• خانه
  • انتشارات
  • رویدادها
  • پیمایش ها
  • گروههای کاری
    • حکمرانی مهاجرت
    • جابه جایی های تحصیلی
    • مهاجرت های اجباری و پناهجویی
    • مهاجرت های اقتصادی و کاری
  • اخبار و یادداشت های تحلیلی
  • درگاه داده ها و اطلاعات
    • نمایه مهاجرتی ایران
      • نمایه مهاجرتی ایران شماره دوم
      • نمایه مهاجرتی ایران شماره اول
    • اینفوگرافیک
  • تماس با ما
  • درباره ما
  • En
بازتاب خبر انتشار سالنامه در سایت های داخلی
1399-05-12
بهرام صلواتی، مدیر رصدخانه مهاجرت ایران در گفت‌وگو باشگاه خبرنگاران جوان
1399-05-12

پیشخوان هفتگی مهمترین اخبار مهاجرتی ایران و جهان (یکشنبه 12 مرداد 1399)

رده بندی:

  • اخبار
  • اخبار و یادداشت ها

منتشر شده توسط ادمین در 1399-05-12
بخش اول / جابجایی های دانشجویی و متخصصان  
  • خبر گزاری مهر: حضور ۱۱۸ دانشگاه ایرانی در رتبه بندی جهانی «وبومتریک»

به گزارش خبرنگار مهر، نسخه جدید جولای ۲۰۲۰ در رتبه بندی وبومتریک با عنوان «رتبه بندی شفاف دانشگاه های برتر با استناد در پروفایل های برتر گوگل اسکولار Google Scholar منتشر شد. این رتبه بندی نسخه دهم (جولای ۲۰۲۰ نسخه ۱۰.۱.۰ BETA) است و ۳ هزار و ۸۱۲ مرکز دانشگاهی و علمی را مورد بررسی قرار داده است.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

  • خبر گزاری مهر: اعزام دانشجویان دکتری به فرصت مطالعاتی خارج بررسی می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، مجتبی صدیقی در پاسخ به تعیین تکلیف اعزام دانشجویان دکتری که سهمیه فرصت مطالعاتی داشته اند ولی به دلیل شیوع ویروس کرونا نتوانستند اعزام شوند، گفت: جلسه ای برای تصمیم گیری در این خصوص این هفته تشکیل می شود. 

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

  • خبر گزاری جمهوری اسلامی: خروج دانشجویان و متخصصان ایرانی از کشور کاهش یافته است.

به گزارش ایرنا، سورنا ستاری  روز سه شنبه در آیین رونمایی از نخستین سالنامه مهاجرتی ایران در محل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری باتاکید بر اینکه الان با توجه به کاهش آمار خروج دانشجویان چطور فرار مغزها وجود دارد، گفت: اینها بر اساس استانداردهای دوگانه است. زمانی که خروج دانشجویان بالا بود فرار مغزها بیان نمی شد ولی الان با کاهش تعداد خروج دانشجویان فرار مغزها اعلام می کنند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

  • باشگاه خبرنگاران جوان: کاهش رتبه مهاجرت دانشجویان ایرانی به خارج از کشور

بهرام صلواتی، مدیر رصدخانه مهاجرت ایران در گفت وگو با خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،  درباره رتبه ایران در فرستادن دانشجویان به کشور‌های خارجی اظهار کرد: در بازه زمانی سال‌های ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۲ رتبه دانشجو فرستی ایران از رتبه ۲۹ در جهان به ۱۲ رسیده بود.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

  • خبرگزاری فارس: رایزنی برای پذیرش مدارک آموزش غیر حضوری دانشگاه های ایران در جهان

مجتبی صدیقی معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در گفت وگو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس از مذاکره و رایزنی با کشورهای هدف برای پذیرش مدارک آموزش غیر حضوری دانشگاه های ایران خبر داد.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

  • خبر گزاری جمهوری اسلامی: دانشگاه آزاد و منطقه آزاد کیش تفاهم‌نامه امضا کردند.

تهران- ایرنا- دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران و سازمان منطقه آزاد کیش در راستای انجام فعالیت‌های تحقیقاتی و آموزشی، کمک به پذیرش دانشجویان خارجی و برگزاری نشست‌های علمی در حوزه‌های تخصصی تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

  • خبر گزاری صدا و سیما: اعطای بورس نیمایی به دانشجویان خارجی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز مازندران، رئیس دانشگاه مازندران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما مرکز مازندران گفت: هیات رییسه دانشگاه مازندران برای نخستین بار و به مناسبت پنجاهمین سال تاسیس این دانشگاه، با اعطای بورس به متقاضیان غیر ایرانی علاقه‌مند به تحصیل موافقت کرد.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

  • یورو نیوز فارسی: دانشگاه سوربن مدرک دکترای وکیل ایرانی‌تبار را به دلیل تقلب باطل کرد.

