• خانه
  • انتشارات
  • رویدادها
  • پیمایش ها
  • گروههای کاری
    • حکمرانی مهاجرت
    • جابه جایی های تحصیلی
    • مهاجرت های اجباری و پناهجویی
    • مهاجرت های اقتصادی و کاری
  • اخبار و یادداشت های تحلیلی
  • درگاه داده ها و اطلاعات
    • نمایه مهاجرتی ایران
      • نمایه مهاجرتی ایران شماره دوم
      • نمایه مهاجرتی ایران شماره اول
    • اینفوگرافیک
  • تماس با ما
  • درباره ما
  • En
پیشخوان هفتگی مهم ترین اخبار مهاجرتی ایران و جهان (دوشنبه 10 شهریور 1399)
1399-06-16
پیشخوان هفتگی مهم ترین اخبار مهاجرتی ایران و جهان (یکشنبه 23 شهریور)
1399-06-16

پیشخوان هفتگی مهم ترین اخبار مهاجرتی ایران و جهان (یکشنبه 16 شهریور 1399)

رده بندی:

  • اخبار
  • دسته‌بندی نشده

منتشر شده توسط ادمین در 1399-06-16

بخش اول / جابجایی های دانشجویی و متخصصان

  • پایگاه خبری انتخاب : سورنا ستاری: بیشترین میزان بازگشت و خروج نخبگان در رشته مهندسی است / نخبگان بازگشته به کشور از مرز ۱۸۰۰ نفر گذشته که از ۲۰۰ دانشگاه برتر دنیا هستند

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه در بنیاد ملی نخبگان جامعه ۷۰ هزار نفری از نخبگان مورد رصد و مطالعه ما قرار گرفته است، گفت: بر اساس مطالعات جامع انجام شده بیشترین تعداد بازگشت و خروج نخبگان مربوط به دانشجویان رشته‌های مهندسی و علوم پایه می‌شود. وی با بیان اینکه تعداد نخبگان بازگشته به کشور از مرز ۱۸۰۰ نفر گذشته است، گفت: این تعداد از ۲۰۰ دانشگاه برتر دنیا هستند ضمن آنکه با شیوع کرونا آمار بازگشت نسبت به شرایط عدم شیوع این ویروس رو به افزایش است.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

  • خبرگزاری مهر: ارتقاء چشمگیر تعداد دانشگاه های ایرانی در میان ۱۵۰۰ دانشگاه برتر

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام با اشاره به انتشار رتبه بندی ۲۰۲۱ تایمز گفت: با اضافه شدن ۷ دانشگاه جدید، شاهد حضور ۴۷ دانشگاه از ایران در جمع ۱۵۲۷ دانشگاه برتر جهان از ۹۳ کشور هستیم.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

  • دانشگاه صنعتی شریف: ارتقای ۱۰۰ پله‌ای دانشگاه صنعتی شریف در رتبه بندی تایمز

به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف ، در آخرین رتبه بندی اعلام شده در وبگاه رسمی موسسه تایمز در تاریخ ۲ سپتامبر ۲۰۲۰، دانشگاه صنعتی شریف با ارتقای رتبه ۱۰۰ پله ای نسبت به سال گذشته موفق به کسب جایگاه در رده ۴۰۰-۵۰۰ جهان و کسب رتبه ۳ ام کشور شد. همچنین دانشگاه صنعتی شریف موفق به کسب رتبه اول کشوری در شاخص “پژوهش” و رتبه اول جهانی در شاخص “درآمد از صنعت” شده است. در شاخص “بین المللی سازی” نیز رتبه ۴ ام را در میان دانشگاه های ایران کسب کرده است.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

  • خبر آنلاین: نحوه پذیرش اتباع خارجی در کنکور ارشد تعیین شد

شرایط انتخاب رشته اتباع غیرایرانی در آزمون کارشناسی ارشد سال ۹۹ اعلام شد. پذیرفته شدگان ملزم به پرداخت شهریه هستند. همچنین اتباع غیرایرانی مجاز به انتخاب رشته های تحصیلی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی در مناطق ممنوعه تردد و اسکان اتباع خارجی نیستند. در صورت پذیرش و اعلام قبولی داوطلبان غیرایرانی در مناطق ممنوعه، پذیرش آنان در دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی آن مناطق، «لغو» می شود.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

  • خبرگزاری ایسنا: دانشگاه شریف مقام اول در رتبه‌بندی سرآمدان علمی کشور

دانشگاه صنعتی شریف با حضور 13 نفر از اعضای هیأت علمی خود در فهرست سرآمدان علمی، مقام نخست رتبه‌بندی سرآمدان علمی کشور را کسب کرد. به گزارش ایسنا، هرساله فدراسیون سرآمدان علمی کشور زیر نظر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با هدف دستیابی به مرجعیت علمی، با شناسایی مستمر افراد توانمند اقدام به حمایت از ایشان و تیم تحقیقاتی شان می‌کند. در حال حاضر تمرکز حمایت‌های فدراسیون سرآمدان علمی کشور از محققانی است که در حوزه‌های علوم فیزیک، علوم زیستی و علوم پزشکی موفق به چاپ مقاله در نشریه‌های Nature – Index  شده‌اند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

