• خانه
  • انتشارات
  • رویدادها
  • پیمایش ها
  • گروههای کاری
    • حکمرانی مهاجرت
    • جابه جایی های تحصیلی
    • مهاجرت های اجباری و پناهجویی
    • مهاجرت های اقتصادی و کاری
  • اخبار و یادداشت های تحلیلی
  • درگاه داده ها و اطلاعات
    • نمایه مهاجرتی ایران
      • نمایه مهاجرتی ایران شماره دوم
      • نمایه مهاجرتی ایران شماره اول
    • اینفوگرافیک
  • تماس با ما
  • درباره ما
  • En
پیشخوان هفتگی مهم ترین اخبار مهاجرتی ایران و جهان (یکشنبه 18 آبان 1399)
1399-08-26
پیشخوان هفتگی مهم ترین اخبار مهاجرتی ایران و جهان (شنبه 1 آذر 1399)
1399-08-26

پیشخوان هفتگی مهم ترین اخبارمهاجرتی ایران و جهان (دوشنبه 26 آبان 1399)

رده بندی:

  • اخبار

منتشر شده توسط ادمین در 1399-08-26

بخش اول : جابجایی های دانشجویی و متخصصان

دارندگان مدرک دکترا و متخصصان دانشگاهی مشمول «ویزای طلایی» امارات شدند

اقامت ۱۰ ساله به موجب تسهیلات در نظر گرفته شده در «ویزای طلایی» وعده‌ای است که امارات عربی متحده به تازگی برای جذب متخصصان و دارندگان مدارک دانشگاهی مطرح کرده است.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

بنیاد ملی نخبگان: همکاری‌های علمی با متخصصان ایرانی خارج از کشور در حوزه علوم شناختی حمایت می‌شود

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی و مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری معاونت علمی ریاست جمهوری این تفاهم نامه همکاری را امضاء و مبادله کردند. حمایت از همکاری‌های علمی و پژوهشی با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور درحیطه علوم و فناوری‌های شناختی، ارتقای سطح علمی و حرفه‌ای پایگاه تخصصی، فراهم شدن شرایط انتقال مهارت‌ ها، روش‌ها و قابلیت‌های خدماتی نوین و کمک به تأسیس شرکت‌ های فناور در حوزه‌ های فناوری پیشرفته از دیگر اهداف این تفاهم نامه عنوان شده است.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

باشگاه خبرنگاران جوان: افزایش جذب دانشجوی خارجی در دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، پیام نجفی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان درباره برنامه‌ها و اولویت‌های حوزه آموزشی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان اظهار کرد: امسال در مقایسه با سال گذشته با تقویت تعاملات بین المللی، اتفاق خوبی برای دانشگاه افتاد و جذب دانشجویان خارجی به صورت جهشی افزایش پیدا کرد و از طرفی ایجاد تعامل با کشور‌های مجاور به منظور افزایش تنوع دانشجویان خارجی را در دستور کار قرار داده ایم.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

مهر: نگرش جدید دانشجویان به کرونا/ امیدواری برای بازگشایی دانشگاهها

تازه ترین نظرسنجی از دانشجویان بین المللی نشان می دهد دانشجویان نگرش تازه ای به پاندمی کرونا پیدا کرده اند و برای بازگشایی دانشگاه ها امیدوارتر شده اند. به گزارش خبرنگار مهر، سایت کیواس در تازه‌ترین نظرسنجی اکتبر از دانشجویان فعلی و دانشجویانی که قرار است در آینده تحصیل خود را شروع کنند پرسیده است که دانشجویان بین المللی چگونه با بحران کرونا ویروس انطباق پیدا کرده‌اند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

ایرنا: کرونا، دانشجویان بین المللی علوم پزشکی تهران را افزایش داد

به گزارش روز چهارشنبه دانشگاه علوم پزشکی تهران، شیوع ویروس کرونا در شرایط کنونی باعث افزایش تمایل دانشجویان بین المللی به تحصیل در دانشگاه علوم پزشکی تهران شده است. این دانشگاه برای سال تحصیلی ۱۳۹۹ – ۱۴۰۰، ۱۷۴ دانشجوی بین المللی پذیرش کرده است.

