• خانه
  • انتشارات
  • رویدادها
  • پیمایش ها
  • گروههای کاری
    • حکمرانی مهاجرت
    • جابه جایی های تحصیلی
    • مهاجرت های اجباری و پناهجویی
    • مهاجرت های اقتصادی و کاری
  • اخبار و یادداشت های تحلیلی
  • درگاه داده ها و اطلاعات
    • نمایه مهاجرتی ایران
      • نمایه مهاجرتی ایران شماره دوم
      • نمایه مهاجرتی ایران شماره اول
    • اینفوگرافیک
  • تماس با ما
  • درباره ما
  • En
پیشخوان هفتگی مهم ترین اخبارمهاجرتی ایران و جهان (دوشنبه 26 آبان 1399)
1399-09-01
بررسی آسیب های کرونا به مهاجران و فرزندانشان، در حوزه اشتغال، بهداشت و آموزش در کشورهای توسعه یافته
1399-09-01

پیشخوان هفتگی مهم ترین اخبار مهاجرتی ایران و جهان (شنبه 1 آذر 1399)

رده بندی:

  • اخبار
  • دسته‌بندی نشده

منتشر شده توسط ادمین در 1399-09-01

بخش اول : جابجایی های دانشجویی و متخصصان

مهر: جذب دانشجویان بین المللی در آمریکا ۴۳ درصد کاهش یافت

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تایمز هایر اجوکیشن، بر اساس یک نظرسنجی صورت گرفته، تعداد دانشجویان بین‌المللی که آموزش خود را در دانشگاه‌های ایالات متحده امریکا آغاز می‌کنند نسبت به سال گذشته ۴۳ درصد کاهش یافته است و همه گیری ویروس کرونا نیز این موضوع را سرعت بخشیده است.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

ایسنا: پذیرش اولین دانشجویان خارجی در دانشگاه صنعتی کرمانشاه

رئیس امور بین الملل دانشگاه صنعتی کرمانشاه از پذیرش اولین گروه دانشجویان خارجی از کشور افغانستان در این دانشگاه خبر داد. دکتر محمود حشمتی در گفت و گو با ایسنا، بااشاره به بین المللی شدن دانشگاه صنعتی کرمانشاه از سال 1397، اظهار کرد: طی این چندسال، اقدامات قابل توجه و بسیار خوبی را در بخش بین الملل دانشگاه به انجام رساندیم و توانسته‌ایم با حدود 20 دانشگاه خارجی تفاهم نامه‌هایی را منعقد کنیم.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

ایرنا: دانشگاه مازندران ۳۰۰ دانشجوی خارجی جدید جذب کرد

مدیر دفتر همکاری‌های امور بین‌الملل دانشگاه مازندران از ورود ۳۰۰ دانشجوی خارجی جدید به این دانشگاه در سال تحصیلی جدید خبر داد و گفت که جذب این تعداد دانشجوی خارجی جدید با توجه به شرایط کرونایی و تحریم‌ها غیر منتظره بود. وی گفت که دانشجویان خارجی جدید از کشورهای منطقه بخصوص تاجیکستان، افغانستان، عراق، سوریه و چند کشور آسیایی دیگر و همچنین چندین کشور آفریقایی هستند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

پایگاه خبری CNBC: دانشجوی خارجی کمتر در سال گذشته 1.8 میلیارد دلار هزینه برای آمریکا در پی داشته است

Fewer international students studying in the U.S. cost the country $1.8 billion last year

در آغاز سال تحصیلی 21-2020، تعداد دانشجویان بین المللی که در ایالات متحده تحصیل می کنند، به دلیل شیوع ویروس کرونا و محدودیت های سفر 16 درصد کاهش یافته است. این کاهش ناگهانی در ثبت نام دانشجویان بین المللی در حال حاضر 1.8 میلیارد دلار برای این کشور هزینه داشته است.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

