• خانه
  • انتشارات
  • رویدادها
  • پیمایش ها
  • گروههای کاری
    • حکمرانی مهاجرت
    • جابه جایی های تحصیلی
    • مهاجرت های اجباری و پناهجویی
    • مهاجرت های اقتصادی و کاری
  • اخبار و یادداشت های تحلیلی
  • درگاه داده ها و اطلاعات
    • نمایه مهاجرتی ایران
      • نمایه مهاجرتی ایران شماره دوم
      • نمایه مهاجرتی ایران شماره اول
    • اینفوگرافیک
  • تماس با ما
  • درباره ما
  • En
پیشخوان هفتگی مهم ترین اخبار مهاجرتی ایران و جهان (یکشنبه 16 شهریور 1399)
1399-06-22
تاثیر ویروس کرونا بر راهبرد‌های جذب دانشجویان بین‌المللی
1399-06-22

پیشخوان هفتگی مهم ترین اخبار مهاجرتی ایران و جهان (یکشنبه 23 شهریور)

رده بندی:

  • اخبار

منتشر شده توسط ادمین در 1399-06-22

 بخش اول : جابجایی های دانشجویی و متخصصان

  • اقتصاد نیوز: در روسیه به سوی ایرانی‌ها به زودی باز می‌شود

کاظم جلالی با اشاره به رایزنی‌هایش با مقامات روس عنوان کرد: مقامات روسیه ابراز امیدواری کردند با پایدار شدن شرایط شیوع کرونا و کسب آمادگی‌های لازم از سوی دانشگاه‌های روسیه، مشکل ورود تجار و دانشجویان ایرانی در آینده نزدیک مرتفع شود.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

  • خبرگزاری مهر: تحصیل دانشجویان عراقی در ایران تسهیل می شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان امور دانشجویان، با حضور رایزن علمی-فرهنگی عراق، معاون مرکز همکاری های علمی بین الملی وزارت علوم و نماینده وزارت امور خارجه در سازمان امور دانشجویان راهکارهای تسهیل حضور دانشجویان عراقی در ایران بررسی شد. مدیرکل امور دانشجویان غیر ایرانی سازمان امور دانشجویان گفت: با عملیاتی شدن تفاهم نامه مشترک، تحصیل دانشجویان عراقی در ایران تسهیل می شود.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

  • خبرگزاری ایسنا: تکلیف دانشجویان خارجی دانشگاه شهید چمران اهواز چیست؟

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه وضعیت آموزشی دانشجویان خارجی دانشگاه مانند دانشجویان داخلی است، گفت: حضور دانشجویان خارجی در دانشگاه منتفی است و تنها به صورت مجازی در کلاس‌ها شرکت خواهند کرد.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

  • خبرگزاری ایسنا: مزایای حضور دانشگاه اراک در رتبه‌بندی تایمز تشریح شد/جذب دانشجویان خارجی در دستور کار

دکتر علیرضا فضعلی در نشست خبری که به مناسبت حضور دانشگاه اراک در بین ۱۵۲۷ دانشگاه برتر جهان طبق رتبه بندی‌ تایمز برگزار شد، بیان کرد: بالغ بر هشت نظام رتبه‌بندی در جهان وجود دارد که رتبه بندی تایمز کار خود را از سال ۲۰۰۳ آغاز کرد و یکی از معتبرترین رتبه‌بندی‌ها در سطح جهان محسوب می‌شود. معاون پژوهشی دانشگاه اراک گفت: این دانشگاه در رتبه بندی تایمز در بین ۱۵۲۷ دانشگاه برتر جهان قرار گرفته که این امر به وجهه بین‌المللی و جذب دانشجوی خارجی در دانشگاه کمک می‌کند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

  • خبرگزاری ایرنا: دانشجویان خارجی در دانشگاه‌های علمی و کاربردی پذیرش می‌شوند

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور گفت: اکنون تفاهم نامه‌ای با دانشگاه‌های جهان اسلام به امضا رسیده تا دانشجویان خارجی در ۵۴ مرکز این دانشگاه پذیرش شوند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

  • خبرگزاری ایسنا: گام های علوم پزشکی اراک به سمت بین المللی شدن

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: با جذب دانشجویان خارجی و مراودات با دانشگاه های خارج از کشور، دانشگاه علوم پزشکی اراک یک قدم به ارتقاء جایگاه خود نزدیک‌تر می‌شود.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

  • خبرگزاری تسنیم: ضرورت خدمات رسانی استاندارد به دانشجویان بین الملل

معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران با تأکید بر ضرورت خدمات رسانی استاندارد به دانشجویان بین الملل گفت: دانشجویان خارجی در وهله اول میهمانان کشور ما هستند و باید بر حسب آموزه های دینی و ملی خود برای آن ها جایگاه مناسبی را قائل شویم.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

