بخش اول : جابجایی های دانشجویی و متخصصان
حسین سالار آملی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره آخرین وضعیت تحصیل و بازگشت دانشجویان خارجی دانشگاههای ایرانی با توجه به اینکه حدود سهچهارم این دانشجویان در دوران کرونا به کشورهای خودشان بازگشتهاند، گفت: تعداد زیادی از این دانشجویان خواستار تحصیل مجازی هستند.
به گزارش خبرنگار مهر، رتبه بندی موضوعی دانشگاههای جهان در نظام رتبه بندی بینالمللی تایمز در موضوعات مختلف هنر و علوم انسانی، علوم مهندسی، فناوری، علوم کامپیوتر، علوم بالینی، بهداشت، روانشناسی، علوم زیستی، تجارت و اقتصاد، آموزش، حقوق، علوم فیزیکی، علوم اجتماعی منتشر شد. تنها دانشگاه ایرانی حاضر در رتبه بندی ۲۰۲۱ تایمز در موضوع «هنر و علوم انسانی» دانشگاه تهران با رتبه جهانی ۳۰۱-۴۰۰ است. این رتبه در میان ۵۶۵ دانشگاه است.
به گزارش ایسنا به نقل از بیزینس اینسایدر، اخیرا مجله تحلیلی خبری “یو.اس. نیوز اند ورلد ریپورت”( U.S. News and World Report) رتبهبندی دانشگاههای جهان برای سال ۲۰۲۱ میلادی را منتشر کرد. از جمله معیارهای سنجش میتوان به اعتبار جهانی تحقیقات، حجم و کیفیت انتشارات از سوی دانشجویان و اساتید و همکاریهای تحقیقاتی بینالمللی اشاره کرد.
به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،مجتبی صدیقی رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در یازدهمین نشست معاونان و مدیران بین الملل دانشگاه ها، مراکز آموزش عالی، پژوهشی و فناوری اظهار کرد: تاثیر جهانی شدن آموزش عالی در حوزه های فرهنگ، اقتصاد و آموزش بسیار با اهمیت است. صدیقی گفت: براساس برنامه ششم توسعه باید به جذب ۶۲ هزار دانشجوی خارجی در سال ۱۴۰۰ برسیم و در برنامه هفتم توسعه باید ۱.۸ دهم درصد دانشجویان خارجی افزایش پیدا کند.
به گزارش خبرآنلاین از چابهار: ناصر آبروش با اعلام مطلب بالا افزود: هاب صادرات محصولات و خدمات فناور و نوآور شرکتهای خارجی مستقر در منطقه، گسترش همکاری و تسهیل حضور کسبوکارهای دانشبنیان و تسهیل حضور نخبگان دانشگاههای خارج در منطقه و انجام پروژههای بینالمللی ازجمله این شاخصها هستند.
سید عبدالحمید انگجی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: به علت شیوع ویروس کرونا و با هدف ارائه تسهیلات به دانشجویان، زمان قانونی حضور دانشجویان شاغل به تحصیل در خارج از کشور به استناد گذرنامه، برای پذیرفته شدگان بهمن ۹۸ و پس از آن در کلیه مقاطع تحصیلی کاهش یافت.
با گذشت چند ماه از آغاز سال تحصیلی جدید در اروپا، هنوز بسیاری از دانشجویان ایرانی در پشت درهای بسته سفارت ایتالیا در تهران ماندهاند و تلاشهای آنها برای دریافت ویزای تحصیلی این کشور ناکام مانده است. ایتالیا تا همین چند سال قبل به دلیل روال منطقی اعطای ویزای دانشجویی یکی از مقاصد جذاب و مورد علاقه دانشجویان ایرانی برای ادامه تحصیل محسوب میشد اما این روند در سالهای اخیر و به ویژه امسال با اختلال جدی رو به رو شده است.
