رده بندی:
بحران کرونا علاوه بر متوقف کردن اقتصاد جهانی، نظام آموزشی کشورهای درحال توسعه و توسعه یافته را با چالشی اساسی روبرو کرده است و ۱.۵ میلیارد دانش آموز و دانشجو در جهان دیگر نمی توانند سرکلاس حاضر شوند.
به گزارش ایسنا؛ دکتر علی اکبر حق دوست در نشست خبری امروز که به صورت مجازی برگزار شد، به آخرین وضعیت انتقال دانشجویان ایرانی از خارج به دانشگاه های داخل اشاره کرد و گفت: قوانین و مقررات وزارت بهداشت تغییری نکرده است کسانی که قبل از ۲۰۱۹ برای تحصیل به دانشگاه های خارجی رفتند اگر شرایط لازم را داشته باشند می توانند درخواست انتقال به دانشگاه های داخلی بدهند.
وبسایت “نیچ”(Niche) رتبه بندی ۲۰۲۱ دانشگاهها و کالجهای آمریکا را منتشر کرد. به گزارش ایسنا به نقل از مسلایو، “نیچ” یک شرکت آمریکایی واقع در پنسیلوانیا است که رتبه بندی و بررسیهای دانشگاهی انجام میدهد. حال نیچ در وبسایت خود رتبهبندی ۲۰۲۱ دانشگاههای آمریکا را منتشر کرده که “موسسه فناوری ماساچوست”(MIT) و دانشگاه “هاروارد” رتبههای اول و دوم آمریکا را کسب کردند.
بررسی های نظام رتبه بندی لایدن به عنوان یکی از معتبرترین نظام های رتبه بندی بین المللی نشان می دهد رتبه دانشگاه های ایرانی در این رتبه بندی به نحو چشمگیری ارتقاء یافته است. در رتبه بندی لایدن در سال ۲۰۲۰ تعداد ۳۶ دانشگاه کشور حضور دارند که دانشگاههای علوم پزشکی ایران، ارومیه، صنعتی نوشیروانی بابل، صنعتی مالک اشتر، مازندران، شاهرود، صنعتی سهند، زنجان، شهید چمران اهواز و دانشگاه یزد برای اولین بار در این نظام رتبه بندی حضور یافته اند.
بر اساس ابلاغ دکتر مجتبی صدیقی، رئیس سازمان امور دانشجویان به دانشگاهها، زمان آغاز سال تحصیلی برای دانشجویان بین المللی جدید الورود دوره کارشناسی آبان ماه است و دانشگاه ها می توانند در صورت ضرورت برای این دسته از دانشجویان در مهرماه ۱۳۹۹ درخواست روادید تحصیلی کنند.
غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان گفت: با افتتاح بخش خواهران و گسترش دانشگاه امیرالمؤمنین (ع) اهواز شاهد دانشگاهی برای پاسخگویی به نیازهای مبتنی بر آموزههای دینی و شیعی منطقه و کشورهای همسایه خواهیم بود و زمینه جذب و پذیرش دانشجوهای خارجی که مشتاق به تحصیل در این دانشگاه هستند، فراهم خواهد شد.
دانشکده دندانپزشکی کرج این روزها مشغول ثبت نام از دانشجویان محصل در دانشگاههای خارجی است و حدود ۱۳۰ صندلی خود را به آنان اختصاص داده است. این در حالیست که دانشجویانی که از طریق کنکور به این جایگاه میرسند، از امکانات آموزشی کافی برخوردار نمیشوند.
به گزارش روز یکشنبه ایرنا، آنا پوپووا رئیس سازمان حمایت از مصرف کنندگان روسیه (روس پاترب نادزور) در نامه ای به روسای شعبات این سازمان در مناطق روسیه اعلام کرد که دانشجویان خارجی اجازه دارند برای ادامه تحصیل در موسسات آموزش عالی به روسیه سفر کنند.
دانشجویان خارجی مشغول تحصیل در دانشگاه های قرقیزستان با اشاره برگزاری کلاس ها به صورت آنلاین و همچنین مشکلات پرداخت مبلغ تحصیل خواستار کاهش هزینه تحصیل شدند.
What did international students ever do for Australia?
بخش آموزش عالی استرالیا در توضیح ارزش دانشجویان بین المللی برای کشور استرالیا ناکام بوده است. به گفته وزیر آموزش و پرورش، در سال 2019 بخش آموزش بین الملل، 37.6 میلیارد دلار به اقتصاد استرالیا کمک کرده است که 5 میلیارد دلار نسبت به سال قبل افزایش داشته است.