  • صدای آمریکا: ایالات متحده ویزای هزار دانشجوی چینی را به دلیل ارتباط با ارتش این کشور باطل کرد

ایالات متحده می‌گوید ویزای بیش از هزار شهروند چینی را که به دلیل ارتباط با ارتش چین، برای امنیت آمریکا «پر خطر» محسوب می شدند، باطل کرده است. وزارت خارجه آمریکا در بیانیه ای که روز چهارشنبه منتشر کرد گفت، ابطال این ویزاها بر مبنای ابلاغیه ای که پرزیدنت دونالد ترامپ ۲۹ ماه مه امضا کرده بود، انجام شد. این ابلاغیه دانشجویانی را که پیشتر در دانشکده‌ها و دانشگاه های مرتبط با «ارتش آزادی بخش خلق» در چین تحصیل کرده‌اند، هدف قرار می‌دهد.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

Covid-19 may have “dire consequences” for int’l mobility – OECD

  • پای نیوز: کووید-19 ممکن است “عواقب ناگواری” برای تحرک بین المللی داشته باشد

از آنجا که دانشجویان بین المللی قرار نیست وقت و هزینه زیادی را صرف محتوای آنلاین کنند، بنابراین موسسات آموزشی باید مکانیزم های تازه‌ای را در نظر بگیرند که پاسخگوی نیازهای دانشجویان بین المللی باشد که میل آنها برای تحصیل در خارج از مرزها کاهش یافته است.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

UK immigration routes that “treat all students equally” to open early

  • پای نیوز: مسیرهای مهاجرت انگلستان که “برای همه دانشجویان برابر است” به زودی باز می‌شوند

دولت انگلیس اعلام کرده است که مسیرهای جدید دانشجویان بین المللی برای درخواست ویزا از جمله سیستم مهاجرت مبتنی بر امتیاز که ادعا می کند ” در های انگلستان را به روی درخشان ترین و بهترین استعدادها  از سراسر جهان باز می کند، در ماه اکتبر فعال خواهد شد.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

بخش دوم: مهاجرت‌های کاری و اقتصادی

Migration to Advanced Economies Can Raise Growth

  • پایگاه خبری IMF Blogs: مهاجرت به کشورهای پیشرفته می‌تواند رشد را افزایش دهد

بر خلاف برخی باورهای غلط در خصوص آثار منفی حضور مهاجران در کشورهای میزبان، مهاجران با آوردن مهارت‌های متنوع به بازار کار کشور میزبان، رشد اقتصادی و بهره‌وری را در بازه‌های کوتاه مدت و میان مدت در کشور میزبان بهبود می‌بخشند. اما بروز پاندمی کرونا، موقتاً موجب کاهش مهاجرت و افزایش نرخ بیکاری میان مهاجران شده است که به کاهش وجوه ارسالی به کشورهای مبدأ و معایبی برای کشورهای مهاجرفرست نیز منجر شده است. اما علیرغم بروز چالش کرونا بر سر مهاجرت‌های بین‌المللی، پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که تا سال 2050 فشار مهاجرت به سمت کشورهای توسعه یافته وجود داشته باشد تا هر دو کشور مبدأ و مقصد از مزایای آن بهره‌مند شوند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

The Business of Sending Money Back Home Could Collapse. How Is COVID-19 Affecting Migrants?

  • پایگاه خبری فوربس: امکان فروپاشی بازار وجوه ارسالی به کشورهای مهاجرفرست در اثر پاندمی کرونا

بر اساس پیش‌بینی بانک جهانی در سال 2020، حدود 20 درصد از وجوه ارسالی در سطح جهان کاهش خواهند یافت. نوسانات اقتصادی ناشی از بروز پاندمی کرونا و رکود اقتصادی ناشی از تعطیلی پس از آن، موجب کاهش دستمزد مهاجران و افزایش نرخ بیکاری آنان در کشورهای مقصد شده است که منجر به کاهش وجوه ارسالی آنان به کشورهای مبدأ خواهد شد.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

Trump and Congress Overlook Job-Creating Immigrant Startup Visas

  • پایگاه خبری فوربس: ترامپ و کنگره، استارتاپ ویزا را نادیده می‌گیرند

دولت ترامپ، ویزای مهاجران کارآفرین را ارتقا نداده است. در سال 2013، مجلس سنای آمریکا لایحه‌ی استارتاپ ویزا را تصویب کرده است، اما از آن زمان تاکنون قوانین مشابهی را پیش نبرده است. تحقیقات جدید حاکی از آن است که سیاست‌گذاران این کشور، می‌توانند از تجربه کشورهایی که به کمک استارتاپ ویزا به کارآفرینان خارجی اقامت دائم می‌دهند استفاده کنند تا با استفاده از مزایای استارتاپ ویزا، بخشی از خسارات اقتصادی ناشی از بروز پاندمی کرونا را جبران کنند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