International Students Don’t Want to Study in the US Anymore
تغییر مداوم در سیاست های مهاجرتی، دانشجویان بین المللی را در حالت اضطراب در طی همه گیری قرار داده است و این امر دانشجویان بین المللی را نسبت به تحصیل در آمریکا دچار شک و تردیدهای فراوان کرده است.متن کامل خبر را اینجا بخوانید
بخش دوم: مهاجرتهای کاری و اقتصادی
در همه گیری کرونا پرستاران شرایط بسیار سختی پیدا کرده اند، این درحالی است که مشکلاتی همچون کمبود نیرو، مطالبات مالی و معوقات، اجرا نشدن تعرفه های پرستاری و فوقالعاده ویژهای که به بسیاری از کارمندان تعلق میگیرد مشکلاتی نیست که در چند ماه اخیر به وجود آمده باشد و پیش از این نیز وجود داشته است. از طرف دیگر، به لحاظ جذابیتی که این شغل در خارج از کشور دارد عده زیادی خواهان مهاجرت هستند تا از این فرصت شغلی خوب استفاده کنند، این درحالی است که هم اکنون به علت همه گیری کرونا نیاز کشورها از جمله کشور خودمان به نیروی پرستاری بیشتر شده، با این تفاوت که کشورهای خارجی تسهیلات زیادی برای پرستاران در نظر گرفته اند. بنابراین اگر مسئولان به فکر چاره نباشند، ممکن است عواقب بسیار بدی به دنبال داشته باشد.
دفتر قانونی مهاجرتی Fragonen از نشت اطلاعاتی کارمندان سابق و فعلی گوگل خبر داد. به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، همه شرکتهای فعال در آمریکا ملزم به دارا بودن فایلی از فرم l-9 برای هریک از کارمندان خود هستند. شرکتها میتوانند از طریق این فرم از صلاحیت فرد موردنظر اطمینان حاصل کنند و به این حقیقت برسند که کارمندشان از نظر قوانین مهاجرتی هیچ مشکلی ندارد. فرمهای l-9 دارای اطلاعات شخصی مهمی مانند پاسپورت، ID کارت و گواهینامه رانندگی هستند. وجود این اطلاعات مهم در فرم مذکور میتواند آن را به هدفی برای هکرها و سارقان هویت تبدیل کند.
پارلمان اروپا از کمیسیون خواسته بود تا الزام ویزا برای شهروندان آمریکایی را به تلافی تحمیل الزام ویزای آمریکا به دارندگان گذرنامه ۴ کشور عضو اتحادیه یعنی بلغارستان، قبرس، کرواسی و رومانی انجام دهد. اما کمیسیون اروپا این پیشنهاد را که برای فشار متقابل به ایالات متحده تنظیم شده بود، روز جمعه ۲۳ اکتبر (۲ آبان) بررسی و رد کرد.
Some doctors fighting the pandemic now have another thing to worry about
پزشکان مهاجر در ایالات متحده در خط مقدم مبارزه با ویروس کرونا قرار دارند. اخیراً نگرانی جدیدی برای ایشان پیش آمده و آن هم ناشی از این است که محدودیتهای مهاجرتی جدید، ماندن در این کشور را برای آنان دشوار کرده است.
Miller: Biden Will Destroy Middle Class with Global Catch and Release
استیون میلر، مشاور رئیسجمهور: «بایدن میخواهد به شرکتها اجازه دهد کارگران بیشتری با ویزا وارد کنند، به سیل نامحدود فارغالتحصیلان خارجی دانشگاههای آمریکا اجازه دهد در کارهای یقه سفید مشغول به کار شوند، و فارغالتحصیلان اخیر پیاچدی رشتههای علوم، و مهندسی را از هر سقف [ویزا] مبرا کند. او همچنین میخواهد مهاجرت زنجیرهوار را شتاب دهد»
Trump Administration Considers Early Biometric Screening for Visa Seekers
کاخ سفید در حال آماده کردن طرحی است که به موجب آن کسانی که از اروپا و دیگر کشورهای برنامه ویور ویزا قصد بازدید از آمریکا را دارند، باید ابتدا به سفارتهای آمریکا رفته و انگشت نگاری شوند. اروپا هم در این صورت اقدام متقابل خواهد کرد. در حال حاضر شهروندان این کشورها بدون نیاز به ویزا قادر به سفر به آمریکا هستند.