متن کامل خبرر را اینجا بخوانید

ایسنا: پذیرش بیش از ۳۰۰ دانشجوی خارجی در دانشگاه شهید چمران اهواز

رئیس مرکز بین المللی آموزش زبان فارسی دانشگاه شهید چمران اهواز، با اشاره به آغاز سال تحصیلی دانشجویان خارجی همزمان با نودانشجویان ایرانی، گفت: امسال حدود ۳۲۰ دانشجوی جدید بین‌المللی از کشورهای عراق، چک و اسپانیا در دانشگاه ثبت‌نام کردند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

شفقنا: برنامه استرالیا برای بازگشت دانشجویان بین المللی

اسکات موریسون، نخست وزیر استرالیا روز جمعه اظهار کرد که کشورش به دانشجویان خارجی اجازه ورود نخواهد داد زیرا برنامه بازگشت شهروندان بومی کانابرا، پایتخت استرالیا که در خارج از کشور مانده‌اند در اولویت قرار دارد.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

صدای آمریکا: شرایط ویزای دانشجویی در دوره ریاست جمهوری بایدن تغییر می‌کند

Student Visa Changes Indicated Under Biden

قوانین مهاجرت برای دانشجویان بین المللی به منظور تحصیل در کالج ها و دانشگاه های ایالات متحده در طول دولت ترامپ دستخوش تغییرات زیادی شده است. جو بایدن، رئیس جمهور منتخب در طرح انتقال خود، پیشنهاد داده است که برخی از این محدودیت ها را تغییر دهد.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

پایگاه خبری- تحلیلی Times Higher Education: بایدن برای از سرگیری مجدد استخدام دانشجویان خارجی در ایالات متحده تلاش می کند

Biden faces struggle to reboot foreign student recruitment in US

کارشناسان می گویند رئیس جمهور منتخب جو بایدن برای بازسازی اعتبار آموزش عالی ایالات متحده باید کارهایی بیش از لغو دستورات اجرایی ترامپ انجام دهد. کارشناسان در ایالات متحده پیش بینی کردند که دولت بایدن دستورات اجرایی مربوط به مهاجرت دونالد ترامپ را لغو خواهد کرد اما ایجاد یک مسیر کار بعد از فارغ التحصیلی رقابتی تر برای دولت جدید تقریباً غیرممکن است مگر اینکه بتواند کنترل سنا را به دست بگیرد.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

بی بی سی فارسی: کاوه مدنی برنده جایزه سفیر اتحادیه ژئوفیزیک آمریکا شد

کاوه مدنی، پژوهشگر دانشگاه ییل و معاون سابق سازمان حفاظت محیط زیست ایران برنده جایزه سفیر اتحادیه ژئوفیزیک آمریکا شد. جایزه سفیر سالانه به کسانی اهدا می‌شود که حوزه تأثیر و خدمات آنان از فضای پژوهشی معمول فراتر رفته و دستاوردهایشان تأثیر شایانی بر جوامع انسانی داشته است.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

بخش دوم: مهاجرت‌های کاری و اقتصادی

ایسنا: ایجاد ۱۴۵ فرصت شغلی برای کارآفرینان مقیم خارج در کشور

در برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور طی ۴ سال اخیر حدود ۱۴۵ فرصت مطالعاتی برای دانشجویان و فارغ‌التحصیلان و شرایط برای استاد مدعو شدن آنها در کشور فراهم شده است.

به گزارش ایسنا، برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور (Connect.isti.ir) از جمله برنامه‌های معاونت علمی برای همکاری با نخبگان و توانمندان ایرانی خارج از کشور طراحی و اجرا شده است.

دیپلمات: تایوان متهم به عدم حمایت از حقوق پزشکی کارگران مهاجر جنوب شرق آسیایی در این کشور شد.

Taiwan Accused of Failing to Protect Medical Rights of Southeast Asian Workers

700000 کارگر خارجی این کشور در جنوب شرقی آسیا در یک وضعیت خاص زندگی می کنند. حقوق انسانی و اقتصادی  آنها با کارفرمایان و کارگزارانشان آغاز می شود و پایان می یابد ، آنها می توانند تقریباً همه جنبه های زندگی کارگر را کنترل کنند و تقریباً هرگز به دلیل نقض قوانین کار ضعیف تایوان مجازات نمی شوند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

یو اس ای نیوز: تمدید ویزا به نیروی کار مهاجر در تایلند امید بخشیده است

Visa extension offers hope to migrant workers in Thailand

بیماری همه گیر Covid-19 برای صدها هزار کارگر مهاجر در میانمار ، کامبوج و لائوس که نتوانسته اند برای ادامه کار به تایلند برگردند ، مشکلات مالی به همراه آورد ، اما کسانی که در این کشور هستند اکنون می توانند در دراز مدت از این مزایا بهره مند شوند. .دولت اعلام کرده است که کارگران مهاجر فعلی از این سه کشور در تایلند مجاز به اقامت هستند تا اینکه انتظار می رود ماه آینده بر اساس طرح جدید تمدید ویزا به خانه بازگردند. در مجموع ، بیش از 131،000 کارگر مهاجر از این طرح به عنوان بخشی از توافق نامه کار بین تایلند و سه همسایه آن که اقتصاد آنها تا حدودی به اقتصاد بسیار قوی تر تایلند بستگی دارد ، بهره مند خواهند شد.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