Bangladesh Faces a Crisis in Remittances Amid COVID-19

  • پایگاه خبری مجمع اقتصادی جهان: بنگلادش در بحبوحه کرونا، با بحران وجوه ارسالی مواجه است

در سال 2019، حدود 10 میلیون بنگلادشی مهاجر، نزدیک به 18 میلیارد دلار به کشور مبدأ خود ارسال کرده بودند که حدود 7 درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل میداد. فراگیری ویروس کرونا، تأثیر قابل توجهی بر سطح درآمد مهاجران بنگلادشی در خارج از کشور داشته است. برآورد بانک جهانی حاکی از آن است که در سال 2020، وجوه ارسالی مهاجران بنگلادشی حدود 25 درصد کاهش خواهد یافت. بنابراین کشور بنگلادش مشوق‌هایی برای تشویق کارگران خارج از کشور برای ارسال پول از طریق مجاری قانونی ارائه داده است و در نظر دارد از طریق راه‌حل‌های دیجیتالی، فرآیند ارسال وجوه از خارج را بهبود بخشد.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

بخش سوم: مهاجرتهای اجباری و پناهجوئی

  • خبرگزاری صدای افغان (آوا): دولت ایران برای آخرین‌بار و به صورت مشروط اقامت مهاجرین دارای پاسپورت‌های خانواری را تمدید می‌کند

مدیرکل اموراتباع و مهاجرین خارجی وزارت داخله ایران تأکید می‌کند که با عنایت به رافت دولت این کشور، پاسپورت‌های خانواری اتباع برای آخرین مرتبه، جهت تعیین تکلیف، مشروط به این‌که سفارت افغانستان نسبت به تثبیت هویت و صدور پاسپورت‌های الکترونیکی آن‌ها اقدام نماید، به مدت یک‌سال تمدید خواهد شد.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

  • نسیم آنلاین: تصویب لایحه تشکیل سازمان مهاجران اتباع خارجی در جلسه دولت

هیئت وزیران با توجه به ضرورت ایجاد سازمانی با شخصیت حقوقی مستقل به منظور تمرکز سیاستگذاری، راهبری، برنامه‌ریزی، نظارت و ساماندهی امور اتباع خارجی مهاجر و آواره و پناهنده و برقراری ارتباط مؤثر با نهادها و سازمان های بین المللی که در اجرای فرآیند مقرر در قانون مدیریت خدمات کشوری منجر به صدور مصوبه در شورای عالی اداری شده است، لایحه تشکیل سازمان مهاجران اتباع خارجی را مصوب کرد تا پس از ارسال به مجلس شورای اسلامی، به تصویب نهایی برسد.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

  • خبرگزاری صدای افغان (آوا): انتخاب سفیر ویژه امورمهاجرین در ایران و معرفی شفق خواتی/ یک سفارت جدید در کنار سفارت کنونی افغانستان در تهران تأسیس می‌شود

وزارت امورخارجه کشور از انتخاب یک سفیر ویژه امور مهاجرین در جمهوری اسلامی ایران خبر داده و محمد شفق خواتی، استاد دانشگاه و از چهره‌های نزدیک به سرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری را در این پست معرفی کرده است. وظایف و کارکردهای سفارت جدید افغانستان در ایران: انونی‌ساختن تمام ترددها میان دو کشور ؛ حفاظت از حقوق اتباع و هم‌وطنان در جمهوری اسلامی ایران و تلاش در مسیر رشد اقتصادی کشور با استفاده از ظرفیت‌های ایران و ظرفیت اتباع ما در این کشور.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

  • ایسنا: تسریع روند ثبت نام اتباع خارجی در مدارس/ اختصاص تسهیلات برای دسترسی به شاد

مدیرکل دفتر امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور با تاکید بر اینکه تاکنون ۷۰ درصد دانش آموزان اتباع برگه حمایت تحصیلی را دریافت کرده اند، از تسریع روند ثبت نام این دانش آموزان خبر داد و گفت: : برای آن دسته از دانش آموزان که باید به صورت مجازی تحصیل کنند و باید در سامانه شاد ثبت نام کنند تسهیلاتی در نظر گرفته ایم.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

  • باشگاه خبرنگاران جوان: سناریو‌های ایران برای کمک به تامین تبلت دانش آموزان اتباع خارجی

غلامرضا کریمی رئیس مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور درباره چگونگی تامین تجهیزات آموزش مجازی برای دانش آموزان اتباع خارجی اظهار کرد: به عنوان دولت امکان ندارد که ابزار آموزش مجازی را برای همه دانش آموز چه اتباع خارجی وچه ایرانی تامین کنیم و حتی برای دانش آموزان ایرانی خیرین وارد عمل شدند. به کمیساریای پناهندگان ریز نیازها را درج کردیم و دو سناریو هم پیشنهاد دادیم که اگر بخواهند تبلت وارد کنند عوارض گمرکی از آن دریافت نشوند اما هتوز اقدام مشخصی صورت نگرفته است.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