بر اساس آمار موجود در اولین سالنامه مهاجرتی ایران که به تازگی توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری کشور منتشر شده است، جمعیت مهاجران ایرانی از 819 هزار و 936 نفر در سال 1990 به یک میلیون و 937 هزار و 48 نفر در سال 2019 رسیده است.
کشورهای عضو اتحادیه اروپا قصد دارند تا بر اساس طرح پیشنهادی جدیدی، محدودیتهای سفر هوایی را بین کشورهای اروپایی، در دوران شیوع ویروس کرونا کاهش دهند.
بخش سوم: مهاجرتهای اجباری و پناهجوئی
قایق حامل پناهجویان که قصد داشت سرنشینانش را به بریتانیا برساند در کانال مانش غرق شد. مقامهای محلی شهر دانکرک فرانسه که این قایق در نزدیکی این شهر دچار حادثه شده است از انتقال ۱۸ پناهجوی سرنشین این قایق در جریان عملیات نجات خبر دادهاند. یک زن و یک مرد پناهجو به همراه دو کودک ۵ و ۸ ساله که گفته میشود ایرانی هستند صبح روز سه شنبه در کانال مانش غرق شدند.
یک مرد ایرانی در ارتباط با مرگ چهار پناهجوی کرد ایرانی در کانال مانش و به اتهام قتل غیرعمد بازداشت شده است. روز سهشنبه ششم آبان زن و شوهر سردشتی که به همراه فرندانشان و ۲۲ نفر دیگر بر روی قایق در حال عبور از کانال مانش بودند، پس از واژگون شدن قایق غرق شدند. در پی این حادثه رسول ایران نژاد و همسرش، شیوا محمد پناهی و دو فرزند آنان به نام های آنیتا و آرمین جان باختند.
شورای پناهندگان ایالت بایرن و تشکل “پرو آزول” که سازمانی حامی پناهجویان است، از دیپورت متقاضیان به کشورهایشان در دوران شیوع کرونا انتقاد کردهاند. گونتر بورکهارد، مدیر “پروآزول” میگوید اخراج پناهجویان در این شرایط و پیش از آن که بهبودی در اوضاع پاندمی صورت گرفته باشد، افکندن آنها به مهلکه و “غیرانسانی” است.
ابتلا به ویروس کرونا در اردوگاه پناهجویان “رالشتدت” در هامبورگ آلمان شایع شده است. تا کنون تست تشخیصی ۷۰ نفر مثبت اعلام شده است. در مجموع ۲۷۷ نفر از ساکنان این اقامتگاه مورد آزمایش قرار گرفتهاند.
تحقیقات گسترده چند رسانه مستقل نشان می دهد که آژانس مرزبانی و گارد ساحلی اروپا موسوم به «فرونتکس» دست کم در چندین مورد در آب های حوزه استحفاظی یونان در بازگرداندن پناهجویان به مبدا و سرگردانی آنها در آب های مدیترانه مقصر بوده است. ارشی در ۲۳ اکتبر، منتشر شده که در آن کشتی های گشت فرونتکس به تلاش برای «پس زدن و به عقب راندن پناهجویان» متهم شده اند.
سازمان ملل متحد روز پنجشنبه در بیانیهای اعلام کرد که “دست کم ۱۴۰ پناهجو که راهی اروپا بودند در آبهای سنگال غرق شدند”. قایق این پناهجویان مدت زمان محدودی پس از ترک ساحل ام بور، در جنوب داکار، پایتخت سنگال، دچار آتشسوزی شد. این حادثه روز شنبه به وقوع پیوسته است.