years Apart, Muslim Families Split By Trump’s Travel Ban Have High Hopes for Biden
لغو فرمان منع مهاجرتی ترامپ معروف به Ban Trump با فرمان جو بایدن ساده به نظر می رسد اما شکایتهای جمهوریخواهان ممکن است فرآیند لغو این فرمان را به تأخیر بیندازد. ضروری است دولت به صدور یک فرمان اکتفا نکند و از زدوده شدن این سیاست از سازمانهای مختلف اطمینان حاصل کند. مثلا وزارت امور خارجه تقاضاهای ویزای بلاتکلیف را شتاب دهد.
Trump Administration Revives Talk of Action on Birthright Citizenship
با این که حق شهروندی برای افراد متولد خاک آمریکا در متمم چهاردهم قانون اساسی این کشور آمده است، دولت ترامپ سعی دارد آن را محدود کند و به دیوان عالی بکشاند. حتی اگر دادگاهها یا دولت بعد جلوی این کار را بگیرند روی کسانی که قصد آمدن به آمریکا را دارند اثر روانی و بازدارندگی میگذارد.
Vaccination to Be a ‘Necessity’ for Overseas Travel, Qantas Says
شرکت هواپیمایی Qantas قصد دارد مسافران بینالمللی آینده را ملزم به واکسیناسیون Covid 19 قبل از پرواز کند و اظهار داشته است که این امر احتمالاً به یکی از ملزومات شرکتهای هواپیمایی در سراسر جهان تبدیل خواهد شد.
Court Hearing Shows Businesses Could Prevail Against H-1B Visa Rules
شاکیان (تاجران و دانشگاههای تحت هدایت اتاق بازرگانی ایالات متحده) استدلال کردند که دادرسی قضایی، دادههای اقتصادی و اقدامات دولت ترامپ نشان می دهد دلیل موجهی برای مقررات پیشنهادی ویزای H1-B وجود ندارد.
پس از انتشار پست اینستاگرامی فرشته حسینی، بازیگر افغانستانی سینمای ایران در واکنش به ثبت نشدن سیمکارت برای مادرش، وزیر ارتباطات موضوع را پیگیری و به روال معمول آن را در صفحه خود به اشتراک گذاشت. «محمدجواد آذری جهرمی» در پست اینستاگرامی خود اعلام کرد: موضوع را بررسی کردم؛ هیچ محدودیتی برای واگذاری سیمکارت به مهاجرینی که دارای مدارک اقامتی معتبر باشند، وجود ندارد. برای واگذاری سیمکارت به مادر این بازیگر، هیچ استعلامی از سامانه احراز هویت سازمان تنظیم مقررات نشده است.
عضو هیئت رئیسه مجلس طرح قانون نحوه اعمال نظارت مجلس بر مصوبات شوراهای عالی کشور را اعلام وصول کرد. به گزارش ایمنا به نقل از خانه ملت، محسن دهنوی عضو هیئت رئیسه در نشست علنی امروز -چهارشنبه، ۵ آذرماه- موارد اعلام وصولی را قرائت کرد.
دکتر «زینب رضایی» استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و سرپرست بخش Icu بیمارستان آسیا که دانشجوی سال آخر دکترای پرستاری دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگوی اختصاصی با «شفقنا» درخصوص بیماران افغانستانی مبتلا به کوید۱۹ میگوید: بهمن ماه سال گذشته و اوایل همهگیری ویروس کرونا در آمارهایی که به دستمان میرسید اسمی از بیماران افغانستانی نبود و حتی مراجعه کنندهای هم نداشتیم و شنیدهها نیز از نبود بیماران افغانستانی خبر میداد. در موج دوم بعد ازتعطیلات عید فطر و شکسته شدن قرنطینه آمارهایی به دست ما رسید که هموطنان ما نیز مبتلا شدهاند.
ارتش اتیوپی در هفته گذشته به شکلی کاملا “قاطعانه” تهدید کرد که برای براندازی دولت محلی ناحیه “تیغرای” (تیگرای) به “مکله” پایتخت این منطقه حمله خواهد کرد. ارتش اتیوپی همچنین به نیم میلیون غیرنظامی ساکن این مناطق برای فرار هشدار داد و حملات آتیاش را “بی رحمانه” خواند. “دژنه تسگای” سخنگوی ارتش دولت فدرال روز یکشنبه به گزارشگران محلی با تهدید به محاصره شهر “مکله” گفت: نبرد سرنوشت ساز بعدی محاصره مکله با تانک است”.
