بخش اول / جابجایی های دانشجویی و متخصصان |
پروفسور سروش سروشیان برنده جایزه مدال علوم آب شناسی جامعه هواشناسی آمریکا در ۲۰۲۱ میلادی شد. به گزارش ایسنا، پروفسور سروش سروشیان در سال ۱۹۴۸ در کرمان متولد شد و هم اکنون عضو موسسات مهم و معتبری چون “آکادمی ملی مهندسی” و “فرهنگستان بینالمللی کیهاننوردی” است و در سال ۲۰۰۹ به عضویت در شورای علوم و فناوری کالیفرنیا منصوب شد.
برنامه فلوشیپ مجازی کووید-۱۹ به عنوان نخستین دوره تمام مجازی بینالمللی دانشگاه علوم پزشکی تهران با همکاری دانشگاه لاهور پاکستان راهاندازی شد. به گزارش ایسنا، دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه لاهور در قالب این برنامه،به ابعاد مختلف بیماری کووید 19 در ویروسشناسی، ایمنیشناسی، همهگیرشناسی، تشخیص، رادیولوژی، درمان دارویی، تریاژتنفسی، مدیریت بیماران سرپایی و بیماران بستری، مدیریت بیماران دارای مشکلات زمینهای، مدیریت مبتنی بر شواهد، پیگیری، مراقبت از کارکنان سلامت و ملاحظات اخلاقی می پردازند.
معاون بین الملل و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: تربیت اسلامی و انقلابی و تلاش در جهت تربیت سفیران انقلاب اسلامی در دستور کار این معاونت است. دکتر بروجردی افزود: تربیت سفیران انقلاب بسیار حائز اهمیت است، چرا که دانشجویان خارجی که در دانشگاه آزاد اسلامی تحصیل می کنند، نقش بسیار مهمی در چگونگی نگاه ملت ها به انقلاب اسلامی دارند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان امور دانشجویان، عبدالحمید علیزاده در شصت و ششمین گردهمایی معاونان دانشجویی دانشگاهها که با حضور وزیر علوم و به شیوه مجازی برگزار شد گفت: باید دستاوردهای کشور در جذب دانشجوی خارجی را حفظ کرده و ارتقاء دهیم.
International medical school graduates need an easier path to practice in the US
ایالات متحده همواره به دلیل مشارکت فارغ التحصیلان پزشکی بین المللی در بخش بهداشت و درمان این کشور به عنوان کشوری ممتاز در ارائه خدمات درمانی شناخته شده است. از هر چهار پزشک در ایالات متحده یک نفر فارغ التحصیل پزشکی بین المللی است. با شیوع ویروس کرونا و کمبود کادر درمانی برخی از نمایندگان به دنبال تصویب طرحهایی هستند که فعالیت فارغ التحصیلان بین المللی پزشکی در ایالات متحده را تسهیل کند
Canada “considering” letting int’l students return in September
اداره مهاجرت، پناهندگی و خدمات شهروندی در کانادا در تلاش است تا ارزیابی كند، در صورتی كه دولت تصمیم بگیرد دانشجویان بین المللی را به كشور برگرداند، آیا موسسات آماده پذیرش دانشجویان بین المللی و قادر به رعایت پیش نویس لیست دستورالعمل های فدرال برای بازگشت ایمن دانشجویان هستند یا خیر
International students in the US are still facing precarity
بر اساس اعلام انجمن مدرسین بین المللی (NAFSA) دانشجویان بین المللی در سال تحصیلی2019-2018 میلادی 41 میلیارد دلار به اقتصاد ایالات متحده کمک کرده اند. تقریباً تمامی دانشجویان بین المللی شهریه بالاتری نسبت به دانشجویان داخلی پرداخت می کنند و سهم آنها سهم قابل توجهی از درآمد شهریه اکثر دانشگاه های برتر آمریکا را تشکیل می دهد. واقعیت این است که دانشگاه های آمریکایی منافع قابل توجهی از دانشجویان بین المللی در قالب شهریه، نیروی کار و سرمایه انسانی کسب می کنند، اما اقدامات کمی برای محافظت از آنها در برابر نژادپرستی و تبعیض روزافزون انجام داده اند.