4 out of 5 international students are still in Australia – how we treat them will have consequences
کووید 19 آموزش بین المللی را متوقف نکرده است. از 24 آگوست، 524 هزار دانشجوی بین المللی در شهرها و جوامع استرالیا زندگی کردهاند. طبق اطلاعات وزارت امور داخلی، آنها 78٪ از کل دارندگان ویزای دانشجویی را تشکیل می دهند. این دانشجویان سفیران بالقوه استرالیا و موسسات آموزشی هستند. در صورت مراقبت همه جانبه از دانشجویان بین المللی، آنها می توانند به شکل گیری شهرت استرالیا به عنوان یک مقصد امن و مطمئن در جهان پس از همه گیری کمک کنند.
As US makes visa norms stricter, Indians planning to study abroad look to other destinations
ایالات متحده مدتهاست که از استقبال دانشجویان بین المللی در دانشگاه های خود بهره مند شده است. عدم تحمل نژادی، عدم اطمینان در مورد ویزا و فرصت های شغلی پس از فارغ التحصیلی و مدیریت بیماری همه گیر ویروس کرونا از جمله مسائلی هستند که دانشجویان بین المللی را برای تحصیل در ایالات متحده با تردید و نگرانی روبرو کرده است. در این میان کانادا به دلیل رویههای مناسب مهاجرتی در صدر فهرست دانشجویان بین المللی برای تحصیل قرار گرفته است.
Barriers remain for students trying to reach UK campuses
به گزارش PIE ، دانشجویان بین المللی با وجود باز بودن مرزهای کشور و استقبال دانشگاه ها از دانشجویان در دانشگاه ها، با موانع زیادی برای رسیدن به موقع به انگلستان برای ترم ماه سپتامبر روبرو هستند. مشکلات مربوط به پردازش مرکز درخواست ویزا، محدودیت های دولت بر سفرها و در دسترس بودن پروازها برخی از موانع دانشجویان بین المللی برای تحصیل در انگلستان هستند.
International students concerned about fee increases, future in Canada during coronavirus pandemic
در حالی که شروع ترم پاییز نزدیک است، نگرانی دانشجویان بین المللی که در دانشگاه های کانادا ثبت نام کردهاند نسبت به مسائلی همچون تأثیر COVID-19 بر روی تحصیلات، درآمد و آینده آنها افزایش یافته است. در این راستا گروهی از دانشجویان بین المللی که هم اکنون در دانشگاه تورنتو ثبت نام کرده اند، با ایجاد شبکه بین المللی تبلیغات دانشجویی (ISAN) درصدد رساندن دغدغه ها و نگرانی های خود به مسئولان دانشگاه هستند.
Foreign students waiting for entry
هزاران دانشجوی خارجی برای ادامه تحصیل در انتظار ورود به مالزی هستند و با وجود بسته شدن مرزها به دلیل همه گیری کووید 19، تعداد درخواست های جدید برای ورود از ماه مه روندی صعودی را نشان میدهد. داده های خدمات جهانی آموزش مالزی(EMGS) نشان میدهد که از ژانویه تا ژوئیه امسال در مجموع 6،088 نفر از 14949 دانشجو برای ثبت نام در دوره های تحصیلی پذیرفته شدهاند.
درحالی که قرار است سال تحصیلی جدید از 15 شهریور ماه آغاز شود، اما هنوز بخشنامهای برای صدور کارت حمایت تحصیلی دانشآموزان اتباع نیامده است. کارتی که اگر تا چند روز آینده در اختیار دانشآموزانی کلاس اولی فاقد مدارک هویتی قرار نگیرد، آنها سال تحصیلی را از دست میدهند. دفاتر کفالت تا به حال به درخواست خانوادههایی که برای ثبتنام بچههایشان در مدرسه «کارت حمایت تحصیلی» یا آنطور که خانوادهها میگویند «برگه تحصیلی» میخواستند جواب درستی ندادهاند.
پناهندگان مسلمان روهینگیا در سومین سالگرد حمله ارتش و پلیس و میانمار به روستاهای مسلماننشین این کشور، “اعتراض سکوت” برگزار کردند. در این حملات، بسیاری از مسلمانان روهینگیا میانمار، مجبور شدند به دلیل کشتار و حملات شدید پلیس و ارتش، خاک کشورشان را ترک و به بنگلادش فرار کنند.
وزارت خارجه و مهاجرین با اداره ملی احصاییه و معلومات تفاهمنامهای را به امضا رساندند که بر اساس آن حضور اتباع افغانستان در ایران قانونمند خواهد شد و مهاجران افغان در آن کشور سند هویتی بدست می آورند. به اساس این تفاهم نامه که به هدف قانونمند ساختن حضور اتباع افغانستان در جمهوری اسلامی ایران از طریق توزیع تذکره الکترونیکی و صدور پاسپورت و تعویض پاسپورت های دست نویس به ماشین خوان و صدور ویزا برای اتباع افغان فاقد مدرک به امضا رسید، قرار است افغان های فاقد مدرک، سند هویتی بدست آورند.