محمد اشرف غنی، رئيس جمهور افغانستان در نشست مشورتی مجازی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد اظهار داشت: “چهل سال جنگ باعث شده که افغانستان در میان سه کشور نخست که تقریبا نیمی از مهاجران جهان را تشکیل میدهند، قرار گیرد. میلیونها تن از افغانها خارج از کشور، اکثریت در ایران و پاکستان، زندگی میکنند؛ شمار زیادی از آنها در فقر و با درآمد روزانه تنها 2 دلار امرار معاش میکنند”.
۲۹ پناهجوی ایرانی شامل پنج زن و دو کودک که ماه پیش توسط ارتش مصر در آب های مدیترانه پیدا شدند، در مسیر بازگردانده شدن به ایران هستند. این پناهجویان یک ماه پیش وقتی با قایق از ترکیه به سمت ایتالیا در حرکت بودند، موتور قایق شان خراب شده و در آب های مدیترانه سرگردان می شوند. پنج روز بعد ارتش مصر آنها را در حوالی ۲۷۰ کیلومتری سواحل این کشور پیدا کرده و به مصر منتقل می کند.
جمهوری آذربایجان کنترل بخش بزرگی از سرزمینی را که یک ربع قرن پیش در قرهباغ (آرتساخ) از دست داده بود، بواسطه جنگ و بدنبالش توافق آتشبس با ارمنستان دوباره بدست آورده است. شمار زیادی از شهروندان این کشور که پیشتر از این منطقه و از جنگ گریخته بودند به تدریج در پی بازگشت به خانههای خود هستند؛ البته اگر خانهای هنوز در مناطق سوخته باقی مانده باشد.
چند صد مهاجر که در پی تخلیۀ اردوگاه بزرگ غیررسمی «سنت دنیس» در طی روزهای گذشته سرگردان شده بودند و با برافراشتن چادرهایشان در مرکز شهر پاریس اردوگاه جدیدی ایجاد کرده بودند، عصر دوشنبه ۲۳ نوامبر با برخورد شدید نیروهای پلیس فرانسه به ویژه استفاده آنها از گاز اشک آور، مجبور به ترک کمپ جدید شدند. یورش پلیس به این کمپ، حدود یکساعت پس از آن آغاز شد که مهاجران توانستند کار نصب چادرها را به پایان برسانند.
دادستانی پاریس اعلام کرد که با تشکیل دو پرونده قضایی علیه پلیس، تحقیقات خود را در خصوص اعمال «خشونت» توسط پلیس این شهر در برابر مهاجران آغاز کرده است.چند پلیس پاریس در این پرونده های قضایی متهم شدهاند که نسبت به یک مهاجر و یک روزنامه نگار به هنگام برچیدن چادرهای مهاجران در یکی از میدان های مرکزی پاریس رفتار خشونت آمیز داشتهاند.
بیبیسی فارسی با چندین پناهجوی ایرانی و افغان صحبت کرده که میگویند مأموران پلیس کرواسی آنها را کتک زدهاند و موبایل و پولشان را گرفتهاند و بعد به بوسنی برشان گرداندهاند. این درحالی است که پس فرستادن پناهجویان از مرز، خلاف قوانین اتحادیه اروپاست. بعضی از آنها به مقصد رسیدهاند اما آثار ضرب و جرح بر جسم و جانشان هست.
هورشت زیهوفر، وزیر کشور آلمان میخواهد تا مجرمان سوری را در طرح توقف بازگرداندن پناهجویان به این کشور جنگزده مستثنی کند. به گزارش رویترز به نقل از یکی از سخنگویان وزارت کشور آلمان آقای زیهوفر خواستار آن شده است که درباره مجرمان سوری، رویه کنونی دولت آلمان یعنی بررسی مورد به مورد پرونده پناهجویان همچنان ادامه یابد تا امکان عودت (دیپورت) این گروه از مهاجران به سوریه، همچنان وجود داشته باشد.