International Students Face Unique Challenges Ahead of New School Year
از آنجا که دانشگاه ها و دانشکده ها قصد دارند در مدت چند هفته مجدداً بازگشایی شوند، دانشجویان بین المللی چالش های بی نظیری را تجربه می کنند. در برخی پردیس ها به دلیل محدودیتهای سفر، برنامه ها به نصف کاهش یافته است. همچنین دانشجویان در مورد ویزا و جایگاه خود در جامعه مقصد با عدم اطمینان روبرو هستند.
Malaysia: International students can return, but entry for new students on hold
طبق اعلام خدمات جهانی آموزش مالزی دانشجویان بین المللی پس از گذراندن قرنطینه دو هفتهای میتوانند تحصیلات خود را در مالزی شروع کنند اما پذیرش دانشجویان بین المللی جدید به دلیل شیوع ویروس کرونا در هالهای از ابهام قرار دارد.
بخش دوم: مهاجرتهای کاری و اقتصادی |
اقتصاد نیوز: فروش غیرقانونی مسکن به اتباع خارجی با قولنامه
طبق قانون، خرید و فروش ملک توسط اتباع بیگانه ممنوع است. با این حال بعضاً شنیده میشود که عراقیها یا افغانستانیها و اتباع کشورهای حوزه خلیج فارس در بعضی شهرها از جمله مشهد، پیرانشهر، مهاباد، رامسر و دیگر شهرهای شمال کشور اقدام به خرید ملک میکنند.
ترکیه، امارات، گرجستان و برخی دیگر از کشورهای همسایه در سالهای اخیر شرایط فروش ملک به اتباع بیگانه را تسهیل کرده اند؛ تا جایی که هم اکنون ایرانیها به بزرگترین خریداران ملک در ترکیه تبدیل شده اند.
شمار اتباع بریتانیا که پس از برگزاری رفراندوم برکسیت در سال ۲۰۱۶ به کشورهای عضو اتحادیه اروپا مهاجرت کردهاند ۳۰ درصد افزایش یافته و نیمی از این افراد تنها سه ماه پس از این رفراندوم، تصمیم به ترک این کشور گرفتهاند.
نتایج بررسی مشترک سازمان همکاری اقتصادی و توسعه(OECD) و اداره آمار اتحادیه اروپا(یورواستات) نشان میدهد که تعداد شهروندانی که در فاصله سالهای ۲۰۱۵-۲۰۰۸ از بریتانیا به کشورهای عضو اتحادیه اروپا مهاجرت میکردند، به طور متوسط سالانه ۵۶ هزار و ۸۳۲ نفر بوده ولی این تعداد طی سالهای ۲۰۱۸-۲۰۱۶ به سالانه ۷۳ هزار و ۶۴۲ نفر رسیده است.
The Guardian :Brexit fuels brain drain as skilled Britons head to the EU
خروج افراد با بازده اقتصادی بالا از بریتانیا پس از همه پرسی برگسیت در ابعاد یبوده است، که یادآور مهاجرتهای افراد در بحران های بزرگ سیاسی و اقتصادی است.
بر اساس یک مطالعه جدید مشترک که در مراکز رسمی آمار اروپا و بریتانیا انجام شده است، در الگوهای مهاجرت شهروندان انگلستان از زمان برگزاری همهپرسی برگسیت در سال 2016 تغییرات زیادی ایجاد شده است، که به طور عمده ای در تقابل با الگوهای کاملا یاپدار 27 کشور عضو اتحادیه اروپا است.
بخش سوم: مهاجرتهای اجباری و پناهجوئی |
ایرنا: یک تبعه جاعل اسناد دولتی برای اخذ پناهندگی خارجی در قم دستگیر شد
یک تبعه خارجی که اقدام به جعل برخی اسناد دولتی برای کسب پناهندگی هموطنان خود در دیگر کشورهای خارجی می کرد، در قم دستگیر شد. نامبرده با جعل حکم سیار برای افراد و ارائه آن به کشورهای دیگر و اذعان به این موضوع که در ایران تحت تعقیب و پیگرد قانونی هستند، اقدام به اخذ پناهندگی از کشورهای مورد نظر می کرد.