پایگاه خبری CGTN: آینده آموزش بین المللی در چین

The future of international education in China

از 40 سال پیش که چین اقتصاد خود را گشود، جمعیت عظیم این کشور تقریباً در همه جنبه های زندگی خود از جمله تحصیلات تغییرات چشمگیری را تجربه کرده اند. در دهه های گذشته، چین شاهد رشد طبقه متوسط و تازه متمولانی بوده است که فرزندان خود را برای تحصیلات عالیه به خارج از کشور می فرستند و یا آنها را در مدارس بین المللی در داخل کشور ثبت نام می کند، جایی که انگار انگلیسی زبان اصلی است و ورود به کالج های خارج از کشور هدف نهایی است.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

بی بی سی فارسی: امارات طرح ‘ویزای طلایی’ برای اقامت ده ساله را گسترش می‌دهد

امارات متحده عربی شرایط دریافت اقامت ده ساله را که با عنوان “ویزای طلایی” شناخته می‌شود، با هدف جذب افراد متخصص و حرفه‌ای بیشتر تغییر داده است. شیخ محمد بن راشد آل مکتوم، حاکم دوبی و نایب رئیس امارات روز یکشنبه ۱۵ نوامبر اعلام کرد که از این به بعد تمام پزشکان، دارندگان مدرک دکترا و همین‌طور مهندسان کامپیوتر، برنامه‌نویسی، الکترونیک، برق و زیست‌فناوری (بیوتکنولوژی) می‌توانند برای دریافت این ویزای بلندمدت در امارات درخواست بدهند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

بخش دوم: مهاجرت‌های کاری و اقتصادی

عصر ایران: چرا هنرمندان مهاجرت می‌کنند؟

امید نعمتی خواننده گروه پالت از معدود خوانندگانی است که در گروه موسیقی‌اش، به اندازه نوازندگان دستمزد می‌گیرد. وی درباره شرایط هنرمندان عرصه موسیقی گفت: بجز یک سری خوانندگان پاپ که درآمد بالایی دارند و شرکت‌های موسیقی روی آن‌ها حساب باز می‌کنند، اوضاع موسیقی به طور کلی خوب نیست. آهنگسازان، نوازندگان، خوانندگان، گروه‌های حرفه‌ای و جذاب موسیقی که تجربه گرا هستند و خیلی بر مبنای سلیقه مردم فعالیت نمی‌کنند، متاسفانه وضعیت مالی مناسبی ندارند. بعضی از هنرمندان که شرایط مالی مناسبی هم دارند و نمی‌خواهند از حرفه خود جدا شوند، چاره‌ای جز مهاجرت ندارند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

عصر ایران: با ورود بایدن به کاخ سفید، قوانین مهاجرت تسهیل خواهد شد

با پیروزی جو بایدن در انتخابات آمریکا، دولت این کشور باردیگر به حزب دموکرات سپرده خواهد شد. با توجه به سیاست‌های این حزب، مسلما قوانین سختگیرانه‌ای که دولت ترامپ وضع کرده بود با توجه به شعارهای انتخاباتی جو بایدن به حالت قبل بازخواهد گشت.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب: حمله حسین شریعتمداری به حضور 5 ایرانی- آمریکایی در دولت بایدن

مدیر مسئول روزنامه کیهان نوشت: ایرانیان ترک تابعیت کرده، دیگر ایرانی نیستند، آنها بین آمریکا و ایران، تابعیت آمریکا را ترجیح داده‌اند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

اقتصادنیوز: ایران به دنبال جذب سرمایه خارجی در پساترامپ

ماه آینده کنفرانسی با هدف جذب سرمایه گذاران اروپایی که می‌خواهند در صورت لغو مجدد تحریم‌های آمریکا از بازارهای ایران بهره‌مند شوند، برگزار خواهد شد. جو بایدن، رئیس جمهور منتخب آمریکا متعهد شده است که این کشور را به توافق هسته‌ای ایران یعنی توافقنامه‌ای که دولت اوباما در زمان معاونت بایدن اجرا کرده بود،‌ بازگرداند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