یک رسانه فارسیزبان از خودکشی یک پناهجوی ایرانی اهل بوکان در سوئیس پس از رد درخواست پناهندگیاش در این کشور خبر داد. این رسانه فارسی زبان هویت این پناهجو را «مسعود قادری» عنوان کرد و مدعی شد: که وی پس از رد درخواست پناهندگی از سوی ادارە پناهجویان سوئیس، بە زندگی خود پایان داد.’
بنکسی، نقاش مشهور و ناشناس خیابانی، بار دیگر از یک کشتی نجات مهاجران درمانده در دریای مدیترانه حمایت مالی کرد. کشتی لوییز-میشل از ۱۸ اوت و با حمایت مالی بنکسی از بندر بوریانای در اسپانیا برای نجات پناهجویان درمانده در آبهای دریای مدیترانه عملیات خود را آغاز کرد و به گزارش خبرگزاری فرانسه، تاکنون جان ۸۹ نفر، ازجمله ۱۴ زن و دو کودک را نجات داده است. روزنامه گاردین بریتانیا بامداد پنجشنبه برای اولین بار از عملیات این کشتی خبر داد. این رسانه بدون اعلام موقعیت لوییز-میشل گزارش کرد که شناور نجات در جستوجوی بندر یا یک کشتی گارد ساحلی برای انتقال پناهجویان نجات یافته است.
بر اساس اطلاعیه وزارت کشور آلمان روز چهارشنبه پنجم شهریور (۲۶ اوت) ۱۲۱ نفر از پناهجو که شامل ۲۸ کودک بیمار و افراد خانواده درجه اول این کودکان میشوند، وارد فرودگاه شهر هانوفر در آلمان شدند. این پناهجویان در ایالتهای مختلف آلمان تقسیم خواهند شد. طبق گزارش این وزارتخانه در سال جاری ۳۴۷ نفر (از جمله ۵۳ کودک خردسال بیسرپرست و ۶۸ کودک بیمار) با هواپیما از یونان به آلمان منتقل شدهاند.
روزنامه نیویورک تایمز روز چهارشنبه از قصد مقامهای دولت دونالد ترامپ برای استفاده از «سلاح مایکروویو»(سلاح ریز موج) در مرز مکزیک پرده برداشت. به گزارش این روزنامه، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده چند هفته پیش از برگزاری انتخابات مجلس نمایندگان و سنای آمریکا در سال ۲۰۱۸، خواستار تشدید برخورد با مهاجران غیرقانونی در مرز این کشور با مکزیک شده بود. در مقابل برخی مقامهای دولت استفاده از «سلاح مایکروویو» را به آقای ترامپ پیشنهاد داده بودند.
سال ۲۰۱۵ میلادی بیش از یک میلیون پناهجو وارد آلمان شدند. آنگلا مرکل با جمله مشهور خود “از پس آن برمیآییم” مرزها را به روی پناهجویان که در مسیر بالکان گرفتار شده بودند، گشود. نگاهی به تأثیر این تصمیم بر جامعه آلمان. جمله تاریخی “ما از پس آن برمیآییم” را میتوان معروفترین جمله آنگلا مرکل، در تمام دوران صدارت اعظمی او خواند. این جمله آغاز چالش بزرگی بود که صدراعظم آلمان مرکل خودخواسته سراغ آن رفت.
گارد ساحلی یونان پس از نجات ۹۶ نفر مهاجر در حال غرق شدن، جستجو و تحقیقات برای یافتن دیگر سرنشینان این قایق تفریحی را ادامه می دهد. نیروهای گارد ساحلی یونان این ۹۶ نفر را در غرب جزیره کوچک هالکی، در نزدیکی رودز پیدا کرده و نجات دادند. هنوز معلوم نیست تعداد کامل مهاجران در این قایق چند نفر بوده است. مقامات یونان می گویند که در میان نجات یافتگان سه قاچاقچی مظنون را شناسایی و دستگیر کرده اند.
سال ۲۰۱۵ بود که آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان درهای کشور را بر روی پناهجویان گشود. سیاست مهاجرپذیری او در آن هنگام و سالهای پس از آن انتقادهای بسیاری را برانگیخت. بخش آلمانی دویچه وله نگاهی انداخته به سرنوشت برخی از این پناهجویان؛ به داستان زندگی کسانی که پنج سال پیش از سیاست درهای باز مرکل استفاده کرده و وارد این کشور شدهاند. این بار، دویچه وله به سراغ جوانی عراقی رفته است.