عمده کودکان کار خیابانی به مهاجران افغانستانی مربوط می شود که در این خصوص قبلا با برخی مسئولان و سفیر کشور افغانستان در تهران و اخیرا هم با وزیر امور خارجه این کشور بحث مفصلی شده و قرار شده تا در این زمینه همکاری صورت بگیرد تا مانع از ورود اطفال به کشور شده و برای عودت این ها اقدامات لازم انجام شود.
تازهترین گزارش اداره آمار اتحادیه اروپا(یورواستات) نشان میدهد که در سال ۲۰۱۸ در مجموع ۷ هزار و ۴۰۰ ایرانی و ۷ هزار و ۵۰۰ افغانستانی تابعیت دائم یکی از ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا را دریافت کردهاند. ایرانیها در میان اتباع ۳۰ کشوری که در سال ۲۰۱۸ بیشترین تابعیت دائم را از کشورهای عضو اتحادیه اروپا دریافت کردهاند در رتبه ۲۶ قرار داشتهاند و پایینتر از افغانستانیها(رتبه ۲۵)، پاکستانیها(رتبه ۱۹)، عراقیها(رتبه ۱۶) و سوریها(رتبه ۸) جای گرفتهاند.
فرانس 24: افزایش حملات و خشونت نژادپرستان آلمان موسوم به نئو نازیها به مهاجران برلین به معضلی برای مقامات و شهروندان این شهر تبدیل شده و نگرانیهای زیادی را ایجاد کرده است. اهالی منطقه مهاجرنشین برلین این روزها شاهد آتش گرفتن و حمله به ساکنان هستند و از سکوت نسبی پلیس به وقایع شکایت دارند.
اشتفان اِرنْست، نئونازی ۴۶ ساله آلمانی در دادگاهی که روز سهشنبه برگزار شد به قتل والتر لوبک، سیاستمدار آلمانی حامی حقوق پناهجویان اعتراف کرد. والتر لوبک که عضو حزب دموکرات مسیحی آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان بود، در سال ۲۰۱۵ از سیاستِ گشودن مرزها و پذیرش پناهجویان استقبال کرد و طی سخنانی در همان سال گفت که هرکس با این ارزشها موافق نیست “آزاد است که کشور را ترک کند”.
بنابر اعلام آژانسهای سازمان ملل، دستکم ۲۷ نفر در پی واژگونی قایق حامل پناهجویان نزدیک ساحل غرب آفریقا بین موریتانی و صحرای غربی کشته شدند. طبق گزارشهای اولیه آژانس پناهندگان سازمان ملل، ابتدا بیم آن میرفت که بیش از ۴۰ نفر بر اثر این حادثه در روز پنجشنبه جان خود را از دست داده باشند.
براساس پیشبینیهای یونیسف، 80 هزار کودک همراه با خانوادههای خود در پی انفجار در بیروت بی خانمان شده و نیازمند دریافت کمک هستند. در حال حاضر یونیسف در کنار سازمانها به دنبال ارائه کمکهای بهداشتی، آب و دیگر ملزومات مورد نیاز این کودکان است.
چهل و چهار نماینده مجلس انگلستان با ارسال نامهای به وزارت کشور با اشاره به اسناد دال بر نسلکشی اویغورها توسط دولت چین، خواستند تا به اویغورهایی که قصد پناهندگی در انگلستان را دارند بطور خودکار پناهندگی اعطا شود. نمایندگان مجلس انگلیس در این نامه که از سوی حزب لیبرال دموکرات تهیه شده، خواهان اعطای پناهندگی بطور خودکار به اویغورهایی که از ظلم دولت چین فرار کرده و قصد پناهندگی در انگلستان را دارند، شدند.