  • خبرگزاری مهر: چالش پذیرش و ارتباط با دانشجویان خارجی/ تحت فشار بودجه ایم

رئیس دانشگاه تهران محدودیت برخی کشورها در پذیرش استاد و دانشجو، مشکلات بودجه ای و همچنین پذیرش و ارتباط با دانشجویان خارجی را از جمله دغدغه های پیش روی این دانشگاه عنوان کرد.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

  • خبرگزاری ایرنا: دانشگاه‌ها در مورد شروع سال تحصیلی دانشجویان غیرایرانی تصمیم‌گیری می‌کنند

مدیرکل دانشجویان غیرایرانی سازمان امور دانشجویان، گفت: در خصوص دانشجویان خارجی که از کشور خارج نشدند و تعدادشان به ۲ هزار نفر می رسد و ۱۵ هزار نفر دانشجوی خارجی که مقیم ایران هستند، دانشگاه‌ها همانند دانشجویان ایرانی برای شروع سال تحصیلی آتی تصمیم‌گیری می‌کنند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

  • باشگاه خبرنگاران جوان: سخنگوی وزارت خارجه چین از شرایط موجود برای دانشجویان چینی در آمریکا ابراز نگرانی کرد و گفت که واشنگتن تبلغات منفی گسترده علیه شهروندان چینی انجام می‌دهد و والدین دانشجویان مقیم در آمریکا برای بازدید از فرزندان خود با مشکل مواجه هستند.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، هوا چونیینگ، سخنگوی وزار خارجه چین ضمن انتشار پیامی در حساب توییتر خود، از اقدامات یک‌جانبه گرایانه آمریکا و تحرکات منفی واشنگتن انتقاد کرد. هوا چونیینگ ضمن انتقاد از رفتار آمریکا در قبال شهروندان چینی مقیم در این کشور، نوشت: «دانشجویان و دانشمندان چینی سهم به‌سزایی در نوآوری در علم و فناوری در آمریکا  داشته‌اند. دانشجویان چینی یک سوم کل دانشجویان خارجی آمریکا را تشکیل می‌دهند و سالانه بیش از ۱۵ میلیارد دلار برای این کشور ارزآوری دارند».

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

  • خبرگزاری آنا: بازگشت دانشجویان تاجیکستانی به روسیه

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه‌های جهان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با باز شدن مرزهای روسیه برای ورود دانشجویان بین‌المللی به این کشور، دانشجویان تاجیکستانی هم می‌توانند تحصیل خود را در روسیه از سر بگیرند. دانشجویان خارجی برای ورود به روسیه باید تست کرونای منفی ارائه دهند که مشخص شود حداقل سه روز قبل از سفر به این کشور کرونا نداشته‌اند. همچنین این دانشجویان قبل از ورود به دانشگاه‌ها و حضور در کلاس‌ها باید ۱۴ روز در قرنطینه باشند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

  • خبرگزاری تسنیم: پاکستان به ۱۰۰۰ دانشجوی دیگر افغانستانی بورسیه تحصیلی می‌دهد

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم به نقل از اکسپرس نیوز؛ سازمان آموزش عالی پاکستان با بررسی مدارک دانشجویان متقاضی بورسیه تحصیلی افغانستان، صلاحیت 1000 نفر دیگر را نیز تائید کرد. این دانشجویان می توانند تحصیلات خود را در پاکستان بگذرانند و در دانشگاه های مختلف این کشور بورسیه شوند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

  •  پایگاه خبری medium: بیایید در این پاییز با دانشجویان بین المللی به عنوان اعضای جامعه رفتار کنیم، نه به عنوان گاوهای شیرده

Let’s treat international students as community members this fall, not cash cows

از ابتدای سال 2017 و با روی کار آمدن دونالد ترامپ، دانشجویان بین المللی در ایالات متحده با مشکلات عدیده‌ای روبرو بوده‌اند. با شیوع ویروس کرونا و ایجاد محدودیت های بیشتر بر دانشجویان بین المللی حال عدم اطمینان بیشتری از سوی دانشجویان بین المللی برای تحصیل در آمریکا وجود دارد. بسیاری از صاحب نظران هشدار داده اند که ما باید به دانشجویان بین المللی به عنوان کارآفرینان و پیشران های اقتصادی ایالات متحده  در آینده نگاه کنیم نه به عنوان کسانی که صرفا در دانشگاه های ایالات متحده شهریه می‌پردازند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