یورونیوز: مانع تازه دولت آمریکا برای اعطای تابعیت به دارندگان گرین کارت

کمتر از یک هفته پس از اصلاح روند بررسی شرایط اعطای تابعیت در ایالات متحده که به گفته منتقدان موجب دشوارتر شدن آن شده است، دولت دونالد ترامپ روز چهارشنبه سیاستی را مورد تجدید نظر قرار داد که می‌تواند مانع از اعطای شهروندی به مهاجرانی شود که با در دست داشتن گرین کارت در وضعیت اقامت دائم قانونی به سر می‌برند. قانون مهاجرت ایالات متحده تصریح کرده که مهاجران قانونی دارای حق اقامت دائم در این کشور معمولاً باید پیش از ارائه تقاضای تابعیت خود، به مدت ۵ سال بدون وقفه در آمریکا اقامت داشته باشند. این دوره زمانی برای افرادی که از طریق ازدواج با یک فرد آمریکایی گرین کارت دریافت کرده، سه سال در نظر گرفته شده است.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

پایگاه خبری Kansascity: کانزاس از ورود پدر و مادر مهاجرم استقبال کرد، سپس من Dropbox که یک کمپانی 8 میلیاردی است را راه‌اندازی کردم!

Kansas welcomed my immigrant parents. Then I built Dropbox, an $8 billion company

بنیان‌گذار اپلیکیشن Dropbox: ممنوعیت ورود مسلمانان به آمریکا از سال 2017 آثار منفی بسیاری به دنبال داشته است چرا که مهاجران خاورمیانه و شمال آفریقا در آمریکا بیش از هر گروه مهاجر دیگری کارآفرینی کرده‌اند و سالیانه بالغ بر 17 میلیارد دلار مالیات می‌پردازند. امروزه کانزاس میزبان 6 هزار و 859 مهاجر کارافرین است که 31 هزار و 102 شغل ایجاد کرده‌اند و درآمدی در حدود 133 میلیون دلار برای این ایالت به ارمغان آورده‌اند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

پایگاه خبری نیویورک تایمز: زن و شوهر پیشرو در تولید واکسن مقابله با کرونا

The Husband-and-Wife Team Behind the Leading Vaccine to Solve Covid-19

اوقور شاهین و همسرش اوزلم تورجی صاحبان ترک‌تبار شرکت آلمان‌اند که اعلام کرده‌ واکسن تولید و آزمایش شده‌شان برای کرونا ۹۰ درصد موفق بوده‌است. دکتر شاهین از ترکیه به آلمان مهاجرت کرده و دکتر تورجی در آلمان به دنیا آمده است.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

پایگاه خبری Economic Times: جو بایدن در حال برنامه‌ریزی برای کاهش محدودیت‌های دریافت ویزای H1-B و گرین کارت

Joe Biden Is Planning to Increase H-1B Visa Limit, Remove Country Quota for Green Cards

رئیس جمهور آمریکا، جو بایدن، قصد دارد تعداد ویزاهای با مهارت بالا، از جمله H1-B را افزایش دهد و محدودیت ویزاهای مبتنی بر اشتغال از بین ببرد، که انتظار می رود هر دو به نفع ده‌ها هزار متخصص هندی باشد که تحت تأثیر برخی از سیاست‌های مهاجرتی دولت ترامپ در شرایط ابهام به سر می‌بردند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

پایگاه خبری National News: امارات متحده عربی سیستم ویزای طلایی 10 ساله را برای پزشکان، دارندگان مدرک دکترا و کارگران بسیار ماهر گسترش می‌دهد

UAE to Expand 10-Year Golden Visa System to All Doctors, PhD Holders and Highly Skilled Workers