بنابر خبر روزنامه لوموند چاپ پاریس، کمیته تحقیق دانشگاه پانتئون سوربن در گزارشی چهل صفحه‌ای به این نتیجه رسیده است که رساله دکترای آرش درمبخش، که در سال ۲۰۱۵ دفاع شده است، «حاصل سرهم بندی نوشته‌های منتشره توسط دیگران و کپی کردن آن‌ها به گونه‌ای بوده است که این تصور ایجاد شود آقای درمبخش خود آن‌ها را نوشته است.»

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

Aus: Visa changes apply to new students

  • پای نیوز: تغییرات ویزا برای دانشجویان جدید در استرالیا اعمال می شود.

استرالیا تأیید کرده است که دانشجویان جدیدی که تحصیلات آنلاین را در خارج از کشور سپری می‌کنند، بعد از فارغ التحصیلی  واجد شرایط دریافت مجوزهای کار پس از تحصیل می‌باشند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

Australia’s graduate work visa scheme attracts international students to our universities.Is it enough?

  • کانورسیشن: طرح ویزای کار فارغ التحصیلان، دانشجویان بین المللی را به دانشگاه های استرالیا جذب می کند. آیا این کافی است؟

دولت استرالیا اخیراً اعلام کرد اعطای ویزا به دانشجویان بین المللی را با تلاش برای پیشبرد آموزش بین المللی از سر می گیرد. این بدان معناست که با بازگشایی مرزها، بسیاری از دانشجویان در حال حاضر ویزای ورود به استرالیا را دارند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

International student applications to U.S. colleges are predicted to fall this year — why that will hurt more than universities

  • مارکت واچ: پیش بینی می شود که درخواست‌های دانشجویان بین المللی برای تحصیل در کالج های ایالات متحده امسال سقوط کند – چرا این امر بیشتر به دانشگاه آسیب می زند.

بر اساس نظرسنجی که اخیرا در روز پنجشنبه منتشر شده است، تعداد دانشجویان بین المللی که در پاییز امسال در دانشگاه های ایالات متحده مشغول به تحصیل هستند، نسبت به سال گذشته کاهش یافته است. بر اساس نتایج این نظر سنجی، بیش از 50 درصد از 520 موسسه آموزش عالی مورد بررسی به موسسه بین المللی آموزش گفتند که آنها شاهد کاهش سالانه در تعداد درخواست دانشجویان بین المللی برای سال تحصیلی آینده بودند. تقریباً 18 درصد از موسسات گفتند كه آنها شاهد “كاهش چشمگیر” در درخواست‌ها بودند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

Canada may let international students enter country soon

  • اس آی نیوز: کانادا ممکن است به زودی اجازه ورود دانشجویان بین المللی را صادر کند.

براساس نامه ای که توسط CIC News به دست آمده است، این کشور ممکن است محدودیت های سفر برای دانشجویان بین المللی را برای ترم پاییز 2020 کاهش دهد. هدف از این برنامه گفتگو با دولت های استانی و سرزمینی کانادا و وادار کردن موسسات آموزشی  در مورد راه های استقبال ایمن از دانشجویان بین المللی در کانادا طی ماه های آینده است.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

بخش دوم: مهاجرت های کاری و اقتصادی  
  • ایسنا: ایرانی‌ها، همچنان بزرگترین خریداران ملک در ترکیه

در شش ماهه نخست امسال اتباع ایرانی بیشترین خرید ملک در ترکیه را در مقایسه با دیگر اتباع خارجی داشته اند.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری آناتولی ترکیه، به دنبال شیوع کرونا در ترکیه،  تمایل اتباع خارجی برای خرید خانه در ترکیه کاهش داشته است؛ به گونه ای که طبق اعلام مرکز آمار این کشور،  در شش ماهه نخست امسال، میزان خرید خانه توسط اتباع خارجی با هدف اخذ اقامت و شهروندی ترکیه نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۹ درصد کاهش داشته و به ۱۴ هزار و ۲۶۲ واحد رسیده است. استانبول محبوب ترین شهر برای خرید خانه توسط اتباع خارجی بوده و طی این مدت ۶۹۰۲ مورد از کل معاملات مسکن صورت گرفته توسط اتباع خارجی مربوط به این شهر بوده است. پس از استانبول نیز شهرهای آنتالیا با ۲۷۰۸ مورد و آنکارا با ۹۶۴ مورد، محبوب ترین شهرها برای خرید خانه در ترکیه توسط اتباع خارجی بوده اند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

  • گالوپ: تعداد افرادی که تمایل به ترک آمریکا دارند رکورد زد.