  • پایگاه خبری اِس آی: استرالیا برنامه بازگشت دانشجویان بین المللی را متوقف می‌کند

Australia pauses plan to bring back international students

استرالیا برنامه آزمایشی خود را برای بازگرداندن 300 دانشجوی بین المللی در ماه جاری به آدلاید متوقف می کند. این طرح منتظر تایید نخست وزیر اسکات موریسون است.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

بخش دوم: مهاجرت‌های کاری و اقتصادی

  • یورونیوز:درآمد ۵۶ میلیون یورویی پرتغال از صدور ویزای طلایی سرمایه‌گذاری

صدور ویزای طلایی، با وجود کاهش قابل توجه تعداد درخواست سرمایه‌گذاران درماه ژوییه، بیش از ۵۶ میلیون یورو برای پرتغال درآمد داشته است..

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

  • ناتولی: استقبال کارشناسان سازمان ملل از قوانین جدید قطر در خصوص مهاجران کاری

UN experts hail Qatar’s new laws for migrant workers

گزارش گر ویژه سازمان ملل: اگر این قوانین به شکل موثری اجرا شوند، کارگران ممهاجر را از بهره­کشی نجات خواهند داد.. این قانون طرح محدود کننده کفالت را برای نیروی کار مهاجر حذف خواهد کرد.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

  • کانورسیشن: ویزاهای کار از راه دور، آینده بازار کار، سفر و شهوروندی را شکل خواهند داد

Remote-work visas will shape the future of work, travel and citizenship

پس از منع سفرهایی که در دوره کرونا اتفاق افتاده است، پیش بینی ها نشان میدهد تمایلات و روندها به سوی ویزاهای کار از راه دور افزایش خواهدیافت، و تغییر پارادایم های سفر، مهاجرت کاری و شهروندی با سرعت بیشتر یاتفاق خواهد افتاد.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

  • فوربس: چرا ویزای کاری (H1B) آمریکا نیاز به بازبینی دارد؟

Why The H1B Visa Program Needs An Overhaul

کارکردهای ناصحیح ویزای H1B چه دلایلی دارد؟

محدودیت 85هزارتایی ویزاهای H1B  در هر سال در حالیکه هرساله تقریبا دوبرابر درخواست وجود دارد بدین معناست که کارفرمایانی که میخواهند این ویزا را به نیروی کار خود پیشنهاد دهند باید در انتظار بردن یک لاتاری دولتی باشند و این نااطمینانی را برای آنها در استفاده از نیروی کار مهاجر بالا می­یرد.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

بخش سوم: مهاجرتهای اجباری و پناهجوئی

  • باشگاه خبرنگاران جوان: ارسال لایحه تشکیل «سازمان ملی مهاجرت» به هیئت دولت ایران

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور گفت: لایحه تشکیل «سازمان ملی مهاجرت» به هیئت دولت ارجاع شده و در صورت تصویب، به مجلس شوراى اسلامی ارسال مى‌شود. برای کنترل ورود و خروج اتباع افغانستانی به ایران، وزارت کشور با کشور افغانستان مطالبات بسیار جدی داشته‌  تا نسبت به انسداد خلا‌ءهای مرزی اقدامات لازم انجام شود.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

  • ایسنا: نحوه صدور شناسنامه برای فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با اتباع خارجی

سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور از آمادگی این سازمان برای صدور شناسنامه فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با اتباع خارجی ظرف مدت حداکثر ۳ روز پس از تکمیل پرونده توسط دستگاه های امنیتی خبر داد. سازمان ثبت احوال در دو مرحله در این مورد پاسخگو است، نخست زمانی که مادر ایرانی که فرزند زیر ۱۸ سال دارد ادعا می کند ایرانی است و با تبعه خارجی ازدواج کرده است؛ در این مرحله استانداری از ما استعلام می کند که آیا این مادر ایرانی است یا خیر؟ که سازمان ثبت احوال بر اساس پرونده هایی که داریم اظهارنظر می کند. در مرحله بعدی پس از استعلام وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه، پرونده تکمیل و تایید می شود و به سازمان ثبت احوال برای صدور شناسنامه داده خواهد شد.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

  • یورونیوز: بحران مهاجران در لامپدوزای ایتالیا؛ شهردار جزیره دست به اعتصاب زد

جزیره لامپدوزای ایتالیا بار دیگر با چالش ورود مهاجرانی مواجه است که با پذیرش خطرات فراوان، از دریای مدیترانه می‌گذرند تا به اروپا برسند. تنها در دو روز گذشته ۳۷۰ مهاجر پس از نجات از امواج دریا به این جزیره منتقل شدند. در میان این مهاجران شمار قابل توجهی زن و کودک دیده می‌شوند که نزدیک به پنجاه نفر از آنها بیمارند و در شرایط بحرانی قرار دارند. روز دوشنبه شهردار لامپدوزا در بیانیه‌ای اعلام کرد که تمام مسئولان شهر برای مدتی نامعلوم دست از کار می‌کشند تا شاید مقامات ایتالیایی پاسخی مشخص به آنها بدهند و به یاری بیایند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