امارات متحده عربی، ماه آینده سیستم ویزای طلایی 10 ساله خود را به طور قابل توجهی گسترش می‌دهد تا متخصصان خارجی بیشتری را به خود جلب کند و آنها را تشویق کند که برای مدت طولانی‌تری در کشور بمانند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

بخش سوم: مهاجرتهای اجباری و پناهجوئی

ایسنا: صدور و تحویل نخستین شناسنامه فرزند حاصل ازدواج زنان ایرانی با اتباع خارجی

مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری تهران از صدور و تحویل نخستین شناسنامه فرزند حاصل ازدواج زنان ایرانی با اتباع خارجی خبر داد. وی افزود: در اجرای قانون تابعیت مصوبه مجلس شورای اسلامی ایران، ۱۸۳۰۰ نفر از افراد متقاضی این قانون در سایت اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری تهران و وزارت کشور ثبت نام کردند که به یاری خداوند متعال اولین شناسنامه ایرانی در کشور توسط اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری تهران صادر و تحویل متقاضی مربوطه شد.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

ایلنا: ​احراز هویت درشاد برای دانش آموزان اتباع با استفاده از کد جایگزین کد ملی که توسط وزارت کشور به اتباع خارجی، تعلق می گیرد

به گزارش ایلنا به نقل از مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، محسن حاجی میرزایی در پیامی اظهار کرد:‌ ‌گفته شد دانش آموز افغانستانی  به دلیل اینکه کد ملی نداشته از دسترسی به شاد محروم شده است. وی افزود: در حالیکه دانش آموزان اتباع دارای یک کد جایگزین کد ملی هستند و توسط وزارت کشور به اتباع خارجی تعلق می گیرد و برای احراز هویت در شاد می توانند از آن کد به جای کد ملی استفاده نمایند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

عصرایران: ​ جنگ داخلی اتیوپی؛ روایت آوارگان از بمباران و قتل عام

حدود 7 هزار اتیوپیایی پناهجو به دلیل افزایش درگیری بین نیروهای دولت مرکزی و دولت محلی “تیغرای” از شهر و روستاهای خود فرار کرده و با گذر از مرزها، در اردوگاه آوارگان شهر مرزی “الفشقا”ی سودان پناه گرفته‌اند. رویترز در گزارشی با فراریان مناطق جنگ‌زده اتیوپی که در با گذر از مرزها در سودان ساکن شده‌اند، در مورد اتفاقات منطقه تیغرای صحبت کرده است. به گزارش عصرایران، بسیاری از شاهدان درگیری و جنگ در منطقه “تیغرای” اتیوپی اطلاعات دسته اول خود را در مورد حوادث این جنگ، روایت می‌کنند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

دویچه­وله: تدارک کشتی تازه‌ای برای کمک به پناهجویان در مسیر مدیترانه

عبور پناهجویان از مسیر پرخطر دریای مدیترانه بار دیگر بالا گرفته، با تلفاتی بیشتر. یک سازمان امداد بین‌المللی به زودی کشتی تازه‌ای را جهت نجات پناهجویان به دریای مدیترانه روانه می‌کند. در روزهای گذشته هزاران پناهجو به قصد مهاجرت به اروپا از مسیر مدیترانه عبور کردند، اما همه به سلامت به ساحل امن نرسیدند. هم­اکنون هفت کشتی از سوی سازمان‌های امداد گوناگون برای نجات پناهجویان در سراسر مدیترانه فعالیت دارند، اما همه آنها با مانع‌تراشی نهادهای دولتی کشورهای گوناگون روبرو هستند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

یورونیوز تجمع اعتراضی در سارایوو؛ مهاجران از بوسنی بروند

چند صد نفر روز چهارشنبه در حومه سارایوو، پایتخت بوسنی، تجمع کردند و خواستار اخراج پناهجویان و مهاجران از شهرها و انتقال اجباری آنها به اردوگاه ها شدند. این تظاهرات در اعتراض به حضور مهاجران پس از کشته شدن یک بوسنیایی و زخمی شدن دو تن از همراهانش برگزارشد. محل تظاهرات شهر کوچک ایلیدزا بود. در تظاهرات علیه حضور مهاجران در بوسنی، شهروندان معترض پلاکاردهایی در دست داشتند که روی آنها نوشته شده «ما دیگر حضور پناهجویان را تحمل نخواهیم کرد.»

