در طول دهه گذشته، اشتیاق جهانی
برای راهاندازیها استارتاپ ها بهطور چشمگیری افزایشیافته است. پیشرفتهای تکنولوژیکی به تغییرات بنیادین در همه کسبوکارها و صنایع منجر شده است. انقلاب صنعتی چهارم تکنولوژیهای پیشرفته دیجیتال را با تکنولوژیهای فیزیکی و بیولوژیکی ترکیب کرده و فرصتهای قابلتوجهی را در زمینههای مختلف مانند هوش مصنوعی، روباتیک، اینترنت اشیا، چاپ سهبعدی و بیوتکنولوژی، ایجاد میکند. همزمان با تغییر ماهیت بازار کار دولتها به دنبال راههایی هستند که با استفاده از آن بتوانند رقابتپذیری خود را در بلندمدت حفظ کنند.
دولتها برای ایجاد محیطی مشوق کارآفرینی و نوآوری روش های مختلفی به کار میگیرند. ولی بههرحال برای ایجاد محصولات و خدمات جدیدی که توانایی کسب بازارهای جهانی را داشته باشند، به نوع خاصی از استعدادها نیاز دارند. درحالیکه تقریباً هر کشوری تعدادی از این افراد را در میان شهروندان خود دارد، این نوع استعداد، نادر و بسیار متحرک است. کارآفرینان مستعد، اغلب جذب کشورهایی میشوند که بستر فعالیتهای کارآفرینانه و نوآورانه در آنها فراهم باشد. بنابراین کشورها نیاز دارند که هم افراد ماهر خارجی را جذب کنند و هم استعدادهای داخلی را حفظ کنند (Patuzzi, 2019). پرورش استارتاپها، جذب نیروهای مستعد و اجرای سیاستهای مهاجرتی هدفمند ازجمله اقداماتی هستند که دولتها برای تحقق این هدف به کار میگیرند.
در سالهای اخیر نشان دادهشده است که افزایش خالص اشتغال تا حدودی از استارتاپها ناشی میشوند بنابراین به نفع سیاستگذاران است که هم افراد بومی و هم افراد خارجی را تشویق کنند که کسبوکار خود را در داخل کشور راهاندازی کنند. استارتاپ ویزا یکی از مکانیسمهایی است که دستیابی به این امر را تسهیل میکند (National Foundation for American policy,2016).
در گزارش پیش رو پس از بررسی روند فزاینده ی برنامه های ویزای استارتاپ راهاندازی شده توسط کشورها، و بررسی ویژگیهای کشورهای دارای این گزینه برای جذب استعدادها، خروجی های این نوع ویزا ازنظر تعداد درخواستها و درخواستهای پذیرفتهشده در چند کشور منتخب بررسیشده و جایگاه کارآفرینان و استعدادهای ایرانی در درخواست و دریافت پذیرش مورداشاره قرارگرفته است. سپس به بررسی تفاوت این نوع ویزا با سایر ویزاهای طراحیشده برای کارآفرینان و فعالین کسبوکار و استعدادها پرداخته میشود، و الزامات طراحی یک برنامه ی ویزای استارتاپی موردبررسی قرار میگیرد، و در پایان نیز به گامهای موردنیاز برای طراحی یک برنامه ویزای استارتاپی برای کشور اشارهشده است.
جهت دریافت متن کامل گزارش درخواست خود را با پرکردن فرم زیر ارسال نمایید.