40 درصد از زنان زیر 30 سال دوست دارند آمریکا را ترک کنند.

در میان مخالفان ترامپ 223 درصد و درمیان موافقان 7 درصد تمایل به مهاجرت دارند.

کانادا محبوب ترین مکان برای افراد متمایل به مهاجرت آمریکایی است.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

Experts warn the U.S. work visa ban will be China’s gain in the long run

  • سی­ ان­ بی­ سی:کارشناسان هشدار میدهند ممنوعیت ویزاهای کاری آمریکا در بلند مدت به نفع چین خواهد بود.

کارشناسان بر این باورند که مسدود کردن مهاجرت توسط امریکا به عنوان یک قطب قوی جذب مهاجران، به سایر کشورها این فرصت را می­دهد که در بازار جهانی حاشیه رقابتی کسب کنند.

ممنوعیت ویزاهای H-1B به طور خاص برای Big Tech در آمریکا ویرانگر خواهد بود ، چرا که  آنها درکسب و کار خود به شدت به استعدادهای خارجی متکی هستند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

Australia’s graduate work visa scheme attracts international students to our universities. Is it enough?

  • کرونا ویروس استیشن: طرح ویزای فارغ­التحصیلان استرالیا تعداد زیادی دانشجویان بین‌المللی را جذب این کشور کرده است.

دولت استرالیا اخیراً اعلام کرد اعطای ویزا به دانشجویان بین المللی را با تلاش برای پیشبرد آموزش بین المللی از سر می گیرد. این بدان معناست که با بازگشایی مرزها ، بسیاری از دانشجویان در حال حاضر ویزای ورود به استرالیا را دارند.

دانشجویان فعلی و جدید ، که به دلیل COVID-19 در خارج از کشور هستند و به صورت آنلاین در دانشگاه­های استرالیا تحصیل می کنند، می توانند با ویزای کار فارغ التحصیلی، به استرالیا بیایند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

Parts of regional Australia that relied on migration to drive population growth will be hardest hit during the coronavirus border closures.

  • اس بی اس: بخشی از مناطق استرالیا که برای رشد جمعیت به مهاجران متکی هستند، از بسته بودن مرزها به دلیل کرونا ویروس صدمات بیشتری دیده اند.

مهاجران بیش از یک چهارم  رشد جمعیت منطقه ای استرالیا را قبل از بسته شدن اجباری مرز به علت همه گیری ویروس کرونا را تامین می­نمود.

مرکز جمعیت خزانه­داری این کشور اعلام کرده است، كه مهاجرت خارج از كشور 26 درصد رشد جمعیت منطقه ای در كشور را به خود اختصاص داده است. در برخی مناطق خاص ، این رقم به بیش از 50 درصد می­رسد. پس از کرونا رشد جمعیت این کشور به کمترین حد خود د ر100 سال اخیر رسد

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

بخش سوم: مهاجرتهای اجباری و پناهجویی
  • ایلنا: آغاز پروژه تثبیت هویت اتباع افغانستانی بر اساس توافقات دو کشور ایران و افغانستان

در دیدار سفیر جمهوری اسلامی افغانستان در ایران با مدیر کل و دبیر کمیسیون ساماندهی اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور، موضوعات آغاز تثبیت هویت اتباع افغانستانی، در اختیار قرار دادن مکان های مناسب در برخی از استانها جهت انجام پروژه مذکور و آمادگی جهت قانونمند کردن حضور مهاجرین در ایران مطرح شد.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

  • ایسنا: امکان استعلام اعتبار دفترچه درمانی تامین اجتماعی برای اتباع خارجی فراهم شد.

رئیس مرکز فناوری اطلاعات، آمار و محاسبات سازمان تامین اجتماعی گفت: امکان استعلام اعتبار دفترچه درمانی تامین اجتماعی برای اتباع خارجی فراهم شد. در راستای توسعه فرآیند الکترونیکی استعلام اعتبار دفترچه درمانی و به منظور ارائه هرچه بهتر خدمت به تمامی ذینفعان این سازمان اعم از ایرانی و غیرایرانی و با توجه به اینکه تا فراهم شدن الزامات و برقراری تعامل با سرویس وزارت کشور به منظور شناسایی افراد خارجی، امکان استعلام اعتبار دفترچه درمان برای افراد غیر ایرانی کما فی السابق با کد ده رقمی بانک اطلاعاتی موجود سازمان تامین اجتماعی صورت می پذیرد.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