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

یورونیوز: روایت مهاجران افغان از کمپی در نزدیکی پاریس: اینجا فاجعه است

عملیات پاکسازی کمپ غیرقانونی مهاجران در منطقه «سن ‌دنی» از ساعت ۷ صبح روز پنجشنبه ۱۳ نوامبر آغاز شد. هفتاد اتوبوس برای انتقال مهاجران به مراکز پذیرش در منطقه ایل دو فرانس به کمک پلیس آمدند. در این کمپ موقت و البته غیرقانونی در شمال شرق پاریس حدود ۲ هزار مهاجر از کشورهای افغانستان، سومالی، سودان و اتیوپی زندگی می‌کردند. مجریان قانون اعلام کردند که این عملیات جابه‌جایی با در نظر گرفتن وضعیت شیوع بیماری کووید و حفظ سلامت افراد انجام خواهد شد.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

بی ­بی ­سی فارسی: آیا مهاجران افغان در ایران دسترسی به خدمات درمانی، سیم‌کارت، اینترنت و حساب بانکی دارند؟

در روزهای اخیر، در وبسایت کارزار، نامه‌ای با هشتک #من_مهاجرم، خطاب به عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور ایران نشر شده که خواستار دسترسی مهاجران افغان به خدمات درمانی، اینترنت و سیم کارت شده است. تا روز شنبه، ۱۴۵۰ نفر آن را امضا کرده‌اند. در ادامه از وزیر کشور ایران خواسته شده که “ترتیبی اتخاذ فرمایید تا همه اتباع خارجی اعم از دارنده و فاقد مدرک بتوانند با تحت پوشش قرار دادن خود در سازمان‌های بیمه‌گر درمانی و اجتماعی از حق دسترسی آسان به درمان و سلامت بهره‌مند گردند.”

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

یورونیوز: بحران تمام‌عیار انسانی در اتیوپی؛ سازمان ملل متحد هشدار داد

سازمان ملل متحد روز سه‌شنبه اعلام کرد که با تشدید درگیری‌ها در منطقه تیگرای در شمال اتیوپی، هزاران نفر در حال فرار از این منطقه و پناه بردن به دیگر بخش‌های این کشور یا به سودان هستند و در پی هجوم پناهندگان، مناطق مرزی اتیوپی با سودان با یک وضعیت کاملا اضطراری روبروست. بابر بلوچ، سخنگوی آژانس پناهندگان سازمان ملل در جریان نشست خبری خود، ضمن اشاره به اینکه روزانه حدود ۴ هزار نفر در حال فرار از این منطقه هستند، اعلام کرد که هم اکنون در اتیوپی «یک بحران انسانی بزرگ در حال گسترش است.»

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

دویچه‌وله فارسی: انتقاد تند شورای اروپا از یونان به خاطر بدرفتاری با پناهجویان

شورای اتحادیه اروپا عملکرد و شیوه برخورد مقامات یونانی با آوارگان و پناهجویان را به شدت مورد انتقاد قرار داد. وزارت خارجه یونان در واکنش به این انتقادها از اتهامات “بی‌اساس و کاملا اشتباه” سخن گفت. کمیته شورای اتحادیه اروپا برای مبارزه با شکنجه و سوءرفتار از شرایط بازداشت و نگهداری پناهجویان در یونان انتقاد کرده و از دولت این کشور خواسته است که شیوه و موازین خود را در رابطه با پذیرش پناهجویان مورد اصلاح و بازبینی قرار دهد.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