  • دویچه‌وله: بیلان مثبت آلمان در جذب پناهجویان به بازار کار

در پنج سالی که از موج ورود پناهجویان به آلمان گذشته، جذب آنها به بازار کار کمابیش مثبت بوده است. این روند موفقیت‌آمیز بدون مانع نبوده است. در ماه‌های گذشته نیز همه‌گیری کرونا آن را متوقف کرده است. اداره کار و اشتغال آلمان تأیید می‌کند که پناهجویان بیش از هر گروه دیگری در معرض بیکاری قرار دارند، اما ابراز امیدواری می‌کند که با بهبود اوضاع این وضعیت تغییر کند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

  • یورونیوز: تبدیل مانش به مدیترانه ؛ نجات بیش از پنجاه پناهجو در کانال مانش در دو روز گذشته

بار دیگر پناهجویانی که قصد داشتند با عبور از کانال مانش به خاک بریتانیا برسند، پنج شنبه توسط مرزبانان فرانسوی نجات پیداکردند. به گفته فرمانداری کاله، بیش از ۱۰۰ پناهجو با توجه به آرام بودن دریا و آسمان صاف در روز چهارشنبه قصد عبور از کانال مانش را کردند که بخشی روی آب، پنجاه نفر و گروهی نیز در ساحل در حالی که قصد داشتند سفر خود را آغازکنند، بازداشت شدند. درمیان آنها ۲۲ کودک نیز وجود دارد.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

  • دویچه وله: ۵ سالگی گشودن مرزهای آلمان به روی پناهجویان؛ پیش‌بینی‌ها و واقعیات

پس از ورود غیرمنتظره پناهجویان به آلمان در سال ۲۰۱۵ پیش‌بینی‌های مختلفی در مورد تعداد واقعی افراد وارد شده به آلمان مطرح شد. برخی این رقم را تا هفت میلیون نفر تخمین می‌زنند. بررسی آمار نشان می‌دهد این رقم بسیار کمتر است. اطلاعات اداره آمار فدرال آلمان نشان می‌دهد سال گذشته حدود یک میلیون ۸۰۰ هزار درخواست پناهندگی از آلمان ارائه شده است. این درخواست‌ها توسط شهروندان خارجی که “براساس قوانین بین‌المللی، دلایل بشردوستانه یا سیاسی” در حال حاضر در آلمان اقامت ارائه شده‌ است.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

  • یورونیوز: اولین مورد ابتلا به کرونا در بزرگترین اردوگاه پناهجویان یونان

به گفته مقامات وزارت مهاجرت یونان نخستین مورد ابتلا به ویروس کرونا در اردوگاه مهاجران موریا مشاهده شده است. کمپ موریا که در جزیره لسبوس قرار دارد، نزدیک به سیزده هزار مهاجر را در خود جای داده و بزرگترین اردوگاه متقاضیان پناهندگی در یونان محسوب می‌شود. یک منبع آگاه در وزارت مهاجرت یونان نیز با تایید این خبر اعلام کرد که فرد بیمار یک پناهجوی ۴۰ ساله سومالیایی است.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

  • دویچه وله: پزشکان بدون مرز: قرنطینه اردوگاه پناهجویی موریا خطرناک است

پزشکان بدون مرز می‌گوید قرنطینه کردن پناهجویان حاضر در جزایر یونان، محبوس کردن آنها در شرایط نامطلوب بهداشتی است و آوارگان را بیش از پیش در معرض بیماری‌های جسمی یا روانی قرار می‌دهد. این سازمان از دولت یونان خواسته که به جای ایزوله کردن پناهجویان، مراقبت‌های بهداشتی در اردوگاه لسبوس را بهبود بخشد.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

اشتراک گذاری
0
ادمین
ادمین

مطالب مرتبط

1400-08-08

بازخوانی پرونده کوچ بزرگ: روایت اعداد از کوچ بزرگ خاورمیانه! (تحلیلی بر رفتارشناسی مهاجرت جمعی پناهجویان در 6 کشور منتخب منطقه)


بیشتر بخوانید
1400-07-23

روند صعودی بازگشت مهاجران فاقدمدرک افغانستانی در زمان هشت ماهه‌ی اول سال 2021


بیشتر بخوانید
1400-07-18

پرسشنامه روش‌های مهاجرتی (اپلای کاری و تحصیلی)


بیشتر بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ما را دنبال کنید

  • خانه
  • انتشارات
  • رویدادها
  • پیمایش‌ها
  • تماس با ما
طراحی و توسعه توسط 8web