مدیریت بیماری همه گیر و پیامدهای آن: اقتصاد ، مشاغل و مهاجرت بین المللی در عصر کووید 19

Managing the Pandemic and Its Aftermath: Economies, Jobs, and International Migration in the Age of COVID-19

هزینه های همه گیری COVID-19 ، برزندگی های از دست رفته و آسیب دیده ، وحشتناک بوده و همچنان افزایش می یابد. علاوه بر این ، تأثیرات آن بر معیشت و اقتصاد افراد در سراسر جهان عمیق بوده و احتمالاً طولانی مدت خواهد بود. در حالی که نجات جان افراد در مرحله اول بحران تقریباً تنها بعد مورد تمرکز بود، اکنون دولت ها تلاش می کنند با باز کردن بخشهایی از اقتصاد خود ، ضمن کنترل خطرات آشکار بهداشتی در این زمینه ، توازن خوبی بین جلوگیری از خسارت اقتصادی بیشتر برقرار کنند. که از جمله‌ی آنها مهاجرت نیروی کار است

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

مطالعات نشان داده است  مهاجران به تقویت بخش اقتصادی بلژیک کمک بسیاری کرده‌اند.

Immigrants Help Boost Belgium’s Economic Sector, Study Finds

افزایش اخیر در تعداد مهاجران به بلژیک اقتصاد کشور به رشد و کاهش فشار مالی بر خزانه ملی کسری لاندان با توجه به آخرین گزارش بانک ملی بلژیک کمک کرده است، براساس این گزارش ، SchengenVisaInfo.com گزارش می دهد ، افزایش تعداد مهاجران در طی پنج سال گذشته ، تولید ناخالص داخلی (GDP) در بلژیک را 3.5 درصد افزایش داده است.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

بخش سوم: مهاجرتهای اجباری و پناهجوئی

ایلنا: صدور و تحویل نخستین شناسنامه فرزند حاصل ازدواج زنان ایرانی با اتباع خارجی

به گزارش ایلنا، معصومه ابتکار در صفحه توئیتری خود نوشت: تلاش‌ها به حاصل نشست و قانون اجرایی شد، اولین شناسنامه فرزند مادر ایرانی و پدر خارجی صادر شد. وی افزود: این مطالبه مادران ایرانی با تلاش‌های مجلس دهم و دولت دوازدهم محقق شد.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

ایرنا: وزارت خارجه پیگیر وضعیت ایرانیان نجات‌یافته در مدیترانه

سخنگوی وزارت خارجه وضعیت ایرانیان نجات‌یافته از یک شناور در دریای مدیترانه را خوب اعلام کرد و گفت: تماس‌ها و همکاری‌ها با دولت مصر برای تعیین تکلیف نهایی این افراد ادامه دارد. ر اساس اطلاعات دریافتی از دفتر حافظ منافع کشورمان در قاهره،  متأسفانه هیچکدام از افراد یادشده در هنگام حضور در دفتر حفاظت از منافع کشورمان دارای اوراق هویتی نبوده اند، اما ظواهر امر ایرانی بودن آنها را محرز کرده و اظهارات شفاهی نامبردگان با اطلاعات داده شده در یادداشت رسمی صادره از سوی وزارت امور خارجه مصر منطبق بوده و دال بر این بود که افراد یادشده با یک فروند شناور از مبدأ ترکیه و حامل پرچم کشور ترکیه به سمت اروپا در حال عبور بودند که شناور حامل ایشان دچار حادثه و نقص فنی شده و پس از درخواست کمک توسط یک فروند کشتی مصری در عمق دریای مدیترانه نجات داده شده‌اند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

عصرایران: گلایه فرشته حسینی(بازیگر): امروز روز خوبی برای مادرم نبود!

بازیگر سینمای افغانستانی الاصل سینمای ایران از اتفاقاتی که برای مادر و خواهرش رخ داده است گلایه کرد. امروز صبح وقتی خواهر کوچکم نتوانست در مدرسه‌ی آنلاین شرکت کند، مادرم متوجه می‌شود که سیم‌کارتش مشکلی برایش پیش آمده، به مخابرات می‌رود و مشکل را می‌گوید و طبق معمول به مادرم می‌گویند “ صاحاب سیم‌کارت باید بیاد!”