یورونیوز: یونان: فرانسه به اتباع کشورهایی که مهاجران بازگشتی را نمی‌پذیرند کمتر ویزا می‌دهد

فرانسه در صدد است تا علیه کشورهایی که اتباع مهاجر غیرقانونی برگشت داده شده خود را نمی‌پذیرند، مجازات اعمال کند. پایگاه اطلاع‌رسانی منطقه شنگن روز چهارشنبه ۱۸ نوامبر (۲۸ آبان) با اعلام این خبر نوشت که مقامات فرانسوی گفته‌اند در راستای این اقدام تنبیهی از این پس به شمار کمتری از اتباع عادی این کشورها روادید می‌دهند. فرانسه بنا دارد از این پس برای بازگرداندن مهاجران غیرقانونی، به ویژه آن دسته از مهاجرانی که مظنون به گرایشات بنیادگرانه اسلامی هستند، شدت بیشتری به خرج دهد.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

یورونیوز: اوربان: دلیل اصلی وتوی بودجه اتحادیه اروپا تحمیل قوانین مهاجرتی است

ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان چهارشنبه گفت دلیل اصلی وتوی بودجه اتحادیه اروپا و صندوق بازیابی کووید-۱۹ « تحمیل قوانین مهاجرتی از سوی اتحادیه اروپا» است. وی مخالف سرسخت مهاجرت غیراروپایی ها به این قاره است. به گفته او «پناهجویان رفته رفته هویت ملی و اروپایی را کمرنگ خواهند کرد.» اتحادیه اروپا در سال های اخیر همواره سیاست های مهاجرتی مجارستان را «غیردموکراتیک» خوانده است.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

دویچه ­وله: قاضی دادگاه نیویورک: مهاجران خردسال همچنان در پناه قانون باشند

قاضی دادگاه ایالتی نیویورک بخشنامه دولت دونالد ترامپ مبنی بر اخراج فوری مهاجران “غیرقانونی” را باطل اعلام کرد. این حکم شکستی برای دولت ترامپ تلقی می‌شود که خواهان اخراج فله‌ای پناهجویان متعلق به جنبش “رؤیاپردازان” است. این حکم ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار جوان و نوجوان را در بر می‌گیرد که تا قبل از ژانویه ۲۰۰۷ زیر سن ۱۵ سالگی بدون ویزای قانونی به آمریکا وارد شده‌اند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

یورونیوز: کاهش ۱۹ درصدی ورود مهاجران از گذرگاه های غیرقانونی به اروپا در اکتبر۲۰۲۰

فرونتکس، آژانس محافظت از مرزهای اتحادیه اروپا، می گوید تعداد ورود غیرقانونی مهاجران به این قاره در ماه اکتبر با کاهش مواجه شده است. این کاهش در مقایسه با ماه سپتامبر۱۹ درصد بوده است. همچنین فرونتکس می گوید تعداد ورود مهاجران از طریق گذرگاه های غیرقانونی در شش ماهه اول سال میلادی ۲۰۲۰ با ۲۱ درصد کاهش نسبت به سال قبل به ۸۷۵۰۰ نفر رسیده است.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

اشتراک گذاری
0
ادمین
ادمین

مطالب مرتبط

1400-08-08

بازخوانی پرونده کوچ بزرگ: روایت اعداد از کوچ بزرگ خاورمیانه! (تحلیلی بر رفتارشناسی مهاجرت جمعی پناهجویان در 6 کشور منتخب منطقه)


بیشتر بخوانید
1400-07-23

روند صعودی بازگشت مهاجران فاقدمدرک افغانستانی در زمان هشت ماهه‌ی اول سال 2021


بیشتر بخوانید
1400-07-18

پرسشنامه روش‌های مهاجرتی (اپلای کاری و تحصیلی)


بیشتر بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ما را دنبال کنید

  • خانه
  • انتشارات
  • رویدادها
  • پیمایش‌ها
  • تماس با ما
طراحی و توسعه توسط 8web