  • ایسنا: کارگردان فیلم «انگل» تهیه‌کننده می‌شود/ فیلمی درباره مهاجرین

«بونگ جون هو» گارگردان برنده جایزه اسکار فیلم کره‌ای «انگل» به عنوان تهیه‌کننده در یک پروژه سینمایی با موضوع مهاجران حضور خواهد داشت. «بونگ جون هو» برای ساخت «مه دریا» فیلم سینمایی براساس فیلم کره‌ای سال ۲۰۱۴ «هیمو» با «مت پالمر» همکاری خواهد داشت. «مه دریا» بر اساس فیلم کره‌ای ۲۰۱۴ «هیمو» که داستان قایق ماهیگیری با ماموریت خطرناک قاچاق مهاجرانی از چین به کره را روایت می‌کند، ساخته خواهد شد. «هیمو» به کارگردانی «شیم سونگ بو» و نویسندگی «بونگ» و «شیم» ساخته شد.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

  • ایرنا: واژگونی خودرو حامل اتباع بیگانه در بم هشت فوتی بر جا گذاشت

رئیس مرکز مدیریت فوریت‌های پزشکی بم از واژگونی خودرو ۴۰۵ حامل اتباع بیگانه در محور بم به کرمان خبر داد و گفت: در این حادثه هشت نفر از اتباع بیگانه جان خود را از دست دادند و ۹ نفر نیز مجروح شدند. بین افراد فوت شده یک زن و یک پسر ۱۲ ساله نیز وجود دارند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

  • دویچه وله: بزرگترین اردوگاه پناهجویان اروپا در آتش سوخت

در نخستین ساعات چهارشنبه ۱۹ شهریور (۹ سپتامبر) آتش از چند نقطه از کمپ پناهجویی موریا در جزیره لسبوس یونان شعله‌ کشید. وزش باد به آتش دامن زد و موجب گسترش آن به سراسر اردوگاه و اطراف آن شد. درباره علت آتش‌سوزی فعلا فقط گمانه‌زنی می‌شود. پناهجویان گفته‌اند که مردم محلی کمپ را آتش زده‌اند. مردم هم می‌گویند که پناهجویان آتش را برافروختند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

  • دویچه وله: گرد مولر: آلمان باید دو هزار پناهجو از اردوگاه موریا را بپذیرد

گرد مولر، وزیر توسعه آلمان گفت، کشورش باید دو هزار نفر از پناهجویان اردوگاه موریا در یونان را بپذیرد. او اضافه کرد: من شخصا بر این نظر هستم که در این مورد پیشنهاد ایالت‌ها را بپذیریم. چندین ایالت آلمان پیشنهاد کرده‌اند که آماده‌اند تعداد معینی از  پناهجویان مستقر در اردوگاه موریا را بپذیرند و بخش عمده هزینه‌های این کار را بر عهده بگیرند. این ایالت‌ها خواستار موافقت مسئولان دولت فدرال با این پیشنهاد شده‌اند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

The New York Times: Taking Hard Line, Greece Turns Back Migrants by Abandoning Them at Sea

  • نیویورک تایمز: یونان مهاجران را به دل آب‌ها می‌سپارد!

با توجه به حضور به ده‌ها هزار مهاجر در جزایر یونان دولت محافظه‌کار این کشور سیاست جدیدی را برای متوقف کردن ورود مهاجران دنبال می‌کند. تعداد زیادی از مهاجران در قایق‌های کوچک قرار داده شده و در مرزهای آبی این کشور رها می‌شوند. از ماه مارچ 1072 پناهجو توسط مسئولان یونانی به دریا سپرده شده‌اند تا به ترکیه بازگردند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

اشتراک گذاری
0
ادمین
ادمین

مطالب مرتبط

1400-08-08

بازخوانی پرونده کوچ بزرگ: روایت اعداد از کوچ بزرگ خاورمیانه! (تحلیلی بر رفتارشناسی مهاجرت جمعی پناهجویان در 6 کشور منتخب منطقه)


بیشتر بخوانید
1400-07-23

روند صعودی بازگشت مهاجران فاقدمدرک افغانستانی در زمان هشت ماهه‌ی اول سال 2021


بیشتر بخوانید
1400-07-18

پرسشنامه روش‌های مهاجرتی (اپلای کاری و تحصیلی)


بیشتر بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ما را دنبال کنید

  • خانه
  • انتشارات
  • رویدادها
  • پیمایش‌ها
  • تماس با ما
طراحی و توسعه توسط 8web