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

همشهری آنلاین: واکنش آذری‌جهرمی به گلایه فرشته حسینی

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: هیچ محدودیتی برای واگذاری سیم‌کارت به مهاجرینی که دارای مدارک اقامتی معتبر هستند، وجود ندارد. آذری جهرمی: موضوع را بررسی کردم؛ اول اینکه هیچ محدودیتی برای واگذاری سیم‌کارت به مهاجرینی که دارای مدارک اقامتی معتبر هستند وجود ندارد. دوم اینکه برای واگذاری سیم‌کارت به مادر ایشان، هیچ استعلامی از سامانه احراز هویت سازمان تنظیم مقررات نشده است.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

خبرگزاری مهر: سیل آوارگان اتیوپیایی به سمت سودان سرازیر می شود

به گفته مقامات سودانی درحالی که حدود شش هزار نفر از پناهندگان منطقه تیگاری در شمال اتیوپی در پی بروز درگیری های مهلک در این منطقه از مرز سودان گذشته و وارد این کشور شده اند، احتمال دارد حدود ۲۰۰ هزار پناهنده دیگر نیز به جمع آنها اضافه شود.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

خبرگزاری صدا و سیما: برگزاری کنفرانس بین المللی بازگشت پناهندگان سوری در دمشق

کنفرانس بین المللی درباره بازگشت پناهندگان سوری امروز چهارشنبه با مشارکت چین، روسیه، ایران، لبنان، امارات، پاکستان، عمان و سازمان ملل به عنوان ناظر برگزار می‌شود. رگزاری این کنفرانس در دمشق حامی پیام‌های متعددی درباره پافشاری سوریه برای حل و فصل این مسئله انسانی و پایان دادن به درد و رنج پناهندگان و تسهیل بازگشت آنهاست. این اقدام در واقع مقدمه‌ای برای تکمیل فرآیند حل و فصل سیاسی است.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

واژگونی مرگبار قایق مهاجران در لیبی

در پی واژگون شدن قایق حامل مهاجران در نزدیکی لیبی، دستکم ۷۴ تن غرق شدند. به گزارش ایسنا، سازمان بین المللی مهاجرت (IOM) اعلام کرد: روز گذشته (پنج شنبه) قایق حامل مهاجران که به مقصد اروپا در حال حرکت بود، در نزدیکی لیبی واژگون شد. در این حادثه دستکم ۷۴ مهاجر کشته شدند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

یورونیوز: غرق شدن دو کشتی مهاجران در یک روز؛ حدود ۱۰۰ نفر جان باختند

پزشکان بدون مرز روز جمعه ۱۳ نوامبر (۲۳ آبان) اعلام کرد که در اثر غرق شدن یک قایق در سواحل نزدیک به لیبی ۲۰ نفر کشته شدند، این در حالی است که چند ساعت پیش از این حادثه، ۷۴ مهاجر دیگر در حادثه‌ای مشابه جان باخته بودند. ین سازمان غیر دولتی در حساب توییتر خود گفت: «تیم‌های پزشکان بدون مرز در نزدیکی شهر صرمان (شمال شرقی لیبی) سه زن را نجات دادند که تنها بازماندگان غرق شدن قایقی بودند که ۲۰ نفر قربانی داشت.»

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

یورونیوز: طرح مهاجرتی «تحمل صفر» ترامپ؛ والدین ۶۶۶ کودک مهاجر پیدا نشدند

وکلایی که مأمور یافتن والدین صدها کودک مهاجر جدا شده در آمریکا هستند، می‌گویند قادر به پیدا کردن پدر و مادر ۶۶۶ تن از این کودکان نبوده‌اند. در ماه پیش شمار کودکان مهاجری که به دلیل سیاست مهاجرتی پیشین دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا از والدین‌شان جدا شده و اثری از پدر و مادرشان نیست، ۵۴۵ نفر اعلام شده بود.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

یورونیوز: خشونت علیه مهاجران در مرز کرواسی با بوسنی؛ اتحادیه اروپا از زاگرب توضیح خواست

اتحادیه اروپا همزمان با مطرح شدن ادعاهای مربوط به سوءاستفاده و خشونت علیه مهاجران در مرز کرواسی با بوسنی و هرزگوین از کرواسی خواست در این زمینه همکاری کند. این در حالی است که یک نماینده پارلمان اتحادیه اروپا، این اتحادیه را متهم کرد با وجود آگاهی از اتهام‌های مربوط به سوءاستفاده و خشونت، برای امنیت مرزی همچنان به کرواسی بودجه می‌دهد. بازرس ویژه اتحادیه اروپا اعلام کرده است که این ادعاها را بررسی خواهد کرد.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