  • ایسنا: شرایط پیوند عضو اتباع خارجی در ایران

رییس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت: پیوند عضو اتباع خارجی در ایران ممنوع است، مگر در موارد خاصی که دهنده و گیرنده نسبت فامیلی داشته باشند که در این صورت بعد از استعلام از سفارت مربوطه، اجازه پیوند توسط معاونت درمان وزارت بهداشت صادر می شود. در سال ۱۳۹۵ اتباع افغان در این حوزه مجزا شدند و مشروط به اینکه دهنده نیز افغان باشد و هر دو طرف مدارک شناسایی معتبر داشته باشند، اجازه پیوند به آنها در ایران داده می شود.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

  • یورونیوز: پناهجوی ۲۱ ساله افغان در جزیره لسبوس یونان به ضرب چاقو کشته شد.

یک پناهجوی ۲۱ ساله افغان یکشنبه شب در نزدیکی اردوگاه موریا در جزیره لسبوس یونان به ضرب چاقو کشته شد. با مرگ این جوان افغان شمار پناهجویانی که از ابتدای سال جاری میلادی در جریان نزاع در لسبوس کشته شده اند به هفت نفر رسید. بنا به تحقیقات اولیه ضاربان جوان پناهجویی که یکشنبه شب کشته شد سه تبعه افغانستان بودند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

  • دویچه وله: هزاران آواره و پناهجو در مسیر خود به سوی اروپا جان می‌بازند.

گزارش کمیساریای عالی سازمان ملل برای پناهندگان حاکی از مرگ هزاران پناهنده در مسیر خود از آفریقا به سوی اروپا است. دست‌کم ۱۷۵۰ نفر در سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ پیش از آنکه به دریای مدیترانه برسند، جان خود را از دست داده‌اند. در مسیر دریای مدیترانه به سوی اروپا هر ماه به طور متوسط ۷۲ پناهنده جان خود را از دست می‌دهند. همین موضوع این مسیر را به “مرگبارترین مسیر پناهجویان و آوراگان در جهان” تبدیل کرده است.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

  • یورونیوز: نیمی از خشونت ورزی‌ها علیه پناهجویان آفریقایی از سوی ماموران حافظ قانون بوده است.

آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد روز چهارشنبه ۳۰ ژوئیه اعلام کرد تقریباً نیمی از تمام خشونت‌هایی كه در هنگام مهاجرت به ساحل دریای مدیترانه در مورد مهاجران آفریقایی اعمال شده، توسط نیروهای انتظامی صورت گرفته است. بر اساس گزارشی که از سوی این نهاد سازمان ملل و همچنین مرکز مهاجرت شورای پناهندگان دانمارک انجام شده، هزاران پناهنده و مهاجر، تجربه خشونت‌هایی چون شکنجه، خشونت جنسی و حتی در برخی موارد مرگ را تجربه کرد‌اند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

  • یورونیوز: اتحادیه اروپا پناهچویان آسیب‌پذیر را به آلمان و فنلاند منتقل می‌کند.

آژانس هماهنگ‌کننده پناهندگی اتحادیه اروپا اعلام کرد نزدیک به صد نفر از پناهجویان آسیب‌پذیر و زیر سن قانونی از یونان به آلمان و فنلاند منتقل شدند. بنا بر اعلام نهاد مسئول امور پناهندگی اروپا، در نخستین مورد از انتقال این پناهجویان، ۸۳ نفر از اعضای خانواده‌هایی که کودکان بیمار بدحال داشتند در تاریخ ۲۴ ژوئیه (۳ مرداد) از یونان به آلمان فرستاده شده‌اند. این اقدام بخشی از طرح اتحادیه اروپا برای اسکان مجدد هزار و ۶۰۰ پناهجوی زیر سن قانونی در کشورهای مختلف این اتحادیه است.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید



اشتراک گذاری
0
ادمین
ادمین

مطالب مرتبط

1400-08-08

بازخوانی پرونده کوچ بزرگ: روایت اعداد از کوچ بزرگ خاورمیانه! (تحلیلی بر رفتارشناسی مهاجرت جمعی پناهجویان در 6 کشور منتخب منطقه)


بیشتر بخوانید
1400-07-23

روند صعودی بازگشت مهاجران فاقدمدرک افغانستانی در زمان هشت ماهه‌ی اول سال 2021


بیشتر بخوانید
1400-07-18

پرسشنامه روش‌های مهاجرتی (اپلای کاری و تحصیلی)


بیشتر بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ما را دنبال کنید

  • خانه
  • انتشارات
  • رویدادها
  • پیمایش‌ها
  • تماس با ما
طراحی و توسعه توسط 8web