دویچه‌وله فارسی: یونان: در افغانستان مناطق امن برای بازگشت مهاجرین وجود دارد

حکومت یونان تصمیم دارد قوانین پناهندگی را یک بار دیگر تغییر دهد تا بتواند شمار بیشتر پناهجویان را به کشورهای شان یا ترکیه بازگرداند. حکومت یونان گفته است که در افغانستان نیز «مناطق امن» برای بازگشت مهاجران وجود دارد. وزیر مهاجرت یونان: افغانستان مناطق امن زیادی دارد. در آن جا یک حکومت وجود دارد و مردم گزینه بازگشت به وطن شان را دارند. حتمی نیست که آن ها به قریه زادگاه شان بازگردند، بلکه می توانند به مناطق دیگر افغانستان نقل مکان کنند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

دویچه‌وله فارسی: یک مسیر تازه و خطرناک برای مهاجران جهت رسیدن به اروپا

رفته رفته بر شمار مهاجرانی که مسیر پرخطر آفریقا – اقیانوس اطلس را برای رسیدن به جزایر قناری و در اصل رسیدن به اروپا طی می‌کنند، افزوده می‌شود. بر پایه گزارش‌ها تاکنون دست کم ۴۱۴ نفر در این مسیر جان باخته‌اند. این یکی از خطرناکترین مسیرهایی است که پناهجویان برای رسیدن به فردایی بهتر از آن می‌گذرند: مسیری که آغازش آفریقاست از طریق اقیانوس اطلس به مقصد اروپا. رفته رفته بر شمار قایق‌هایی که از این مسیر به جزایر قناری می‌رسند، افزوده می‌شود.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

دویچه‌وله فارسی: شش پناهجو در دریای مدیترانه غرق شدند

در پی غرق شدن یک قایق در سواحل لیبی شش پناهجو از جمله یک نوزاد شش ماهه جان خود را از دست دادند. یک سازمان امدادرسانی اسپانیایی موفق به نجات جان حدود یکصد سرنشین دیگر این قایق شده است. این قایق ۱۱۶ سرنشین داشته که در این حادثه شش تن از آنان جان خود را از دست دادند. یکی از جان‌باختگان یک نوزاد شش ماهه، اهل کشور گینه بوده است.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

دویچه‌وله فارسی: چهارمین سانحه در مدیترانه در یک هفته؛ مرگ ۲۰ پناهجوی دیگر

یک روز پس از غرق شدن ۷۴ نفر در مدیترانه، دوباره یک قایق حامل پناهجویان دچار سانحه شده است. بیست تن از آنها غرق شده‌اند. شمار قربانیان گذر از این دریا در سال جاری میلادی بیش از ۹۰۰ نفر گزارش شده است. گروه‌های امدادی تاکید می‌کنند که بدرفتاری با پناهجویان در لیبی و همچنین آرامش نسبی دریا باعث شده است که این روزها شمار زیادی از پناهندگان با قایق‌های ناایمن به سوی اروپا حرکت می‌کنند. اوایل این هفته گارد ساحلی و موسسه خیریه «دستان باز» اسپانیا در دو عملیات نجات شرکت داشتند، اما موفق به نجات تمامی سرنشینان قایق‌ها نشدند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

 بی بی سی فارسی: هشدار شورای پناهجویان نروژ درباره برچیدن سریع اردوگاه‌های آوارگان در عراق

شورای پناهجویان نروژ که یک نهاد امدادرسان بین‌المللی است درباره برچیدن سریع اردوگاه‌های آوارگان در عراق هشدار داد. این نهاد می‌گوید به ساکنان این اردوگاه‌ها در بغداد، کربلا، کرکوک و دیگر شهرهای عراق گفته شده بسرعت این اردوگاه‌ها ار ترک کنند و به محل سکونت قبلی‌شان برگردند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

اشتراک گذاری
0
ادمین
ادمین

مطالب مرتبط

1400-08-08

بازخوانی پرونده کوچ بزرگ: روایت اعداد از کوچ بزرگ خاورمیانه! (تحلیلی بر رفتارشناسی مهاجرت جمعی پناهجویان در 6 کشور منتخب منطقه)


بیشتر بخوانید
1400-07-23

روند صعودی بازگشت مهاجران فاقدمدرک افغانستانی در زمان هشت ماهه‌ی اول سال 2021


بیشتر بخوانید
1400-07-18

پرسشنامه روش‌های مهاجرتی (اپلای کاری و تحصیلی)


بیشتر بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ما را دنبال کنید

  • خانه
  • انتشارات
  • رویدادها
  • پیمایش‌ها
  • تماس با ما
طراحی و توسعه توسط 8web